Popularitatea lui Biden s-a dus în cap

Popularitatea preşedintelui american Joe Biden a coborât luna aceasta la cel mai scăzut nivel de după aprilie, relevă un sondaj Reuters/Ipsos publicat marţi, ale cărui rezultate ridică semne de întrebare în ce priveşte candidatura democratului pentru un nou mandat.

Potrivit sondajului întreprins vineri şi sâmbătă, 39% dintre respondenţi aprobă activitatea lui Biden ca preşedinte, procent identic celui din aprilie şi puţin sub 40% din octombrie şi 42% din septembrie.

Aşteptările sunt ca scrutinul din noiembrie 2024 să aducă o nouă confruntare între actualul preşedinte şi predecesorul său Donald Trump, favorit la nominalizarea din partea republicanilor. Alte sondaje recente au indicat o cursă strânsă între cei doi.

Procentul celor care au răspuns că ‘războiul şi conflictele externe’ sunt principala problemă a crescut de la 4% în octombrie la 8% în noiembrie, un semn la disconfortului legat de escaladarea puternică în conflictul israeliano-palestinian.

Rata de 8% este cea mai ridicată începând din aprilie 2022, când 9% dintre respondenţi plasau acest subiect pe primul loc, în primele luni ale războiului dintre Rusia şi Ucraina.

În noiembrie, un procent mai mare de respondenţi, de 20%, au spus că economia este cea care îi îngrijorează cel mai mult, în timp ce 9% au menţionat criminalitatea şi 7% mediul.

Rata de aprobare a lui Biden s-a menţinut sub 50% începând din august 2021, iar cea constatată luna aceasta este aproape de nivelul cel mai scăzut din mandatul său, 36%, măsurat la mijlocul lui 2022.

Sondajul Reuters/Ipsos a fost realizat online pe un eşantion de 1.019 de adulţi, reprezentativ la nivel naţional, şi are o marjă de eroare de circa 3%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

10 Comentarii

 1. „În cap”, @Cotidianul, când lui Robinette tocmai asta-i lipseste?!!! Mafiot, borfas „globalist”, de acord, si-a carui activitate e aprobata de spalati pe creier, care nu pricep ca tipul e pe urmele lui Obama, ambii conducând SUA-n prapastie! Corturi ale celor fara adapost pâna-n fata Casei Albe fiind SINGURA „realizare” a lui Robinette!

 2. android, clona..nu mai este biden demult. exact ca si putin etc. uitati-va la Biden in urma cu 10 ani. cum vorbea si ce spunea (mai ales). nu pot sa dau link-uri, am cateva, dar singur ma veti cenzura…gasiti voi…

 3. Sondaje mincinoase.Toate stirile lor sunt numai minciuni.Bideul a venit la conducere prin hotie,a furat voturi,aia cu statul paralel gasca zionista.Si-au impus stilul in toate coloniile.

 4. Nici nu știi de ce să te miri mai întâi :
  1. Cât de naivi au fost americanii când l-au creditat pe Robinette cu p(r)ostul de președinte;
  2. Cât de proști sunt americanii dacă pot să-l crediteze încă pe Senilette cu breo 40 % ; sau
  3. Cât de mult pot manipula cei interesați opinia publică de pretuindeni astfel încât să contrazică vechea zicală că dacă bagi rahat, nu poți scoate genii ! 😎

 5. Cu permisiunea d-voastra incep cu PRESIDENT ,,ELECT„. ADMIR jocul de sah – jucat la ONU pentru rezolvarea
  genocidului in GAZA ,cand 180 de tari voteaza DA si USA /ISRAEL nu.
  Aegerea lui mos ION BIDON (in deschiderea de SAH ) oferta pionului otravit ,adica 1.4 miliarde $ lui BIDON,
  de catre o companie CHINEZA .CHINA printeaza 90 de milioane de voturi cu numele lui mos ION BIDON ,in data votului sunt introduse in masinile de vot a zgripturoacei Pulozy si….. HATZ 93 milioane voteaza pt SENIL.
  UITE ASA AVEM DEMOCRATY ALA VARZA.
  PACA CA PARTIDA OCCIDENTALA ESTE PIERDUTA MONDIAL dupa VIETNAM, Afganistan , acum vine IRAK ,LIBIA si all
  inclusiv emisfera sudica . CHARLE GAVE zicea IMPERIUL MINCIUNILOR SE SCUFUNDA.

 6. Mai întâi a căzut Bideu pe scara avionului, pe urma pe scena și de pe bicicleta. Abia apoi a căzut și popularitatea sa. Dar nu-i nimic i-o ridica STS-ul lor, chiar dacă este fracturata. Ce,o popularitate în ghips nu e ceva original? Ghips cu Alzhaimer. Cică dupa ce a căzut pe scena Bideu si-a fracturat tibia. Medicul se prezintă cu radiografia si-i spune. Domnule președinte va trebui sa va punem piciorul în ghips. Pune-l domnule în marmura, doar sunt președintele celei mai puternice tari. Ma întreb și eu. Dacă si-ar fi fracturat fruntea lata de geniu, tot in marmura ar fi cerut sa fie pusa?
  Gurile rele afirma ca tovaradul Bideu a fost selecționat în echipa Americii de atletism la proba de 20 km mars. Parca ma și vad pe sosea strigând în gura mare: Mars Bideu, Mars mai repede ca ai rămas în fruntea cozi cu covrigi în ea.

 7. Pe robinet il mananca rugina si restul bolilor neuronale, muricanii se spala pe cap cu ce-au „votat” cu ajutorul ocultei…

 8. Paraliticul a dus America cu 60 de ani in urma ,asa ca nu prea cred eu ca oamenii il vor mai accepta ca presedinte pt. inca un mandat .

 9. Din când în când mai citim și vești bune despre Biden… Trump ✌️

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.