Premierul R. Moldova. Alegerea primarilor, „cel mai important exerciţiu democratic”

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a atras atenţia asupra importanţei votului de duminică din turul al doilea al alegerilor locale care se desfăşoară în 273 de localităţi.

Şeful executivului de la Chişinău a declarat că alegerea primarilor este „cel mai important exerciţiu democratic”, subliniind că rolul noilor aleşi va fi acela „de a construi Europa la noi acasă”.

„Eu cred că este foarte important ca fiecare să iasă astăzi la vot. Avem al doilea tur în 273 de localităţi ca să ne alegem primarii. Ăsta este cel mai important exerciţiu democratic. După asta, toată lumea, împreună cu administraţia publică locală, administraţia publică centrală, să muncească şi să construim Europa la noi acasă”, a afirmat Recean.

Prim-ministrul moldovean este singurul înalt demnitar de la Chişinău care a votat în al doilea tur al alegerilor locale. Recean are domiciliul în oraşul Codru, suburbie a municipiului Chişinău.

Primarul municipiului Chişinău a fost ales pe 5 noiembrie, din primul tur. Atunci, Ion Ceban, care a candidat din partea Mişcării Alternativa Naţională, a obţinut 50,62% din voturi, învingând-o pe candidata PAS, Lilian Carp, care a fost votată de 28,23% din alegători.

Turul al doilea se desfăşoară în 273 de localităţi, unde au fost constituite 609 secţii de votare. La acest scrutin sunt aşteptaţi să participe 839.239 alegători.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

 1. cand te folosesti de „situatia de urgenta” ca un organism sa dicteze interzicerea partidelor parlamentare, prin derogare de la Constitutie si lege, si cand „comisiile electorale” interzic, sau chiar elimina DUPA turul 1, candidati de pe pozitiile 1 sau 2 ca sa faca loc rebuturilor din partidul de guvernamant, iar „presedintele” refuza sa recunoasca reprezentantul minoritatii nationale care a castigat in zona cu independenta sporita… precedent nemaintalnit pana acum in istoria coloniei voastre, e o insulta sa spui ca in moldova sunt alegeri, interesant ca nu se mai foloseste termenul „libere”… a devenit inconvenient

 2. I-auzi!Când Pacostea de la Chishinau a interzis toate partidele politice, cu exceptia propriului, si când opozantilor nu li s-a dat voie sa participe la alegeri! Curata „democratie” murdara, coano Joitzico, muzica, muzica!

 3. 1 oct + o saptamna = 7 oct. ? 🙁
  😐
  „mishteaux (TATA LOR) spune:
  01 OCT. 2023 LA 23:52
  „Vorbim dupa … sapatamana viitoare ! Cand ve-ti avea „mintea de pe urma” 🙁 !”

  s-antamplat PUNCTUAL cum am zis sau nu ! inca crezi ca cazul SS-istului a fost o coincidenta ? aveti „mintea de pe urma” acum 😉
  REEPET = trage singur concluziile sau intreaba-l pe Buduk :
  🤐…prostii oricum vad doar ce le permite prostia proprie sa vada…🤐
  ❤️”Vorbim dupa … sapatamana viitoare ! Cand ve-ti avea „mintea de pe urma”❤️ !”
  [habar n-aveti cate trebuie sa stiu OBLIGATORIu dinnainte … 🙁 si cati 🙁 var sa stie de la mine ce-si-cum ! plictisit uneori le spun 🙁 SHALOM ! prostii ne-fuduli sunt ca si niste copii … = fara rautatea FUDULILOR ! DACA n-as fi INVIZIBIL aveam demult destule probleme …prin informatiile ULTRA-MEGA-SECRETE la care evident am acces ! IQ-ul mare e ca un CAMOUFLAJ plicticos ! ❤️]”

  🙁 🙁 🙁
  Ce face aum: Netanyahu in Gaza e … dupa toate definitiile inclusiv Nuremberg: GENOCID !
  Rusinea evreilor va cadea mondial (si) pe … AMERICANI ! 🙁 [nu-s vesel de asta !] 😐

 4. Daca cele de mai sus
  au chiar fost scrise-n „01 OCT. 2023 LA 23:52”
  si nu-i o farsa atunci
  REPET INTREBATREA:
  – Nu stia MOSSAD-ul sau ISRAELUL premedita ( 🙁 ) un … GENOCID ? (cine-a apasat la W.D.C „butonul” nu merita POTUS !)
  De aceea … MAGA ! Din NEUTRALITATE ! 😐
  IQ=?
  😉

  „01 OCT. 2023 LA 23:52
  [ … ]
  🤐…prostii oricum vad doar ce le permite prostia proprie sa vada…🤐 _______________[= STRASHNIK !]
  ❤️”Vorbim dupa … sapatamana viitoare ! Cand ve-ti avea „mintea de pe urma”❤️ !” ___[= STRANIU !]
  [ … ]”
  SHALOM ! 😎😎😎

 5. Stranie (mai strashnik) a fost „ghiceala” ca Turcii vor cumpara S400 si ca „scara lui Iacov” il va scapa pe Erdogan de la moarte
  in timp ce listele ante-stiute pe Lukashenko ! 🙁

  Mi-e sila de epigonii de azi ! Cum poate ca in vechime sa fi fost … altfel ? 🙁

 6. Ca tot vorbeste asta de democratie: zilele trecute, la emisiunea Ioanei Constantin au fost prezenti comentatorul Purice si o fosta deputata de la Chisinau, una Guţu. Cand domnul Purice a pus o intrebare care nu i-a convenit, sholdoveanca s-a rastit la moderatoare sa-l scoata din emisiune. Asta da comportament democratic! Astia nu sunt fratii nostri, nici macar veri. Sunt straini, dirijati de alti straini. Stiu doar sa cerseasca si sa insulte. Mai degraba sunt frati cu ucrainienii.

