Potop de sancțiuni împotriva Rusiei

Preşedintele american Joe Biden a anunţat vineri că Statele Unite vor impune peste 500 de sancţiuni noi împotriva Rusiei, transmit agenţiile internaţionale de presă.

În acelaşi timp, Washingtonul va aplica noi restricţii de export pentru aproape 100 de entităţi care sprijină Rusia şi va reduce în continuare veniturile Rusiei din domeniul energiei.

Biden a explicat că măsurile urmăresc să penalizeze Rusia pentru războiul declanşat în urmă cu doi ani împotriva Ucrainei şi pentru moartea opozantului Aleksei Navalnîi, pe care l-a caracterizat ca „un activist anti-corupţie curajos şi cel mai înverşunat lider al opoziţiei faţă de Putin”.

Sancţiunile „vor garanta că (preşedintele rus Vladimir) Putin plăteşte un preţ şi mai ridicat pentru agresiunea sa în străinătate şi pentru represiunea din ţară”, a spus liderul de la Casa Albă.

Ţintele pachetului anunţat vineri sunt persoane legate de încarcerarea lui Navalnîi sau de sectorul financiar rus, de baza industrială de apărare a Rusiei, de reţelele de achiziţii şi de cei care ocolesc sancţiunile pe mai multe continente, a arătat Biden.

După 24 februarie 2022, când forţele ruse au invadat Ucraina, Statele Unite şi aliaţii lor au aplicat sancţiuni pentru mii de persoane fizice şi juridice.

„La doi ani de când a început acest război, poporul ucrainean continuă să lupte cu un curaj teribil. Însă i se termină muniţiile. Ucraina are nevoie de mai multe livrări din Statele Unite pentru a rezista atacurilor neîntrerupte ale Rusiei, susţinute de arme şi muniţii din Iran şi Coreea de Nord”, a mai afirmat preşedintele american, adăugând: „De aceea, Camera Reprezentanţilor trebuie să adopte legea bipartizană de suplimentare a securităţii naţionale, înainte de a fi prea târziu”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

29 de Comentarii

 1. „pentru moartea opozantului Aleksei Navalnîi”
  Navalnii de buna seama e mai valoros mort decat viu in inchisoare !

 2. NUMAI 500? -LEMĂ :RUȘII NU AU DREPTUL ,DREPTURILE -….. DU-TE ÎN NEANT SANCȚIONATORULE! ORI ÎN PROVINCIA GAZA!

 3. Mda, i-ați sancționat pe ruși de ne-am kkt pe noi! (noi europenii, adică)…
  Da’ las’ că nici voi amerlocilor nu sunteți chiar pe roze!

 4. Acest întârziat mintal conduce lumea…si uite asa cu un bou intrăm în al treilea război mondial!…
  Bineînțeles că america e scutită de război,totul se va desfășura în europa…vrea cu orice preț distrugerea europei…

 5. Sancțiuni cretine, care conduc la prăbuşirea occidentului din câte se vede! Țineți-o tot aşa, până ajungem în Evul Mediu. În acest timp Rusia o duce bine-mersi, BRICS-ul se întăreşte, foştii inamici sunt acum prieteni şi s-au coalizat împotriva cancerului venit din Vest iar în curând toate sistemele financiar-bancare vor fi dublate şi operaționale fără a mai fi nevoie de USD.
  Atunci o să fie greu de tot pentru cei care se joacă acum de-a sancțiunile!

 6. Se excita cam mult bidonul turtit de peste balta, pt. ca rusii vor face pipi si pe aceste sanctiuni la fel cum au procedat la celelalte.Singurii care vor avea de suferit datorita acestor sanctiuni vom fi tot noi.S-au asta inca nu putem vedea din tot ce este la ora actuala ?

 7. Ăi de-i umplu prompteru’ ăstuia cu prost ori îi cântă-n cască i-au impus Amurikei natale sancțiuni în de zeci de ori mai dure din secunda în care au scăpat de Trump.Mai dărâmată ca azi n-a fost Murika nici când Gică 1-Grasu, umpăratu’ briților îi cocoșa cu dări și șpăgi, care mai de care. Ce-și face prostu’ cu mâna lui, n-are boli venerice ar zice unii.Murikanu’ de rând, cu două slujbe de doarme’n mașină și nu mai are bani nici de-un galon de benzină în caz că-i mai pârțâie rugina sice alta: cu așa prezident și partide, cui îi mai trebuie dujmani!

