Premieră medicală. Cum a fost salvată viața unui pacient cu infarct miocardic

Singura soluție pentru a  salva viața unui pacient cu infarct miocardic acut era o procedură mai deosebită. În ciuda procedurilor standard aplicate și a medicamentelor administrate, starea pacientului  continua să fie proastă.

Numită ablație de tahicardie ventriculară (furtună electrică),  este practic cea mai complexă și mai dificilă procedură din electrofiziologie, cu gradul cel mai mare de complexitate și de risc, potrivit Răzvan Mada, medic  cardiolog electrofiziolog.

Procedura medicală efectuată pacientului în vârstă de 62 de ani este o premieră în România și a fost realizată de o echipă de medici de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

”Este vorba de un pacient de 62 de ani care a ajuns la noi în institut cu infarct miocardic acut, cu o prezentare destul de târzie, după 24 de ore de la debutul simptomelor. I s-au făcut toate procedurile standard, inițial a fost binișor, dar a început să facă aritmie amenințătoare de viață, tahicardii ventriculare repetate, care nu au răspuns la medicamente. (…) A ajuns să fie intubat ca să se liniștească din punct de vedere electric. (…) Pacientul nostru avea inima foarte slăbită și făcea aceste aritmii cu o frecvență cardiacă de 270 de bătăi pe minut”, a spus Răzvan Mada, potrivit Agerpres.

Medicul a precizat că din echipa care a realizat procedura au mai făcut parte dr. Alexandru Oprea (CCV), dr. Adrian Ștef (ATI), dr. Patric Ciobanu (ATI), dr. Laura Cadiș (medic cardiolog curant), ing. Patricia Vajda (suport tehnic Carto), asistentele Iudith Crisan (ATI), Nicoleta Bungărdean, Ioana Pascal și Ioana Buș și tehnician Nicoleta Beres

Recomanda 3

4 Comentarii

  1. Echipa complexă a fost foarte numeroasă ,dar nu au fost prezentați toți participanții. bucătarul sef al spitalului ,șeful de la pază și ordine , electricianul de serviciu ,etc

  2. tot la Cluj la ..vestitul ” in 2017 ati ”bagat in coma” un pacient care voiati sa-i faceti o interventie ca sa-l salvti…dupa ce a iesit din coma cauzata de medicamentul dat sau expermentat a plecat din spital si asa iata ca nu ati reurit sa-l trimiteti la cer paradoxal traieste si fara voi… ceea ce nu-i sigur daca se lasa operat de voi…soacra-sa ati sedat-o doua saptamani pana ati omorant=o de un AVC fara pareza, fara pierdere de constiinta…sunteti buni…v-a reusit expermentul…

  3. Mda.. Și care-i procedura bre ?? Intubarea ??? Nu cred.. astea sunt metode practicate incă și in peșteră,. azi ai alte posibilități. De ce nu le cunoști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.