”Preocupat” de omoruri şi atacuri cu bombă. Cetăţean suedez, prins în România

Poliţiştii de la Direcţia de Investigaţii Criminale au depistat, în oraşul Voluntari, un tânăr de 16 ani, cetăţean suedez, care ar face parte dintr-un grup infracţional care ar avea preocupări în comiterea de omoruri şi atacuri cu bombă.

„La data de 7 februarie, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri, în urma unei operaţiuni ENFAST declanşată la solicitarea autorităţilor judiciare din Suedia, au depistat un tânăr, de 16 ani, cetăţean suedez, urmărit internaţional pentru omor şi vătămare corporală gravă”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, joi.

Pe numele acestuia, la data de 6 februarie, autorităţile judiciare din Suedia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunilor de omor şi vătămare corporală gravă.

„Din cercetări a reieşit că tânărul ar fi parte a unui grup infracţional suedez, care ar avea preocupări în comiterea de omoruri şi atacuri cu bombă. Acesta ar avea legătură cu traficul de droguri în regiunea de nord a Europei, precum şi în spaţiul internaţional”, arată sursa citată.

Totodată, tânărul de 16 ani este cercetat pentru implicarea în angajarea unor criminali care ar lucra pentru una dintre grupările vinovate de comiterea a diferite omoruri la comandă.

„Persoana în cauză a fost prezentată unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus măsura preventivă a reţinerii, ulterior, aceasta fiind prezentată instanţei, care a luat măsura arestării preventive, pentru 15 zile”, precizează IGPR.

Cooperarea internaţională se realizează prin Biroul SIRENE România, procedura de executare a mandatului european de arestare fiind în curs de desfăşurare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Luați-o mai rar, cum spuneați că-l cheamă pe suedez?

  2. Nu cumva era cetățean suedez de origine romana? Cum de a intrat in Romania acest minor? Cine i-a fabricat acte? Întrebare reală:
    – Nu cumva e din grupul de infractori extrem de gravi, care au fost plasați la reeducare in Romania, cum face germania? Sper că nu ați uitat programul germano-roman, acceptat de politicienii romani „Reeducare într-o altă țară decât cea de origine”, unul dintre acești plasați la reeducare a omorât o femeie sau o familie in zona Ardealului(Sibiu, Brașov sau Hunedoara)!

  3. S-au uitat prea multe lucruri, cum ar fi puterea referendumului și separația puterilor în stat, toate călcate-n picioare de lefegii aroganți ai politicii.Politicii ar trebui să-i fie retrase multe prerogative pe care și le-a acordat cu de la sine putere.De ex.cetățenia care este o parte esențiala a contractului social ce ar fi trebuit asumat exclusiv prin referendum, la fel că accesul străinilor în țară și dreptul de a alege și a fi ales.Administrația înseamnă menținerea în stare funcționala a unui loc, a unei clădiri, nicidecum arogarea dreptului de proprietate pe avutul public sau privat.Mătura și controalele calitative precum și bunul mers al utilitaților ar trebui să fie obiectul muncii politicului, precum și chivernisirea unor sume date-n administrare, nu jaful ăsta nenorocit și batjocura transformării țării într-o colonie judiciară.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.