Prefectul PNL, exclus de la vizita premierului în județul Hunedoara

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, astăzi, cu președintele sindicatului Muntele, Darius Câmpean, pentru a discuta despre înființarea noii societăți care va administra minele din Valea Jiului. Întâlnirea a fost organizată de Consiliul Județean (CJ) Hunedoara.

Deși Prefectura Hunedoara (foto stg.) are sediul în aceeași clădire cu CJ-ul, prefectul județului Călin Marian (PNL), care-i reprezentantul Guvernului în teritoriu, a lipsit de la întrevederea cu premierul.

Acesta a declarat că nu a fost invitat de către reprezentanții CJ, ei fiind cei care au organizat întâlnirea.

„Întâlnirea a fost organizată de CJ. Dacă mă invitau, mergeam. Știu care-i parcursul cu înființarea noii societăți care va administra minele din Valea Jiului. I-am sprijinit pe reprezentanții minerilor, i-am ajutat să-și semneze Contractul Colectiv de Muncă”, a precizat Călin Marian.

 În declarația de presă, Marcel Ciolacu a afirmat că săptămâna viitoare va aloca banii necesari pentru funcționarea companiei noi care va prelua minele din Valea Jiului.

„Cu certitudine am să fac luni ședință extraordinară de Guvern doar cu acest punct pe ordinea de zi, să vedem dacă nu o să mai intervină și alte puncte, dar deja Ministerul Energiei și-a făcut treaba, Ministerul Finanțelor mi-a trimis aseară procesul verbal finalizat. Începem să devenim o echipă, când oamenii chiar au nevoie de ajutor. Este o situație delicată, vorbim de peste 2000 de oameni, era mult prea în scurt decizia. Ce m-a încântat cel mai mult la întâlnire este că am început să avem un plan și pe energie verde, și pe hidro și pe fotovoltaice, o să vedem cu proiectele și pe Fondul de Modernizare, sunt aproape 500 de milioane de euro și acolo. Nu este singurul caz din Europa, ceea ce se întâmplă în Valea Jiului, dar eu plec optimist de aici, oamenii își vor lua salariile. Primii bani i-am alocat din Fondul de Rezervă al primului ministru, respectiv 50 de milioane, urmând ca apoi să intrăm în normalitate. Atâția am avut, că am mai alocat din ei 100 de milioane să acoperim cheltuielile cu refugiații din Ucraina, pentru că îi încasăm pe urmă de la UE.”, a spus Marcel Ciolacu. Premierul a dat asigurări că minerii își vor primi salariile, care au întârziat din cauza formalităților care au trebuit îndeplinite pentru înființarea noii companii.

Întrebat de ce nu desecretizează contractul de vânzare/cumpărare a Termocentralei Mintia, premierul a spus că nu vrea să se gândească la trecut, ci la viitor. Acesta a mai afirmat că investiția de la Mintia va da o perspectivă de dezvoltare a Văii Jiului, deși termocentrala se află în vecinătatea municipiului Deva.

„Interesul nostru este să pornească. Ea va aduce locuri de muncă, va aduce o perspectivă a zonei. Cum s-a semnat, nu-s nici procuror, nici nu mă interesează în mod deosebit. Mă interesează să văd că se dezvoltă, în sfârșit, Valea Jiului, în direcția corectă a Uniunii Europene”, a declarat Marcel Ciolacu.

Termocentrala Mintia a fost vândută, anul trecut, în baza unui contract secret contra sumei de 91 de mii de euro. Cumpărătorul este o firmă din Irac, Mass Global Energy Rom. Termocentrala a fost parte a Complexului Energetic Hunedoara, societate care avea în componență și minele din Valea Jiului, dar și Termocentrala Paroșeni.

La plecare, Marcel Ciolacu a fost așteptat de un grup de membri ai AUR, care au scandat lozinci anti-guvernamentale. Pentru a evita o confruntare cu protestatarii, premierul a fost scos pe poarta din spate a CJ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

 1. M. Ciolacu: O sa incep cu un slogan mobilizator, Jos Guvernul!

  Asa faceati si in sedintele anterioare, intai v-ati dezis de Dumnezeu. Ati schimbat putin melodia doar.

  „Interesul nostru”
  Pentru ca atat va mana: interesul pentru voi. Al vostru doar. E foarte clar!

  Destept nu esti doar vrei sa te exhibi cat esti de smecher, cata smechereala ti-a intrat in cap.

  Exhiba-te! Este o societate intreaga sa te priveasca!

  ‘What’s up’ nici nu e romanesc, veleitarule! Nu stii sa pronunti corect. Esti comunist, nu occidental.

 2. Ciolacu si-ai lui sunt niste cretini de dictatori: PREFECTUL UNUI JUDET REPREZINTA STATUL. Asa ca imbecilii au exclus România de la vizita lui Ciolacu. Nu se gaseste nimeni sa-l inculpe de-nalta tradare? Ce „companie” sa preia MINELE din Valea Jiului, când BOGATIILE NATURALE ale unei TARI TREBUIE SA FIE ALE POPORULUI, la fel Centralei Mintia, furnizor de energie, adica obiectiv STRATEGIC de IMPORTANTA NATIONALA ?!!! Si de ce nu functioneaza termocentrala Mintia, Mr Ciolacu, tradator national din familia Iliescu Ion, Isarescu Mugur, Nastase Adrian, Ponta? Si cine si de ce-a vândut unor IRAKIENI un obiectiv STRATEGIC DE IMPORTANTA NATIONALA?!!!

 3. Marsel, curajeux cum îl știe o lume intrega… Stă bine cu fuga…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.