Premieră la închidere

Stagiunea 2016-2017 se închide la Teatrul Național din Timișoara cu o premieră explozivă. Azi, de la ora 19.00, la Sala 2 spectatorii din orașul de pe Bega au prilejul să vadă un nou spectacol, în premieră națională: „Rambuku“, de Jon Fosse. Cel mai tradus dramaturg norvegian contemporan și unul dintre cei mai jucați autori europeni ai ultimilor ani semnează textul care a stat la baza reprezentației gândite de Mihai Măniuțiu. „La intersecția dintre cuvânt și tăcere, dintre mișcare și nemișcare, dintre spațiu și timp se află întotdeauna o poveste de dragoste, pentru că iubirea dă naștere speranței, oricât de imposibilă ar părea salvarea. Rambuku este un spectacol intens, fascinant, un spectacol despre om ca efect și cauză, ca depozitar și receptor al emoției – al tuturor emoțiilor – și, mai ales, un spectacol despre felurile în care dragostea supraviețuiește istoriei, materiei, vieții înseși“, notează timișorenii în legătură cu noua montare.

După succesele din anii trecuți cu „Viața e vis“, de Calderón de la Barca, și „Meteorul“, de Fr. Dürrenmatt, regizorul Mihai Măniuțiu aduce pe scena Teatrului Național din Timișoara spectacolul „Rambuku“, povestea suspendării unui cuplu între viață și moarte prezentată pentru prima dată pe o scenă în 2006.

Din echipa de creație mai fac parte Anca Măniuțiu, care semnează scenariul, coregrafa Andrea Gavriliu, scenografii Adrian Damian (decoruri) și Luiza Enescu (costume) și light-designerul Lucian Moga. Mihai Dobre, cunoscut publicului ca fondator al trupei Șuie Paparude, semnează muzica spectacolului, iar distribuția îi reunește pe actorii Claudia Ieremia, Ion Rizea, Andrea Gavriliu, Ada Dumitru, Adrian Loghin, Alexandru Ioan Pântea, Ana Negrescu, Andreea Giurgiu, Bianca Pintea, Ciprian Valea, Eugen Curelici, Eva Maria Danciu, Ioana Repciuc, Ionuț Iova, Mario Valdelvira Garcia, Raul Lăzărescu, Roxana Fânață, Sebastian Vâlcea, Ștefania Misăilă și Vlad Cireșan.

Recomanda
Razvana Ancutescu 158 Articole
Author