Precizări de la STS după alegeri

Operatorii Serviciului de urgenţă 112 au preluat şi procesat 1.736 de apeluri de urgenţă care semnalau evenimente în legătură cu procesul de votare pe timpul desfăşurării alegerilor locale şi europarlamentare din 9 iunie 2024, anunță STS printr-un comunicat.

Cele mai multe cazuri au semnalat:
– suspiciuni de fraudă în cadrul proceselor electorale – 341 apeluri;
– probleme privind starea urnelor, sigiliilor, ştampilelor, buletinelor de vot, secţiilor de votare etc. – 235 apeluri;
– tulburarea liniştii şi a ordinii publice în procesul electoral, respectiv în secţii şi în zona secţiilor de votare – 138 apeluri;
– afecţiuni medicale în secţii şi în zona secţiilor de votare – 71 apeluri;
– propagandă/campanie electorală – 67 apeluri;
– probleme legate de consumul şi comercializarea alcoolului în apropierea secţiilor de votare – 54 apeluri;
– filmări în cadrul secţiilor de votare şi în apropierea acestora – 33 apeluri.

Cele mai multe apeluri care au semnalat nereguli privind procesele electorale au fost preluate în Bucureşti şi judeţele Dolj, Mehedinţi, Constanţa şi Giurgiu.

Conform procedurilor operaţionale, operatorii 112 au transferat cazurile către agenţiile specializate de intervenţie care au competenţă în soluţionarea acestor tipuri de urgenţe.

În această perioadă, au fost adaptate permanent fluxurile de lucru între operatorii 112 şi dispecerii agenţiilor de intervenţie pentru a asigura o funcţionare optimă a Serviciului de urgenţă 112.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Ce de chestii au făcut ăștia! Și atunci când au mai avut timp să modifice și softul în favoarea PCR?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.