”Poşta Română, victima unui clan clientelar”

Deputatul AUR Ringo Dămureanu solicită depolitizarea Poştei Române şi condiţii decente de muncă şi salarizare pentru poştaşi, afirmând că această instituţie a devenit „victima unui clan clientelar”.

„Alianţa pentru Unirea Românilor este alături de poştaşii României, aceşti lucrători care îşi fac datoria zi de zi în toate condiţiile dificile – arşiţă, vânt, furtună, viscol, şi care îşi duc traiul la limita sărăciei. De ce? Pentru că Poşta Română a fost politizată. Poşta Română a ajuns să devină victima unui clan clientelar care şi-a angajat rude, familii, prieteni, nepoţi, iar poştaşii trăiesc şi sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. Cerem depolitizarea Poştei Române şi condiţii decente de muncă şi salarizare pentru poştaşi”, a declarat Dămureanu, într-un comunicat de presă.

Solicitarea deputatului AUR vine în contextul în care poştaşii au intrat în grevă generală şi acuză presiuni din partea conducerii companiei în scopul reluării activităţii.

Printre motivele pentru care poştaşii au ales această formă de protest este şi acela că, după zeci de ani de muncă, sunt plătiţi cu salarii care nici măcar nu le acoperă cheltuielile de zi cu zi şi tratamentele medicale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. Este inadmisibil cum asa un colos cum este posta română este falimentara. Cu o baza logistica cu mașini cu angajați cu spatii dintre cele mai bune în toate orașele în centru a fost depășită de firme de curierat de apartament

  2. „trebuie depolitizată”

    Visul romanului fara scoala: „depolitizarea politicii” ! Cristian Popescu-Pinoccio primar-general !

  3. CU CE ALCEVA DECÂT CU DUCEREA CUPOANELOR ȘI A PENSIILOR -UN SFERT-SE OCUPĂ POȘTAȘII ? TOTUL ÎN „ON LINE”,CURIERAT”,ROBOTIZAT,AUTOMATIZAT —MAI MEDITAȚI -CE AU PĂȚIT CELE MAI SONORE CATEGORII PROFESIONALE CÂND —S-AU DESFINȚAT ?

  4. De ce nu se angajeaza postas macar o luna acesti comentatori ? In functii de sefi sunt angajati numai membrii de partid sau rude !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.