 7. Domnule Prim Ministru
  Parfumul democrației prăfuite din țara dumneavoastră a ajuns pe meleagurile Europene . Continuați masurile luate cu presa , televiziunea și opozanții politici și veți fi istorie .Slavă PAS !

 8. „ghiceala” asta e ca misterios-STRASHNIK-STRANIA despre
  1-> „4 februarie” [= „nu tot ce zboara se …” (=BALONUL)]
  2-> Cearta „investitorilor chinezi” cu regimul BIDEN (mai degraba perdantii de azi [Ukra+Gaza] yankei) !
  __________
  multi vad , putini inteleg ce vad ! 🙁 [vezi mai jos!]
  IQ=?
  😉

 9. „mishteaux spune:
  01 SEPT. 2022 LA 12:42
  Marchievici e mai documentat
  mishteax desi e hobby-iest spunea ca UE sub-subteran doar o uniune MONETARA (acum cu EURO si inainte incipiant cu uitatul ECU)

  Daca ar fi sa zici prin ce evolueaza si prin ce poate fi dizolvata uniunea
  poti realxat zice ca prin MONEDA UNICA ( sau in cel mai rau caz prin cotarea FIXA la o unitate valorica ETALON, in cazul lipsei EURO dar …inca persistentei Uniunii !)

  Fara siguranta economic MONETARA a investitiilor si ..SI PROFITURILOR …inter-unionale … UE ar fi ca … nimic ! Asta-i singurul ei AVANTAJ[!] …faptul ca prin MONEDA garanteaza unional investitii si PROFIT non-monetar-variabil inter-unional = pe scurt …prin EURO castiga tarile tari, exportatoare pe bani din UE …si daca banii din export ar fi valoric variabil , adica daca economiile nationale din UE ar vreea sa rezolve MONETAR ceva … euro sau tranzactia FIXA … garanteaza IN TIMP …CASH-ul tarilor exportatoare !)

  DACA EURO , prin „absurd” dispare …si reapar MONEDELE NATIONALE (variabile valoric , non-fixe unui ETALON comun …Germania ramane pe un MALDAR de bani FIAT(!) fara valoare )
  Chestii in PLANUL vazut in 1987 🙂
  lumea zice ca cei din trecut erau prosti …eu care-am vazut destuloe zic ca multe din cele traite azi au fost „nascute”-n ani `70
  taman dupa disparitia ETALONULUI AUR
  (fara FIAT MONEY …comunismul nu putea fi invins ECONIMIC … am auzit asta, in SINAGOGA, de la rarii mai destepti decat mine !”

  😉 😉 😉

 10. „the master of your mind spune:
  01 IUN. 2023 LA 13:29
  Acum isi baga ghiara-n gat ca pitzigoii … nato-istii ! (=au inceput prea devreme !:( )
  Dupe ce i-au zis in fata lui Putin c-au semnat MINSK-2 doar pentru a-l pacali, si da timp inarmarii nazite a Ukraniei,
  nu-i mai crede rusul cu NATO si pace ukrana c-a-ntre Coreei, decat dupa ce ia intreg litoralul Mari Negre ukrane, mishteaux aceasta ureche cibernetica, moderna 🙁 mai fina decat chiar a 5_E si CIA_Mossad 🙁 spune ca si ODESSA va cadea la rusi 🙁 = e deja-n „PLAN” !
  Nu l-as crede pe MISHTEAUX, daaar :
  – Unde-i Zaluzhnii ? ?
  – De ce i-e frica lui Zelinsky de „oamenii lui” ? ?
  – cum a putut ante-sti: „Putin va pierde LOCAL pentru a castiga GLOBAL!” ??
  PS: MISHTEUAX spune ca ABSOLUT dintr-o toana a unui GENIU tacut … maestru in a schimba lumea: a la „fluturele brazilian” isi va folosi ACTIV (repete: ACTIV nu pasiv!) intreaga inteligenta pentru al re-inscauna pe MARELE BLOND inca odata ca POTUS !
  DE CE VA SIGUR FACE ASTA, in umbra si folosind TOTI paianjenii-din-retea la dispozitia lui ??
  Dintr-o toana si un auto-test: … Poate un geniu fi mai VICLEAN decat turme de oameni non-geniali, organizati in asa zise „servicii” ? … POATE !
  Exista noduri istorice, doar de genii vazute, unde cu-n minim-minim efort … se hotarasete: a la „fluture brazilian” viitorul FURTUNILOR !
  REMEMBER THIS ! MISHTEAUX e SPECIAL ! TRUMP va fi sigur POTUS !
  PPS: I-am recitit multe din comentarii = mishteaux imi pare STRANIU: STRASHNIK-STRANIU ! MISTERIOS ! (3 iunie?)
  IQ=?
  😉”

