Prea cald în weekend

Meteorologii anunţă anomalii termice. După zile cu viscol la munte şi 3 grade dimineaţa în Capitală vor  fi  în weekend aproape 30 de grade Celsius.

„Într-adevăr, de la o zi la alta până la finalul săptămânii sau, mai precis, chiar până la finalul primei luni din primăvara lui 2024, vremea va fi într-un proces de încălzire.

Temperaturile vor fi în creștere. Dacă deja azi consemnăm la foarte multe stații din partea de vest, sud-sud-est a țării valori de 15-16 grade Celsius, mâine ne așteptăm ca regimul de temperaturi să se încadreze deja între 10 până la 21 de grade.

Joi, ne aşteptăm chiar la o maximă de 23 de grade, posibil în Capitală 19-20 de grade, pentru ca sfârșitul de săptămână, deja de vineri începând, să avem 17-24 de grade, iar sâmbătă și duminică, în ultima zi a lunii martie, 26-27 de grade, mai ales în partea de sud și sud-vest a țării.

25 de grade reprezintă pragul unei zile de vară în țara noastră. 

Iată deja că sfârșitul lunii martie aduce valori specifice de vară și chiar și primele zile din cea de-a doua lună de vară, așa cum arată informațiile la acest moment, păstrează același ecart al valorilor de temperaturi, cu maxime cuprinse între 10 până la 26-27 de grade, chiar spre 28 în sudul extrem, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, marţi, la Antena 3 CNN.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Prea cald scriptic dar realitatea e temperatura resimțită la umbra, asta e temperatura care se ia în considerare legal și nu cea scriptic că previziune! Rețeta pentru speriat cetățenii: se ia un termometru, se pune cu mercurul spre soare sa se ridice la maximum, apoi incepe șaradă ariei ‘canicula’!

  2. Asa si ? Cum e bine ? Cine a hotarat ca 25 de grade e temperatura de vara, savantii care nu au leac la cancer si fac masuratori cu un termometru ba la umbra, ba la soare, ba la asfalt si ne spun cum sa stam imbracati in casa ???

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.