Powell, despre datoria SUA. ”Este timpul” să remediem acest lucru”

Datoria publică a Statelor Unite este „nesustenabilă” pe termen lung şi „este timpul” să remediem acest lucru, a afirmat duminică preşedintele băncii centrale americane (Fed), Jerome Powell, într-un lung interviu la postul CBS, notează AFP.

„Pe termen lung, Statele Unite se află pe o cale fiscală nesustenabilă. Guvernul federal american se află pe o cale fiscală nesustenabilă”, a insistat Jerome Powell, subliniind „că datoria creşte mai repede decât economia”.

„Cred că începem să auzim aleşi care pot face astfel” ca Statele Unite să revină la o poziţie de îndatorare „sustenabilă” şi „cu cât mai devreme, cu atât mai bine”, a mai spus el.

„Este timpul să avem asta din nou în vizor”, a adăugat Powell. „Putem spune că este urgent”, a pledat el.

În ceea ce priveşte locul Statelor Unite în lume, preşedintele Fed a estimat că interacţiunea cu alte naţiuni a fost „extrem de benefică pentru ţara noastră”.

„De la Al Doilea Război Mondial, Statele Unite au fost o naţiune indispensabilă pentru a ajuta şi a apăra democraţia, acordurile de securitate, acordurile economice. (…) Este clar că lumea vrea asta”, a subliniat el. „Este atât de benefic pentru economia noastră să avem acest rol”, a continuat Powell.

La reuniunea de săptămâna trecută a Comitetului de politică monetară (FOMC), Fed şi-a menţinut dobânzile şi a indicat că aşteaptă să aibă mai multă încredere în scăderea durabilă a inflaţiei înainte de a iniţia relaxarea monetară.

O poziţie reiterată la CBS, Powell considerând din nou că este puţin probabil ca o reducere să fie decisă la următoarea întâlnire din martie.

„Nu trebuie să fie mai bun decât ceea ce am văzut, nici chiar la fel de bun. Pur şi simplu trebuie să fie bun”, a spus el despre condiţiile necesare, cântărind „riscul de a te deplasa prea devreme cu riscul de a te deplasa prea târziu”.

„Momentul se apropie (…), pe baza previziunilor noastre”, a dat asigurări Powell.

În opinia sa, rata inflaţiei ar urma să continue să scadă în prima jumătate a anului, iar Fed ar trebui să se poziţioneze din nou pe obiectivul nivelului dobânzii la întâlnirea din martie. Era de 4,6% la sfârşitul şedinţei sale din decembrie.

„Economia este puternică. Piaţa muncii este puternică. Inflaţia scade. Nu există niciun motiv pentru care acest lucru nu poate continua”, a spus el. „Cred că economia se află într-un loc bun”, a mai spus preeşdintele Fed.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

33 de Comentarii

 1. …datoria sua nu mai are legatura cu economia de cateva zeci bune de ani…cred ca se schimba matritele la tiparnita de bani de cateva ori pe zi…

 2. Semne ca marele li🌈 face implozie. Nu se mai poate face nimic, rien ne va plus, decat un razboi mondial in care ne vor baga si pe noi.

 3. Economia SUA chiar duduie:
  Se vinde în neștire armament proiectat acu’ juma’ de secol prin Coloniile Marginale Eșuate.
  Îndatorate pe 5 generații de acu’ incolo, măRog…🤮

 4. Daca FED a ajuns sa spuna ca toate merg ca pe roate in Satan USA vis-a-vis de enorma datorie publica de ordinul zeci de mii de miliarde de dolari inseamna ca FED a inceput sa inghete si se indreapta spre era glaciara a dolarului. FED va fi batut de metalul galben, Aurul pe mana chinezilor carora bancile americane le-au furat mii de tone de aur inainte de al 2 Razboi Mondial. Mai devrem sau mai tarziu Karma iti plateste cu varf si indesat ceeace tu le-ai facut altor popoare. Din stand sus pe roata te trezesti cand iti este lumea mai draga sub roata. Aliluia.

 5. Mi-a placut aia cu ” Acest lucru este benefic pentru economia noastra ” . Deci rolul lor este sa ” exporte ” democratie sa ” o apere” , inclusiv ” raporturile de securitate . Adica ce, cum si unde le convine lor.Balsoi dimokratia , ciolovek……

 6. Daca veti indrazni sa cereti ca Dragnea impozitarea corporatiilor chiar si cu 1% va sar in cap USR-ul si angajatii corporatisti din Bucuresti pt asa ceva sunt in stare sa se adune 100.000, dar nu o vor face daca le vor creste taxele si impozitele personale. Pt corporatii tot romanul se sacrifica doar stie ca-i sclavul lui Traian si se mandreste cu asta peste tot.

