Post-mortem. George Nicolescu, cetăţean de onoare al Ploieştiului

Cantautorul George Nicolescu a fost numit, miercuri, post-mortem, cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, oraş în care artistul s-a născut în urmă cu 74 de ani.

Consilierii au aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local Ploieşti, proiectul privind acordarea titlului de cetăţean de onoare muzicianului George Nicolescu „pentru contribuţia deosebită adusă de-a lungul întregii sale vieţi la îmbogăţirea zestrei culturale a oraşului Ploieşti şi a judeţului Prahova”.

„Din nefericire, trebuie făcut aici un amendament. Acest proiect este o idee mai veche a noastră şi spun din nefericire pentru că domnul George Nicolescu a decedat în urmă cu o zi. Amendamentul pe care trebuie să îl facem înainte de a ţine şi un moment de reculegere este acela de a acorda titlul de cetăţean de onoare post-mortem”, a spus viceprimarul Daniel Nicodim.

Consilierii au ţinut un moment de reculegere în memoria artistului.

Cantautorul George Nicolescu a murit la vârsta de 74 de ani.

Anunţul a fost făcut marţi de artistul Andrei Păunescu.

Citeste si George Nicolescu, ecouri la moartea autorului ”Eternității”

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. După ce moare, ii pun căciulă în cap, sau, cât a trăit, nu l-au băgat în seamă, după moarte, toți se agata de decedat! Ai naibii lepre.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.