(VIDEO) Premierul Belgiei a demisionat cu lacrimi în ochi

Stampile si buletine de vot pentru alegerile europarlamentare, la o sectie de votare din Craiova, duminica, 25 mai 2014. REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

Premierul belgian Alexander De Croo, membru al partidului liberal flamand Open Vld, şi-a anunţat duminică demisia după rezultatele slabe obţinute de formaţiunea sa la alegerile federale şi regionale din Belgia, relatează EFE.

„Pentru noi a fost o noapte deosebit de dificilă, am pierdut”, a declarat emoţionat De Croo, care nu şi-a putut opri lacrimile într-o apariţie în care i-a felicitat pe câştigători, partidul naţionalist flamand N-VA şi extrema dreaptă Vlaams Belang, precum şi partidul socialist flamand Vooruit, care a obţinut, de asemenea, rezultate bune.

Reflectând asupra rezultatelor slabe ale partidului liberal flamand, care contrastează cu rezultatele bune obţinute de liberalii francofoni (MR) la Bruxelles şi în Valonia, De Croo a considerat că acesta a fost doar „figura decorativă a acestei campanii”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.