Premieră în istorie la Aston Villa vs Lille

 

Aston Villa, echipa antrenată de spaniolul Unai Emery, un specialist al câștigării de cupe europene (a făcut-o cu FC Sevilla și Villarreal) s-a calificat cu mari emoții în semifinalele Europa League. Învinsă la Lille cu același scor cu care câștigase în tur, adică 2-1, echipa din Birmingham merge în semifinalele Conference League după executarea loviturilor de departajare.

Eroul lui Aston Villa a fost controversatul campion mondial, portarul argentinian Emiliano Martinez. Cel alintat Dibu a reușit să pareze două lovituri ale francezilor și să califice astfel echipa pentru semifinala cu Fenerbahce. În a doua semifinală, Fiorentina, care i-a depășit pe cehii de la Viktoria Plzen abia după prelungiri, e favorită în fața lui Club Brugge.

S-ar putea astfel repeta finala competiției de anul trecut, în care altă echipă din Premier League, West Ham, ridica trofeul după finala decisă în prelungiri în fața acelorași italieni de la Fiorentina! Dar asta este doar o probabilitate, pe teren lucrurile ar putea sta complet diferit.

Pe parcursul executării loviturilor de departajare, la care portarul argentinian a fost decisiv, s-a petrecut un moment nemaiîntâlnit până acum în istoria fotbalului. Dibu Martinez luase galben întimpul jocului pentru că arbitrului i se păruse că trăgea de timp, deși era un nonsens pentru că la acel moment Aston Villa era condusă cu 2-0 și afară din Europa.

Acest lucru a fost subliniat în declarații chiar de cel în cauză care nu a înțeles decizia arbitrului: „Nu era minge pentru a se executa lovitura de departajare. Așa că am cerut o minge, iar după aceea am primit cartonaș. Nu înțeleg regulile.

Am o reputație proastă, că aș trage de timp. Celălalt portar făcea la fel. Eu am primit galben în minutul 30 de timp, dar noi eram conduși atunci. Nu înțeleg ce voia arbitrul de la mine”.

După ce a parat lovitura de departajare a lui Bentaib Martinez, un jucător care nu prea știe să își cenzureze nici vorbele, nici reacțiile, a avut o atitudine sfidătoare către fanii lui Lille, iar arbitrul slovac Ivan Kruzliak l-a văzut și i-a arătat al doilea galben. Moment în care tribuna franceză a izbucnit în urale, crezând că Martinez va fi eliminat pentru două galbene.

Dar nu s-a petrecut așa, pentru că regulamentul are alte prevederi pentru cazul rar în care se acordă un evartisment în timpul executării unor lovituri de departajare. „Avertismentele primite în timpul meciului (inclusiv prelungiri) nu se păstrează și la loviturile de departajare. Un jucător care primește galben în timpul meciului și la loviturile de departajare nu e eliminat”.

Așa a continuat partida Emiliano Martinez, devenit eroul calificării lui Aston Villa în semifinalele Conference League, acolo unde, conform bookmakerilor, singura echipă engleză rămasă în cupele europene este acum principala favorită la câștigarea trofeului, urmată de Fiorentina și la mare distanță de Club Brugge și Olympiacos Pireu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. S-a calificat Olympiakos, nu Fenerbahce, cum gresit se afirma in articol.

  2. Olympiakos o sa-i faca PIREU pe favoritii tareviciului William.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.