Predoiu către structurile MAI: ”Faceţi legea tare”

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, vineri, la Constanţa, că este inadmisibil ca cetăţenii, care sunt plătitori de taxe şi impozite pentru „siguranţa străzii”, să plătească cu sănătatea şi uneori cu viaţa din cauza „nesiguranţei străzii”, îndemnându-i pe lucrătorii din structurile ministerului să arate că sunt mai puternici decât cei care comit infracţiuni, profesionişti şi dedicaţi legii şi cetăţeanului.

Prezent în staţiunea Mamaia la o prezentare a efectivelor şi tehnicii structurilor MAI care vor acţiona în acest sezon estival pe litoral pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi asigurarea ordinii publice, Predoiu a vorbit despre crimele şi agresiunile petrecute în ultimele zile în ţara noastră.

„Din păcate, ne întâlnim astăzi într-un context în care, în urma comiterii unor grave infracţiuni, cetăţeni români şi-au pierdut viaţa, cetăţeni nevinovaţi. Şi cred că e de datoria mea ca, înainte de orice (…), să îmi exprim compasiunea faţă de familiile victimelor, sincere condoleanţe familiilor îndoliate şi în acelaşi timp să asigur toţi cetăţenii României că structurile Ministerului Afacerilor Interne, fie că e vorba de poliţie, fie că e vorba de structurile pregătite pentru situaţii de urgenţă, îşi vor face datoria în continuare şi vor face ca această societate să rămână una sigură, în ciuda unor indivizi izolaţi sau grupuri de indivizi izolaţi care atentează la lege, la drepturile cetăţenilor, atentează la viaţa şi sănătatea lor. (…) Felicit Poliţia Română că a intervenit cu profesionalism şi promptitudine în urma acestor tragice evenimente, a identificat, a confirmat şi a reţinut pe mai mult decât presupuşii făptaşi şi îmi exprim încrederea că şi justiţia îşi va face datoria, fără iertare, pe baza probelor strânse de poliţişti şi de procurori. Siguranţa cetăţeanului nu este în niciun fel şi pentru nimic negociabilă”, a spus ministrul Afacerilor Interne la deschiderea evenimentului.

Potrivit acestuia, persoanele care comit infracţiuni şi-au pierdut frica faţă de lege şi faţă de cei care o aplică, fiind de datoria autorităţilor să îşi recapete respectul.

„Ei au această cutezanţă, s-o spunem deschis, nu numai pentru că nivelul lor de educaţie civică şi respect al legii este scăzut până la zero uneori, ci şi pentru că au pierdut frica, în sensul bun, faţă de lege şi faţă de cei care o aplică. Şi e datoria dumneavoastră şi a noastră, împreună, să restabilim acest respect. Faceţi legea tare, arătaţi că sunteţi mai puternici decât cei care comit infracţiuni, mai organizaţi, pregătiţi, profesionişti şi dedicaţi legii şi cetăţeanului. Ştiu că şi dumneavoastră, ca orice cetăţean, aveţi uneori apăsări şi preocupări, şi vreau să vă asigur că noi ne vom face datoria ca legea să vă respecte statutul, să-l întărească, să aveţi toate dotările logistice. Vă asigur că guvernul şi parlamentul vă respectă şi vă va respecta şi aceasta se va vedea în legi. (…) Dar, în acelaşi timp, nici dumneavoastră şi nici noi nu avem dreptul să ne lăsăm copleşiţi de aceste preocupări şi greutăţi, cetăţenii au plătit taxe şi impozite pentru siguranţa străzii. Este inacceptabil să plătească cu sănătatea şi, iată, uneori cu viaţa pentru nesiguranţa ei. Ştiu că vă faceţi datoria, dar trebuie mai mult”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

18 Comentarii

 1. predoiul tocmai inventeaza un FENOMEN TERORIST,
  ” ei ” cei nevazuti, necunoscuti,

  fenomen rezolvabil prin „vă faceţi datoria, dar trebuie mai mult” – instigare LA ABUZURI!

  -noi mergem pe ideea că LOR
  clasei asupritoare a elitelor vestice
  nu le-a iesit din cap Marele Reset.

 2. Analfabeții ăștia n-au cuvintele la ei!…” faceți legea tare”…
  Cum dracul au trecut ăștia prin școală?…
  Începând de la Iohannis până la ultimul membru al guvernului meu maltratează limba română…

 3. Vin cu o remarca. In cazul burtosului procuror sef de la DIICOT, nimeni nu a sesizat abuzul politistilor rurali ce i-au orchestrat un „frangrant” filmand si postand pe internet mai toata conversatia dintre „combatanti”.
  La afirmatia procurorului care nu avea polita RCA asupra sa si ceruse sa se verifice „pe net” existenta asigurarii, politistul i-a replicat aproximativ: „As putea sa verific pe net dar cum nu sunt obligat s-o fac dumneata esti vinovat pentru ca nu o aveti asupra dumneavoastra”
  In fapt, paragraful de lege introdus, cu privire la politele RCA, certifica obligativitatea agentului de la rutiera sa verifice existenta politei chiar daca soferul prezinta polita.
  Acest lucru a fost prevazut, tocmai pentru ca multi romani inventivi isi fabricau polite contrafacute pentru ca firmele de asigurari livreaza politele pe email, de unde le poti printa la prima imprimanta.
  De ce spun aceste lucruri ?
  Noul ministru trebuie sa inteleaga ca daca nu sunt sanctionati politistii care isi exercita cu rea credinta profesiunea si abordeaza pe „civili” la gramada de pe pozitii superior discretionare, ne vom trezi ca unii isi vor face dreptate singuri.
  Este un fapt evident ca politistii locali din zona rurala au case si averi ce le depasesc cu mult veniturile.
  Daca sefii politiei nu inteleg ca mica coruptie din politia rurala nu va fi stopata, mai tarziu le va fi extrem de greu. Desigur daca isi vor dori acest lucru.
  Apropo, legea avertizorului de integritate este o mascarada pentru ai devoala pe eventualii care cred in justitie. In Romania a mai ramas sa crezi doar in justitia divina.

