Prahova. Scandal între două clanuri. 16 persoane, aduse la audieri

Membrii a două clanuri au fost implicaţi în ultima perioadă în scandaluri în care au fost folosite bâte, săbii, topoare, macete, 16 persoane fiind duse, marţi, la audieri în urma unor percheziţii ale poliţiştilor prahoveni.

Descinderile au avut loc la adrese din municipiul Ploieşti şi din comunele Păuleşti şi Târgşoru Vechi, fiind vizate persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă fără drept şi distrugere.

„Din cercetări a reieşit faptul că, în noaptea de 20 spre 21 septembrie a.c., în jurul orei 2,00, membrii a două familii din Ploieşti s-ar fi întâlnit într-un parc din zona de Vest a municipiului, unde s-ar fi folosit de mai multe obiecte contondente (bâte, săbii, topoare, macete), dar şi de arme de foc, în scopul intimidării reciproce, totodată distrugând caroseria unui autoturism, astfel tulburând grav ordinea şi liniştea publică. De asemenea, la data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 6,00, membrii ai aceloraşi familii s-ar fi întâlnit în zona centrală a municipiului Ploieşti, unde, cu ajutorul obiectelor contondente, ar fi distrus caroseria unui alt autoturism”, arată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

Surse judiciare  spun  că persoanele vizate de descinderi sunt membri ai clanurilor Mantu şi Zetreanu, potrivit Agerpres.

În urma celor 16 percheziţii, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, 4 pistoale neletale supuse autorizării şi un pistol de tip air soft, mai multe cuţite, macete, săbii, topoare, dar şi alte obiecte folosite la activitatea infracţională.

De asemenea, 16 persoane, cu vârste între 18 şi 45 de ani, au fost duse la sediul unităţii, în vederea audierii.

În cadrul acţiunii, au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Rutier, dar şi poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Activităţile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Cât rău fac zigoinerii astia României și cât bine face tara asta hetnie descremenate! Ăștia vor ingenunchia România în viitorul apropiat.

  2. Pe vremuri, astia erau trimisi in Delta, la taiat stuf, intre 3 si 6 luni. Cand scapau de acolo erau mielusei. Acum nu mai tine, ca vine ” sociologul ” Duminica si cere programe de integrare. Ce sa-i mai integrezi pe astia?!

  3. Daca am lamurit ca erau clanuri, am lamurit pentru ce au luat salariile politistii, procurorii si sereistii din zona? Cum s-a ajuns ca cei platiti boiereste, cu pensii speciale de la 50 de ani sa lase sa se „dezvolte” si sa se „afirme” clanurile? Nu-i asa ca au interese, inclusiv la comercializarea drogurilor? Puscarieee nemernicilor care ati distrus tara …

  4. Acesti co-nationali nu isi au locul in sanul poporului roman care i-a tolerat sute de ani. Inapoi in India de unde ati emigrat !Nu aveti ce cauta aici.Nu stiti sa va comportati in societate .Nu stiti decat bate, topoare & macete. Acesta este nivelul de cultura si civilizatie al tenului vostru inchis la culoare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.