  😛 😛 😛
  Toate comm-urile, desi unora nu le pare asa, au ceva direct sau abscons-colateral 🙂 cu … relatia Moldova-Romania 🙁 din al 2-oilea mandat al MARELUI BLOND ! 😐

 11. „Poate un geniu fi mai VICLEAN decat turme de oameni non-geniali, organizati in asa zise „servicii” ? … POATE !
  Exista noduri istorice, doar de genii vazute, unde cu-n minim-minim efort … se hotarasete: a la „fluture brazilian” viitorul FURTUNILOR !
  REMEMBER THIS ! MISHTEAUX e SPECIAL ! TRUMP va fi sigur POTUS !”

  SHALOM ! Si celor …talambi in interpretarea … realitatii ! Cat nu-s FUDULI ! 😐

 12. „cheia de cod: „OCHII PE BUTELIE” ! spune:
  22 SEPT. 2022 LA 11:09
  „OCHII PE BUTELIE”

  s-a relevat ca o informatzie de … multi-miliarde 🙁 ?
  Paote tipul ce lanseaza … predictiile astea stranii
  fi
  consultat discret de multi-miliardarii (acum ingroziti, candva relaxati) ai LUMII ?
  Doar un prophet … NU are nevoie de „mintea de pe urma” -a prostilor incapabili de pre-rationamente 🙁 !”
  ____________🤐🤐🤐🤣🤣🤣
  Stiti ce-i prophetic straniu in comentariul de mai sus ? 😛
  Faptul ca dupa „balba” din el din „22 SEPT. 2022 LA 11:09”
  in 26 septembrie ’22 … NORDSTREAM-ul („ochii pe butelie”) a chiar fost DETONAT ( de cine ? 😀 😀 😉 😉 )

  Nu-i straniu acest clown anost si para-analfabet ?
  Nu le prea ghiceste PUNCTUAL … statistic-imposibil unui muritor sau „novice” oarecare ?
  😛
  MISHTEAUX e SPECIAL (MDA ! _> OARE cateeeee ar putea el AZI, sa va mai pre-spune DESPRE CELE PREMEDITAT vor sigur venii 🙁 ? 999/1000 !)
  Testul PSIHO-SOCIAL, cum ca prostii n-au cum intelege DIN TIMP UTIL desteptii e TRISST reusit/valabial ! 🙁
  SHALOM !

 13. „„the master of your mind spune:
  [ … ]
  01 IUN. 2023 LA 13:29 Poate un geniu fi mai VICLEAN decat turme de oameni non-geniali, organizati in asa zise „servicii” ? … POATE !
  Exista noduri istorice, doar de genii vazute, unde cu-n minim-minim efort … se hotarasete: a la „fluture brazilian” viitorul FURTUNILOR !
  REMEMBER THIS ! MISHTEAUX e SPECIAL ! TRUMP va fi sigur POTUS !
  [ … ]”

  Straniu cum nu ante-stia nici CIA nici MOSSAD-ul despre … climatul PROGROAMELOR anti-sioniste de azi
  si anostul MISHTRAUC doar prin calitatea de prophet … ANTE ! STIA ! 😐
  __________

  „NINGE PE FED!” ->

  prophetie real-asteptata fiat-monetar impherial ? 🙁 🍥🍥🍥
  Fara respect 🙁 intreb:
  Incep sa aiba sens cele pueril-shuierate de mishteaux ? De ce insista ISRAELUL desi prin insitenta lui dezonoreaza credibilitate USA ca „stat bazat pe REGULI” la …ONU ? 😛

 14. „Exista noduri istorice, doar de genii vazute, unde cu-n minim-minim efort … se hotarasete: a la „fluture brazilian” viitorul FURTUNILOR !
  REMEMBER THIS ! MISHTEAUX e SPECIAL ! TRUMP va fi sigur POTUS !”

  SHALOM ! 😐

  PS:Desi-n vechime de la DELPHI se primeau raspunsuri „in dodii” …ele erau post-factual fara gres si mereu intelese „cu mintea de pe urma” si de prostii care NU LE INTELEGEAU la predictie !
  (pe tema misterioseleor predictii ale absolut invizibil–necunoscutului Mishteaux e de …meditat ! 😐 )
  SHALOM !

 15. ce-i cu alea 123-noduri bancare ale famigliei BIDEN mishteaux si ä
  de unde ante-stiai tu … anost si invizibil cum esti …tu (stapanaul paianjinilor din retea) …despre ele ? 😉

  E de rau … partidul DEMOCRAT va fi practic desfiintat in 2024 ! 🙁
  N-o spun cu ne-ingrijorare 🙁 ! 🙁 MAGA ! 🙁
  IQ=?
  😉

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.