 4. In primul rand sa nu mai provoace procurori. Asta ar fi cel mai important.

 5. Cine să mai aibă grijă de respectarea Legii, dacă „oamenii legii” ies la pensie la 42-45 de ani?

 6. Legea e tare functie de cat au institutiile chef sa o aplice sau nu au oameni, dotari sau nu au chef si legea va ramane o bucata de text pe o hartie buna in teorie si discursurile politicienilor puterii, inainte de alegeri.

 7. Cu Dorel la MAI, toti ofiterii vor fi facuti tiriplici cu grade

 8. Predoiu către structurile MAI: ”Faceţi legea tare”. Boule, legea o face Parlamentul! Militienii si jandarmii doar o aplica.

 9. MAI protejeaza tilharii politici de popor…asta este singura lor menire…atit
  credeti ca mamaligarii astia prosti si needucati merita salarii de mii de Euro…!!!

 10. @Hai siktir!, „Boule, legea o face Parlamentul!”

  -legea o fac scursurile,
  „parliamentarii”,
  predoiu e si parliamentar.

 11. Politia romana e ca biciul. Tare doar cand bate pe cineva. A uitat sa spuna „sa bateti tare, pana iese ceva” ca sa fie discursul complet

 12. @ Zice că de când a preluat mandatul merge mai prost decât cu Lucian Bode, ,,în urma comiterii unor grave infracţiuni”, ?

 13. Și de ce tocmai la Mamaia în plin sezon estival se prezinta ministrului de interne tehnica din dotare? La București nu se putea? Costa prea puțin prezentarea? A început activitatea bucătarului lui Johannis in stilul președintelui, cu o plimbare pe litoral? Moralul polițiștilor este prăbușit din vina activității justiției,foarte slabe în sancționarea infractorilor.Peștii mari sunt făcuți întotdeauna scăpați și din vina fostului ministru al justiției Predoiu? Pai să mă fac înțeles,bucătarul Predoiu avea cabinet de avocatura? Și dacă cineva vrea sa scape de pedeapsa,evaziune fiscală,trafic de droguri,crimă organizata,pai ce era prost sa nu angajeze un avocat de la cabinetul de avocatura a domnului ministru al justiției Predoiu,și în urma unui onorariu baban,infractorul scapa cu suspendare sau nevinovat? Credeti că interesul sau la MAI ca ministru este să întărească instituția poliției sau sa o subordoneze propriilor interese, pentru maximizarea profiturilor, așa cum a procedat la justiție? Se pregătește bucătarul lui Johannis pentru a ajunge președinte,folosind arma internelor împotriva lui Ciolacu,pentru al dezumfla, așa, cum sa întâmplat când Base la dezumflat pe Geoană în ochii electoratului, folosind filajul pentru a distruge imaginea lui Geoană?

 14. cum spuneam, se folosesc de orice fapta (faktura sorosh pe fond emotional) pentru a implementa controlul asupra cetateanului haha! desigur in in numele „binelui”. se pregatesc mascat pentru revolte. acum au inceput sa mediatizeze manipularea despre criminalitatea din Tara. pana acum MUCLES (??? crime in Romania pe fondul saraciei se fac de 33 de ani, iar cazul Caracal este NEELUCIDAT SI ACUM! AU INCHIS O PAIATZA A SISTEMULUI, PENTRU CA NU DINCA LE-A OMORAT PE FETE, CI SISTEMUL DE TRAFICARE A TINERILOR SI COPIILOR DIN ROMANIA!) In fapt, ei lasa sa intre NEINREGISTRATI IN ROMANIA foarte multi indivizi din diferite parti ale lumii. MERCENARI – noile armate camuflate ale serviciilor. urmeaza totalitarismul mao si impuscarea pe strada a celor ce se revolta. veti vedea… aceast a fost si linia trasata de paoatza jgheab papusatul la formului davos: pregatiti-va de RASPUNS impotriva REVOLTELOR CE VIN!

 15. „PARCURGÎND ARTICOLELE ȘI COMENTARII COCLUZIONEZ : MAI BINE O DICTATURĂ DE DEZVOLTARE FĂRĂ CRIME,INCENDIERI,CU DISCIPLINĂ,FRICĂ DE PEDEAPSĂ,PEDEPSIREA INFRACTORILOR DECÂT: „DEMOCRAȚIE UTOPICĂ :GREVE CU ROST ȘI FĂRĂ ROST,MANIFESTAȚII CU DISTRUGERI,HOȚII NEPEDEPSITE=CRIME,ACCIDENTE,CRIME ODIOASE, CATEGORII CU SUPRADREPTURI,ÎNTREȚINUȚI SOCIAL,ELEVI CE TREC PRIN ȘCOALĂ CA RAȚA PRIN BALTĂ, …

 16. dah ma visinescule mah…de ce nu te duci tu in chia? ti-ar placea acolo! noi vrem LIBERTATE, CONFORM CONSTITUTIEI ROMANIEI. tu cauta o tara unde ordinea si disciplina sunt democratie mao! te rog, ramai acolo si nu te intoarce.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.