 8. Ăi de-i umplu prompteru’ ăstuia cu prostii ori i le cântă-n cască i-au impus Amurikei natale sancțiuni de zeci de ori mai dure din secunda în care au scăpat de Trump.Mai dărâmată ca azi n-a fost Murika nici când Gică 1-Grasu, umpăratu’ briților îi cocoșa cu dări și șpăgi care mai de care. Ce-și face prostu’ cu mâna lui, n-are boli venerice ar zice unii.Murikanu’ de rând, cu două slujbe de doarme’n mașină și nu mai are bani nici de-un galon de benzină în caz că-i mai pârțâie rugina, zice alta: cu așa prezident și partide, cui îi mai trebuie dujmani!

 9. Sancționistul Esti prea naiv sa crezi ca Occidentul falimenteaza. Au tu nici nu stii cine este Occidentul si cat detin din avutia terrei. Dar mergi inainte cu pacaleala ca Rusia e cea mai tare din univers.Tehnologia este la Occident.Ori fara tehnologie,fara medicina moderna,fara inovatii,BRICS este o ragalie.S-au prins si ei.Rusia va fi si mai izolata.Sa nu crezi ca China isi doreste sa ajute Rusia. O sprijina atat cat sa devina dependenta de China.Deja si este.

 10. „E uşor a scrie versuri
  Când nimic nu ai a spune,
  Înşirând cuvinte goale
  Ce din coadă au să sune”.
  Bla, bla, bla vă punem sancțiuni de ne c…m pe noi.Sunt curios până unde poate duce penibilul la conducătorii actuali.

 11. In final Rusia va raspunde apasand pe Butonmul Rosu. Satanistii ce conduc Occidentul cred ca vor invinge Rusia dar de pierit vor pieri satanisstii. Ce-si fac satanistii cu manutele lor se numeste eutanasiere atomica. Lailuia.

 12. bai ramolitule ,vezi de tara ta ca zeci de milioane de americani dorm pe strazi din cauza saraciei în care i-ati adus cu razboaile voastre…nu vamai ajung banii…si cand va vor lua la fugarit americanii unde o sa scapati….ca astia au arme,si stiu sa le foloseasca…

 13. bai ramolitule ,vezi de tara ta ca zeci de milioane de americani dorm pe strazi din cauza saraciei în care i-ati adus cu razboaile voastre…nu va mai ajung banii…si cand va vor lua la fugarit americanii unde o sa scapati….ca astia au arme,si stiu sa le foloseasca…

 14. Sa va traduc ce spune Biden despre nevoia de arme a Ucrainei. Ucraina are nevoie de arme pentru a mentine razboiul fierbinte si pentru a fi ucisi in razboi toti barbatii tineri si in putere, pentru ca locul ramas liber prin depopularea totala a Ucraieni sa fie luat de colonistii mafiei satanice khazare care sa-si construiasca un kaganat (regat) pe teritotiul actual al Ucrainei.

 15. Interesantă istorie.
  Din anii cincizeci sovieticii, apoi rușii,permiteau englezilor să pescuiască în apele lor..Gratis!!Dăunăzi rușii le-au amintit acest lucru „ințărcându-le Bălaia”.. Englezii, deprinși cu binele, au rămas cu gura căscată căci au uitat de acel acord..
  Acum au la masă cu 40% mai puțin pește ca de obicei.. SUA și ea are niște afaceri sensibile cu rușii în domeniul atomic.. Biden nici îndoială, prinde fluturi..
  Japonezii se țin cu dinții de proiectul Sahslin2 căci au de-acolo 12% din necesitățile de gaz..

 16. Urcacilor le-a intrat deja 🥕ul în 🌈 ! Soldații antrenați în West au fost tocați temeinic la Bahmut, Maryinka, Avdedvka și Krynki.
  Iar ultimele resturi sunt acum în tocătorul de la Rabotino-Cinci Cotețe.
  O declară Șeful de Stat Major al Azovienilor, Bogdan Krotevici, după SUCCESUL NEBĂNUIT al Brigăzii 3 „de elită” (Azov) la Avdeevka…măR🤣g
  {● RăuPîrtZKaK- Stat MajoriZdu TL ●}

 17. @piticul cracanat
  Bai cracanatule la creier, tehnologia fara oameni pregatiti nu valoreaza nici cat un kkt de musca. Sa-ti dea tie nerodule toata tehnologia, ca mori cu ea in brate. Asa bou ca tine, rareori mi-a fost dat sa tin sub observatie. Tu nu vezi padurea din cauza copacilor.