 7. Datoriile publice și private mondiale, precum și cheltuielile demente pentru înarmare sunt „bombe atomice” gata să explodeze !
  Bugetele naționale, cotațiile bursiere, prețuri, salarii, pensii etc sunt ficțiuni computeristice.
  „Valorile” în miliarde sunt deja banale. Trilionul e folosit curent.
  Omenirea trăiește într-o .. realitate virtuală.

 8. La FED cred ca e o problema cu LOGICA, Cu o „datorie nesustenabila” si inca pe termen lung, orice economie se prabuseste, orice tara colapseaza, dar FED viseaza la scaderea inflatiei ….cum poate scadea inflatia daca tiparesti bani fara acoperire si economia care „bubuie” produce un PIB mai mic decat datoria statului?

  Pot sa explice „vrajitorii” de la FED cum e posibil asa ceva?

  Cred ca echipa de la FED in frunte cu Yellen viseaza la un razboi mondial care sa ii scoata din incurcatura = in caz de razboi pot lua masuri nepopulare care sa anuleze prograamele sociale si in educatie….oricum cam putinw,

  Deocamdata economia SUA se bazeaza pe industria de razboi, care a spoliat Europa si inca cateva tari, dar daca va fi ocolit razboiul atunci si asta se va opri…
  FED ar trebui sa se teama nu numai de alegerile lor prezidentiale, ci si de alegerile din UE….

 9. Sfanta Cruce Vie a lui Iisus Christos fa prin Puterea Ta Suprema ca corporatiile multinationale care au furat si fura zeci de miliarde de euro anual din Sfanta Noastra Romania sa piarda insutit si inmiit valoarea sumelor pe care le-au furat din tara noastra. Daca acestea nu returneaza de buna voie aceasta datorie in 5 rate anuale incepand de astazi. Amin, Amin, Amin, Amin.

 10. SUA are nevoie de PATRIOTI, CARE SA INTOARCA TARA LA UNITATE CONSTITUTIONALA: LIFE, FREEDOM AND PURSUIT OF HAPPINESS! ASTA ESTE SINGURUL REMEDIU AL UNEI TARI SCHILODITA SOCIALIST DE INFILTRATII MAOISHTI SOROSH/ROTHSCHILD/ROCKEFELLER SI ALTE S A TA NE, SA REDEVINA PUTERNICA, INDEPENDENTA SI SUVERANA! SUA SA IASA DIN PLASA CHINEZOIDA ! DACA VA CERE CHINA DATORIA ATI PUS-O, PE RUMANESHTE!

 11. Voi înțelegeți cum un exportator NET de democrație poate să ajungă pe minus la ”balanța de plăți ? Oare vinde afară sub prețul de la ”intern ? Sau beneficiarii n-au lichidități ? Noi știm că Ciucă le-a Ștornat facturile înainte să fie emise , de plătit le-a plătit abia după ce le-a Ștornat . Credeți că acest Cowboy *bate șaua să priceapă iapa ( de la Bruxelles )? … ”o naţiune indispensabilă pentru a ajuta şi a apăra democraţia,, acordurile economice. Este clar că lumea vrea asta”,Coana Ioropa VRRRREA ,e pe ”felie prima-ntâi face deja tranzitia verde spre Evul Mediu bagă :fumăritul , ”văcăritul .La ăilalți trimiteți pe Gâdea să-i ”strângă cu ușa , ”time is money”.

 12. : Noi ca să n-avem ”grețuri cu ăștia care atacă diligențe ne-am dus *bruma de GOLD care o aveam la London . Acolo e asigurată ca la Autoservirea Kaufland , unde intră numai ”parteneri strategici.

 13. Interesant, de cate ori apar astfel de subiecte controversate, Armada de manacatori de KakaO ai Marelui Exportator Net de Democratie, tac la fel ca porcu’n papusoi. Desigur ,asteapta textele de la slujbasii dnei Facaletz si confirmarea de oportunitate de la arnautii balkanici, sau maRog ce or fi ei in scutecele lor blau-kaki.Asa ca semnalizez eu in locul lui , ca mai mult de 1-2 nu sunt pe tura.

