Portarul Ucrainei și-a cerut scuze de la coechipieri

„Mi-am cerut scuze coechipierilor”, a declarat luni seara portarul ucrainean Andrii Lunin, după gafa care a condus la deschiderea scorului în meciul pierdut cu România (3-0) de la EURO 2024, scrie AFP.

În minutul 29, presingul lui Denis Drăguş a dat roade şi Lunin a degajat greşit, Dennis Man a recuperat şi i-a pasat lui Stanciu, care a marcat cu un şut superb la vinclu de la 18 metri.

„Prima mea greşeală a schimbat cursul meciului de luni. Mi-am cerut deja scuze echipei mele”, a recunoscut Lunin, autorul unui sezon remarcabil cu Real Madrid, unde l-a înlocuit perfect pe Thibaut Courtois, accidentat aproape tot sezonul.

Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.

Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a lor la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia), deşi porneau cu şansa a doua în acest meci.

România a făcut un meci tactic perfect şi s-a impus prin golurile marcate de Nicolae Stanciu (29), Răzvan Marin (53) şi Denis Drăguş (57).

În min. 29, presingul lui Drăguş a dat roade şi Lunin a degajat greşit, Man a recuperat şi i-a pasat lui Stanciu, care a marcat cu un şut superb la vinclu de la 18 de metri.

Răzvan Marin l-a blocat excelent pe Mudrik (52), iar un minut mai târziu a adus desprinderea, la capătul unui contraatac purtat de Drăguş. Man a fost blocat de defensiva ucraineană, dar mingea a ajuns la Marin, care a şutat fără preluare de la circa 22 de metri, mingea intrând în poartă după intervenţia tardivă a lui Lunin.

Ucraina a acuzat şocul şi era în degringoladă. Stanciu a tras din marginea careului, dar a fost blocat de Matvienko (56), apoi mingea a ajuns la Raţiu, care a tras tare la colţul scurt, dar Lunin, portarul lui Real Madrid, a respins în corner.

Stanciu şi Man au combinat la lovitura de la colţ (57), extrema Parmei a pătruns în careu şi a trimis în faţa porţii, de unde Drăguş şi-a încununat evoluţia cu gol.

Stanciu a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului de către UEFA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. E deja pe Mirotvorets.
    Dacă are noroc, poate prinde totuși un loc în linia întâi, la Harkov

  2. Un portar f bun care a avut o zi nefericita , vizavi de un portar roman care a prins o zi excelenta si asta a fost !
    Si ceva noroc , bravo Romania !

  3. Un portar f bun care a avut o zi nefericita , vizavi de un portar roman care a prins o zi excelenta si asta a fost !
    Si ceva noroc , bravo Romania !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.