Premieră: Mediul de afaceri îl ia la rost pe Klaus Iohannis

Romanian Business Leaders (RBL), cunoscută organizaţie antreprenorială din România, ridică pentru prima dată vocea împotriva președintelui Iohannis. RBL îi reaminteşte preşedintelui că în decembrie au fost promise multe lucruri, dar nu s-au făcut, rămânând doar vorbe.

„În decembrie anul trecut, la învestirea noului Guvern aţi declarat următoarele: <Cetăţenilor români li s-au promis restructurarea Statului, reforme importante în Sănătate, Educaţie, în marile sisteme publice, reducerea birocraţiei dar şi combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei, respectul pentru contribuabili. Toate aceste lucruri vor fi livrate, trebuie să fie livrate>. Astăzi aceste vorbe rămân fără acoperire, pentru că în criza politică prelungită care se preconizează şi pentru care nu se întrevede o rezolvare, nu se va putea construi nimic durabil”, spune RBL.

Scrisoarea deschisă integrală:

„Romanian Business Leaders vă adresează această scrisoare în numele a peste 200 de antreprenori români, prezenţi astăzi la cea de-a 9-a ediţie a Summitului Romanian Business Leaders.

După un an cu dificultăţi economice nemaiîntâlnite, dar şi după alegerile din 2020, mediul privat şi societatea per ansamblu au sperat la 4 ani de linişte politică, în care să ne concentrăm eforturile pe construcţia economică şi pe reformele administrative.

Aşteptările antreprenorilor români şi ale mediului de afaceri, la a căror îndeplinire am investit, la rândul nostru, enorm de mult timp şi energie au fost:

Implementarea cu profesionalism a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru o Românie prosperă,
Simplificare administrativă pentru o Românie competitivă,
Digitalizarea administraţiei pentru o Românie modernă,
Modernizarea sistemului de învăţământ pentru o Românie cu adevărat educată,
Gestionarea eficientă a pandemiei pentru o Românie însănătoşită.

A trecut deja aproape un an din cei 4 până la noul ciclu electoral, şi nu doar că nu au fost făcute progrese prea mari, dar şi ce a fost început urmează a fi blocat de lupte politice sterile şi pierzătoare pentru români şi România.

În decembrie anul trecut, la învestirea noului Guvern aţi declarat următoarele: <Cetăţenilor români li s-au promis restructurarea Statului, reforme importante în Sănătate, Educaţie, în marile sisteme publice, reducerea birocraţiei dar şi combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei, respectul pentru contribuabili. Toate aceste lucruri vor fi livrate, trebuie să fie livrate.>

Astăzi aceste vorbe rămân fără acoperire, pentru că în criza politică prelungită care se preconizează şi pentru care nu se întrevede o rezolvare, nu se va putea construi nimic durabil.

Domnule Preşedinte, motivul pentru care vă adresăm această scrisoare este acela că instituţia Preşedinţiei are datoria de a readuce stabilitatea şi încrederea în clasa politică, exercitând rolul constituţional de mediator între puterile politice, punând în frunte interesele României. Asta este ceea ce aşteaptă cetăţenii acestei ţări de la dumneavoastră, asta ne dorim şi noi, antreprenorii români.

Romanian Business Leaders (RBL) este o organizaţie antreprenorială care activează de peste 10 ani în România, apolitică, neguvernamentală şi non-profit care oferă o platformă de acţiune şi implicare socială pentru 1.000+ antreprenori şi executivi de top din mediul de business privat”.

RBL este membru fondator al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), o iniţiativă privată care oferă o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul şi alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic şi de afaceri din România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

9 Comentarii

 1. Sfiinte Dumnezeule, Imparate Ceresc fa ca sa se aleaga praful si pulberea de toate averile tutoror angajatilor statului, membrilor de partid si propagandistilor din mass-media romaneasca care au lucrat si lucreaza impotriva intereselor Sfantei Noastre Romanii, a poporului si neamului romanesc. Ei aflandu-se in slujba strainilor care vor sa distruga aceasta Sfanta Tara. Fa ca toti sa ajunga cat mai repede someri si saraci lipiti pamantului. Amin, Amin, Amin!!! Ps. urarea e valabila si pentru cel ce nu-mi afiseaza postarea.

 2. Dacă antreprenorii ăștia chiar si-au pus speranțe în promisiunile Trântorului, sunt mai idioți decât el. Păi Penalis a uitat in secunda doi ce a promis, câte să rețină jumătatea de neuron cu cate este înzestrat?

 3. Care anteprenori? Astia mascati de securici?
  Sunt suparati pe suplinitor ca nu le-a creat cadul legislativ ca sa-si faca ei legile dupa cum isi doresc?
  Ce vor face dupa ce legea, ce permite serviciilor sa faca afaceri, va fi abrogata?
  Faliment!

 4. Ha-ha !!! Pai i se termina mandatul pana citeste scrisoarea pana la sfarsit. Trebuia ceva mai scurt, mai concentrat, gen placuta suedeza.

 5. O scrisoare ????

  SOLUTIA :

  ” Guvernul meu ” chemat in fatza Justitiei Europene si
  in fatza Organizatiei Mondiala a Muncii de la ONU .

 6. Mediul de afaceri RBL: carciumarul Dragos Petrescu, fost vanzator de ziare si actionarul Fan Courier, asa zisul jurist Felix Patrascanu!Mai rasfirati baieti, mai rasfirati..

 7. Ar putea importa cateva sute de mii de straini ca si acum am putea rezolva toate probleme care le avem

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.