 14. Cine are datorii pe care nu le poate plati integral intr-un termen scurt este un ratat. Un incompetent financiar sau un inconstient care cheltuie mai mult decat castiga si e prea prost ca sa realizeze asta. Sau un hot care vrea sa dea teapa.

 15. Aveau romanii o vorba – tacerea e de aur, Ei pe mister Rog, in infatuarea lui frandomana, l-a luat gura pe dinainte cand a vorbit de _”dusii cu capul” din sectia de inginerie sociala si acum sunt usor de depistat pe net….

 16. @ s….Corect…. Minus partea cu Alegerile din Europa si din America…Alegerile NU rezolva nimic…Alegerile sunt pentru prostime….In realitate aranjamentele le fac Structurile paralele nealese, alea financiare, militare, securistice….Cei care castiga balciul Alegerilor se repliaza la politica Structurilor paralele.

 17. Statele Unite ale Americii sunt ocrotite de Geografie…si de priceoerea de a declansa Razboaie oriunde in Lume cu exceptis continentului American…In WW2, SUA nu a pierdut in razboiul cu Germania nazista decat 73.000 de soldati…SUA bombardeaza….Terestru nici nu vrea sa auda…. Pentru razboiul terestru SUA foloseste poolimea romana, ucrainiana, rusa..

 18. CUI ÎI DATOREAZĂ „VESTITA,INCOMESURABILA ,NEMAIVĂZUTA DEMOCRAȚIE–PORECLITĂ ȘI JANDARMUL LUMII –” CEA MAI MARE SUMĂ ? -UNEI ȚĂRI?! ȘI DACĂ ACEASTA -NEPUTÂNDU-ȘI RECUPERA ÎN MOD AMIABIL DATORIILE-RECURGE LA TRIBUNALE ? CU CE SE ALEGE RESPECTIVA ?AȘ RUGA PE JURIȘTII CARE PUBLICĂ ÎN ACEST „COTIDIAN”! SĂ FACĂ UN EFORT ȘI SĂ DEA UN RĂSPUNS PROFESIONEST-NEȘTIINȚEI MELE! MULȚUMESC ANTICIPAT ””

 19. America se află in spirala clară a dezintegrării financiare.. Chiar și fără ”ajutorul” chinez in curînd se vor sparge la aterizare..Asta n-o zic eu , ci mulți analiști financiari și jurnaliști de excepție..

 20. CUI ÎI DATOREAZĂ „VESTITA,INCOMESURABILA ,NEMAIVĂZUTA DEMOCRAȚIE–PORECLITĂ ȘI JANDARMUL LUMII –” CEA MAI MARE SUMĂ ? -UNEI ȚĂRI?! ȘI DACĂ ACEASTA -NEPUTÂNDU-ȘI RECUPERA ÎN MOD AMIABIL DATORIILE-RECURGE LA TRIBUNALE ? CU CE SE ALEGE RESPECTIVA ?AȘ RUGA PE JURIȘTII CARE PUBLICĂ ÎN ACEST „COTIDIAN”! SĂ FACĂ UN EFORT ȘI SĂ DEA UN RĂSPUNS PROFESIONEST-NEȘTIINȚEI MELE! MULȚUMESC ANTICIPAT ””

 21. Pretul in 1963 era de 43 dolari uncia iar azi este de 2008,3 dolari. De aceea au renuntat la aur amerlocii ca sa poata sa tipareasca fara numar verzisorii devalorizandu-i, ceeace a dus la importarea produselor de toate felurile platind in schimb doar hartie colorata in verde tarilor exportatoare. Cu alte cuvinte USA a trait din 1971 pe munca altora, a sclavilor din colonii. Hotiei punandu-se in practica in 1971 cand Presedintele Gerald Ford a anulat converirea dolarului in aur. Crizele energetice, inflatia in crestere si somajul ridicat au dus la blocarea economiei. https://mrfinance.ro/evolutia-pretului-aurului-din-1915-pana-in-prezent/

 22. „„Economia este puternică. Piaţa muncii este puternică. Inflaţia scade. Nu există niciun motiv pentru care acest lucru nu poate continua”, a spus el. „Cred că economia se află într-un loc bun”, a mai spus preeşdintele Fed.”

  Asta e ca sia aceea cu : „CASTIGAM RAZBOIUL DIN URKANIA si economic NOI suntem pe crestere in timp ce sub mii de sanctiuni rusii sunt in RECESIUNE !