 18. Mos Bidoane,dar nu ar trebui sanctionat Zelensky care dirijeaza gazul rusesc spre Iuropa….Ce zici de asta,crezi ca suntem tampiti sa credem ca rusii baga gaze la greu prin conductele din Ucraina fara sa fie platit…Sau de ciuda amerlocii de pe Statia Internationala sa nu mai manace conserve rusesti si nici sa mai bea apa aduca cu rachetele rusesti.Noroc ca e gorbaciovistul Putin tar in Rusia ca daca reusea Prigojin astazi erau batalioane rusesti prin Mexic si te kakai pe tine de frica.Pacat ca Prigojin a fost tradat de fractiunea prorusa din armata Rusiei.

 19. @piticul cracanat
  Bai cracanatule la creier, tehnologia fara oameni pregatiti nu valoreaza nici cat un kkt de musca. Sa-ti dea tie nerodule toata tehnologia, ca mori cu ea in brate. Asa bou ca tine, rareori mi-a fost dat sa tin sub observatie. Tu nu vezi padurea din cauza copacilor.

 20. Beiiiii rumânilor, voi v-aţi gândit vr’o clipă că Binden ăsta cu butonii lui auriţi şi cu nodul lui la cravată în timp ce face astfel de declaraţii se scapă-n pampers? Priviţi cu atenţie imaginea şi gândiţivă la ce v-am spus: SE SCAPĂ-N PAMPERS! …. vai mama ei Americă!

 21. S-a vazut ca sanctiunile s-au intors intotdeauna impotriva initiatorilor producandu-le pagube imense. UE este pe dric.

 22. Aceste sancțiuni noi arată ca nu mai este mult și vor veni și ajutoarele americane în valoare de 60 miliarde euro. Iar cei care cred ca Armata ucraineană este intr- o situație disperată în aceste momente îi informăm ca Germania a aprobat un nou pachet de ajutor militar pentru acest popor ucrainean viteaz care își varsă sângele pentru a apăra Occidentul , democrația și civilizația care cam lipsește cu desăvârșire în Rusia asiatică. De remarcat ca este vorba despre rachete cu rază lungă de acțiune până la 250 km , parlamentarii germani încă neajungând încă la concluzia de a trimite rachete de croazieră aer- sol TAURUS care pot lovi până la 500 km care ar crea probleme super- majore strategice pentru Rusia privind depozitele de muniții , rutele de aprovizionare și posturile de comandă aflate mult în spatele liniei frontului iar pentru ucraineni posibilitatea de a- și proteja soldații de atacurile rușilor în cel mai util mod posibil. Numai militarii pot evalua aceste situații care ar pune Rusia în situații dificile pe frontul din Ucraina. Și de aceea rușii amenință cu arma nucleară. Dar aici Putin- piticul are interzis de la fratele mai mare China.

 23. Rusia se pregătește să denunțe Tratatul de reglementare finală din 1990 cu Germania, care a stat la baza păcii în Europa în ultimii 35 de ani.

  Printre consecințele denunțării acestui tratat se numără că anexarea RDG de către Republica Federală Germania va deveni ilegală. Mai mult, nu a existat un referendum în RDG. În general, Rusia nu va mai recunoaște RDG ca parte a Republicii Federale Germania.

  Motivul acestui demers este folosirea armelor împotriva Rusiei ca moștenitor legal al URSS, contrar Tratatului.

  Tratatul privind reglementarea finală cu privire la Germania a fost semnat la 12 septembrie 1990 la Moscova. A intrat în vigoare în martie 1991. Cunoscut sub numele de „Doi Plus Patru”: RDG și Republica Federală Germania plus URSS, Franța, Marea Britanie și SUA (câștigătorii celui de-al Doilea Război Mondial).

 24. Rusia sancționată creștere peste 2%,Germania sacționatoare creștere 0,2 %. Cine sancționează pe cine? Sau cine prostește pe cine? Dar propria căciulă cine și-o fură?

 25. Iar m-ati cenzurat. De trei ori deja pe ziua de azi. Este absurd.

 26. Cam multi rusofili pe aici prin comentarii. V.a inmuiat rusoaica sosoaca capu de numai pro rusia aveti in minte

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.