Premieră românească la Comisia Europeană

Comisia Europeană a numit-o miercuri pe Dana Spinanţ directoare generală a Direcţiei Generale pentru Comunicare a Comisiei Europene (DG COMM), care devine astfel primul român ce deţine o astfel de funcţie, informează un comunicat al executivului comunitar.

„Cu o experienţă profesională de 30 de ani, între care aproape 14 la Comisie şi 6 ani în diverse roluri manageriale în domeniul comunicării politice, Dana Spinanţ este excepţional de bine calificată pentru noul ei rol. Ea a jucat un rol esenţial în conturarea comunicării politice strategice a Comisiei faţă de media, public şi alţi actori. De asemenea, ea a jucat un rol important în dezvoltarea unor campanii de comunicare şi în extinderea prezenţei Comisiei pe social media”, se menţionează într-un comunicat al CE.

În noua sa capacitate, „ea se va folosi de cunoştinţele ei exhaustive în diferite aspecte ale comunicării, concentrându-se pe asigurarea unei conduceri strategice şi coordonarea unor proiecte majore”, mai menţionează executivul comunitar.

Dana Spinanţ a deţinut până acum poziţia de director general interimar la DG COMM, unde a mai ocupat în trecut şi funcţia de director pentru comunicare politică. De asemenea, Dana Spinanţ a fost adjuncta purtătorului de cuvânt şef al Comisiei Europene între decembrie 2019 şi octombrie 2023, conform comunicatului CE.

Eurodeputatul Siegfried Mureşan, care deţine funcţia de vicepreşedinte a grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, a felicitat-o pe Dana Spinanţ pentru numire. „Dana Spinanţ este primul cetăţean român care preia conducerea unei direcţii generale a Comisiei. Această numire arată că România capătă un rol din ce în ce mai important în instituţiile europene şi pe plan internaţional”, a postat el pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Servici greu asta, sa mananci rahaaan si sa spui ca-i bun, doar e mocca, pe banii fraierilor ! Ce-i asta comunicare politica? Adica minciunile sunt spuse pe post de adevar ?!

  2. Ce înseamnă să faci Facultatea de jurnalism și științele comunicării!!! Trimișii României la UE se dovedesc buni de gură la trombonit lumea pe principiul romanței “Mite-mă, dar sune vorbe dulci” ca atare Dana Spinanţ a ajuns directoare generală a Direcţiei Generale pentru Comunicare a Comisiei Europene (DG COMM). Felicitări și: Toată cinstea și beciuletul.

  3. Bravo Dana Spinant ! Trebuie sa stiti ca un Director General la Comisie este practic mai mare decat un comisar ! Comisarii vin si pleaca directorii generali raman. Mai mult, ei fac de fapt politica de care se ocupa comisarul. De exemplu la Transporturi este comisar Adina Valean dar daca vrei sa rezolvi ceva te adresezi directoarei generale Maja Bakran care conduce activitatea .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.