  Deci asta-i vestita PROPAGANDA CAPITALIST-BANCARA care-a invins COMUNISMUL! (am schimbat niste EXCROCI cu ALZII ?)

  RAD, dar rad trisst 🤣🤣🤣😢😒

  PS: FED-ule cum ramane cu COLOSSALA datorie de 34 de TRILIOANE de doolari …in crestere APOCALIPTIC accelerata ?
  „NINGE PE FED!” 🙁
  RUSINE MINCINOSILOR ! Au investit un TRILION pe iapa cu tikie moarat a urkanilor si la fel ca NAPOLEON si HITLER
  au pierdut si yankeii PARIUL !
  Le-au dat russnacii a 7-a oara SAH-MAT ! 😢😢😢
  Vai de EURO si DOLLAR in noua epoca a … BRICS -ului fara DOLLAR ! 😀

 23. CUM RAMANE CU DATORIA INTERNA a USA care prin tiparirea UNIVOCA a DOLLAR-ului
  afecteaza IMPHERIAL toate tarile care inca mai DOLLARI si SWIFT ?

  DE ce trebuie ca tari nevinovate de cauzele DATORIEI INTERNE A USA sa platesca colateral prin diminuarea valorii
  DOLLARILOR din tezaurele lor nationale … colosala datorie a USA care incearca s-i distribuie la export prin TIPARNITA si
  devalorizarea interna a DOLLARULUI deja la maxima suportabilitate INFLATIONAT !

  „NINGE PE FED!” … se rupe coarda cu dollarii … DE_DOLARIZARE si WW3 ! 🙂
  😀 (multa PROPAGANDA arata ca ceva urmeaza!)

  IQ=?

 24. „mishteaux … your true master spune:
  15 NOV. 2021 LA 20:14
  adevarul NEPARTINITOR e ca inflatia are si parti bune ( = n-a fost rea de la inceput !)

  si ca la orice … DOZA discerne intre bine si rau , intre OTRAVA sau MEDICAMENT !

  Din studiile mele din adolescenta stiu ca economia moderna chiar n.ar mai functiona fara infaltie si FIAT MONEY
  asta a fost primul meu argument cum ca Marx desi n-a fost prost n-a putut prevede totul … desi a genial prevazut LACOMIA care distruge AZI
  scopul initial al inflatiei pur-MONETARE !

  Pe scurt ADEVARAT si pentru oricine:
  – INFLATIA a a avut (pana la ultragiata ei actuala folosire) rolul de-a tine capitalistii, mai egraba proletariatul 😀 😛 in miscare DINAMICI …

  F L A M A N Z I !

  Si mai pe scurt … ajuta la contructia MORCOV-uli de neatiins cu care se ademeneste prostul pentru a uncii la nesfarsiit si totusi de-a nu putea economisii indeajuns …
  ROLUL regal-imperial al inflatie e PUR-si-SIMPLU de-a macina economiile clasei calicilor harnici muncitori … de a le devaloriza
  inobservabil prostilor !

  1. (ROL MAJOR)Prin in infaltie aristocratia banului se asigura ca proletii nu vor avea REAL niciodata de ajuns … muncind -economisind la infinit
  2. (ROL MINOR)Prin inflatie se asigura bani (fiat) cu valoare (fiat) inlocuitori banilor fixati in economii statice”

 25. „mishteaux spune:
  16 NOV. 2021 LA 7:19
  Exista 2-oua tipuri de inflatie

  1. Naturala … prin exces de „ceva”.
  2. ARTIFICIALA … prin exces de bani sau „surogat de bani”.

  A 2-oua e cea mai uman-periculoasa = mai ispititor de imoral-manipualt in folosul „cuiva” (= drumul spre IAD e pavat cu intentii bune !)

  😉

  (de la unul cu real IQ>145 😀 )”

 26. „the master of your mind spune:
  04 SEPT. 2021 LA 0:32
  @Vlad … un exemplu mic ca unii comentatorim s-au pris de justetsea UE

  INTREB:

  -ce fonduri de despagubire au taranii vest europeni relativ la non-despagubirile taranilor mai saraci si obligati sa vanda mai ieftin din estul UE ?

  Mai e corect …acum … desi parea corect o vreme ?

