Prefectul Harghitei, înlocuit de Ponta cu un maghiar

Prefectul judeţului Harghita, Adrian-Jean Andrei, care atacase în instanță hotărâri de consilii locale privind autonomia Ținutului Secuiesc, a fost schimbat din funcţie la ordinul lui Victor Ponta și Gabriel Oprea, în locul lui fiind numit Petre Şandor, susţinut de UDMR.

Adrian-Jean Andrei a fost numit subprefect, iar reprezentantul UDMR, prefect.

„Este o veste neașteptată pentru mine, mai ales că eram în concediu și nu mă aflam nici în țară. Acestea sunt negocierile politice asupra cărora nu este bine să comentez. Sper, în continuare, ca județul Harghita să aibă o Instituție a Prefectului la fel ca în ultimii doi ani, în care am reușit și să menținem echilibrul etnic în județ, dar și să fie respectate legile țării și Constituția României, pentru că prefectul este, prin excelență, garantul respectării acestora”, a declarat pentru Agerpres Adrian Jean Andrei.

Potrivit acestuia, la nivelul județului Harghita, în cel puțin 10 localități consiliile locale au adoptat hotărâri de aprobare a unui memorandum privind instituirea regiunii administrative autonome „Ținutul Secuiesc”, la propunerea Consiliului Național al Secuilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8575 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.