  Mishteaux chiar are un IQ>145 …si chiar nu face propaganda … altfel, daca face sau vroia s-o faca, nu comenta mereu la doar un singur ziar mai liberal … mai liber … mai ne-cenzurat !
  Pentru un „specialistz” exista multe cai, limbaje si emotii … de-a face ce-si propune ! Dac-o vrea ! Mishteaux e relativ neutral ! Nu e nici cu rusnacii (si aia-s oameni = n-au de ce fi numiti sfinti si-o recunosc … níci cu americanii traditional mai demagogi mai laudarosi mai sfinti (In GOD we trust !) si alte demogogii super-ridicole unui realmente inteligent 🙁 )”
  😀

 27. „mishteaux spune:
  17 IUL. 2021 LA 19:44
  …dupa o „DEMOCRATIE” …adica dupa ce prostimea talamba … a gustat „libertatile” prezumate de DEMOCRATIE … e foarte greu sa mai asculte de PORUNCI … e foarte greu sa gandesti ca TURMA la ziua de manine cand fiecare are libertatea democratica de-a consuma azi ce-avea ce consumat in … cincinale (chinezesti de exemplu!) !

  asa ca din timpurile antice … intelectualii antici … precum cunoscutul bulangiou antic Platon ( PS: Lui nu-i era jena ca era bulangiu atunci = asa era vremurile ! Nici noi nu stim ce va definii sintactic BULANGEALA de maine , de dinaintea dictaturii … curand „ceruta de popor” … in Africa de Sud sau in lumea post-democratica = post-excese de azi !

  😀”

 28. In timpul crizei din 1929 in Satan USA graul se ardea in locomotivele cu aburi. Credeti ca cei care au creat Recesiunea erau pe placul Sfantului Dumnezeu? In mod sigur nu. Inca putintel din Marea Dreptate a Sfantului Dumnezeu s-a Fecioarei Maria cat de curand dolarii o sa fie buni doar de foc. Sfantul Dumnezeu e rabdator dar nu la infinit. Si asa cum se vor arde verzisorii va fi vai si amar de khazarii care tot au creat crizele, razboaiele si revolutiile in ultimii 200 de ani. Khazarii din Israel ii omoara acum pe palestinieni ca pe muste. in curand se va inrosi apa marii de sangele khazarilor tot prin voia Celui de Sus. Aliluia.

 29. Sunt mărci de hârtie igienica în cazul cărora rola costă un euro și ceva bucata ! 🤣🤣🤣
  Pe scurt : hârtia igienică mai valoroasă ca euro.

 30. Ei bine, putiniști mici și prostănaci, e vremea să fiți iar puși la punct. Văd că bociți în cor la căpătîiul dolarului USA, de vreo cîțiva ani. După voi, dolarul stă să se prăbușească iminent, urmînd a fi înlocuit de altă valută universală, gen yuan sau chiar rublă. Nu îmi.mai bat capul să vă fac în toate felurile, cum meritați, și cum am eu obiceiul (sînt pamfletar, deci e în firea mea să mușc!) ,dar vă pun o întrebare de bun-simț:
  În afară de voi, admiratorii neconditionați ai lui Vladimir Putin, și adversarii declarați ai SUA și UE, mai există și vreo entitate economică sau politică mondială care să susțină că dolarul american se va prăbuși în viitorul foarte apropiat, și cam care ar fi aceasta?
  Ce spun Banca Mondială, FMI, BERD, BIRD, FED, eventual responsabilii de la ONU,FAO, sau chiar de la Banca Centrală a Chinei, a Rusiei, a Iranului ori a Mexicului? L-ati auzit voi pe Vladimir Putin, ori pe Xi Jinping susținînd în mod oficial că dolarul american și-a pierdut valoarea?! Explicați-ne și nouă care sînt sursele voastre de informație care vă permit sa aruncați în spațiul public cu asemenea semnale de alarmă ce ar trebui să fie luate extrem de în serios de cetățeni și de autorități? Cine a declarat asa ceva, unde și cînd? Și cine a consemnat?
  Așteptăm un răspuns concret, sau scuzele de rigoare!

 31. Re mediati re mediati dupa ce va-ti dat foc la valiza din lacomia care va consuma accelerat implacabil.

 32. Văd că încă nu primesc niciun răspuns de la vajnicii răspîndaci de știri alarmiste! Ați murit cu toții, ați căzut în vreo groapă, ați primit ultima soldă numai în ruble?!
  Parcă erați mai vocali!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.