Preotul care a slujit la parastasul lui Aleksei Navalnîi, sancționat

Eparhia Moscovei din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse a anunţat marţi pe site-ul său de internet că preotul care a slujit la parastasul lui Aleksei Navalnîi a fost oprit de la slujire pe timp de trei ani, transmite Reuters.

Instituţia nu a precizat motivul pentru care a fost sancţionat preotul Dmitri Safronov, care a fost totodată mutat la o altă biserică, pe post de dascăl.

„La sfârşitul perioadei de canon, în funcţie de răspunsul locului de ascultare, se va lua o decizie privind posibilitatea ca el să îşi continue slujirea ca preot”, arată comunicatul eparhiei.

Safronov a ţinut în 26 martie o slujbă de pomenire – la care au asistat mii de oameni – pentru Aleksei Navalnîi, cel mai cunoscut disident rus, mort în februarie într-un lagăr din Siberia, la vârsta de 47 de ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

 1. Astia-s rusii, criminali fara respect fata de cei morti. Asa au aparut pe meleagurile noastre acum peste 200 de ani cu crucea intr-o mana pretinzand ca ne scapa de otomani si cu sabia in cealalta ca sa ne taie in drumul lor spre Bosfor (visul lui Petru cel Mare)..

 2. Păi dacă slujești lui Satana .Trebuia caterisit anticristul ,sigur era și homosexual care se inchina la idlul Bidon turtit .

 3. O fi mâncat rahat propagandistic neobolșevic, precum tibi1, de pildă.

 4. Cred ca arata inca o data neomenia regimului bestial a lui Putin Belicosu dar
  sper ca jalnicii kopeikari care posteza isi dau seama in neuronul lor,cat de dictatorial e regimul piticului de gradina Putinler si cat de jalnica e Biserica Rusa
  Slava Ucrainei!

 5. Bietul Navalnai, cum a murit el, la 47 de anisori… Mor valorile umanitatii. Tot la 47 de ani, a murit in acest an trist, super-starul muzicii usoare, Naomi. Doliu imens in Romania! Naomi s-a mutat in alta lume si ii zgarie acum pe urechi pe dracusori. USR a mai pierdut un vot.

 6. Actuala Biserica Ortodoxa Rusa nu mai are de a face cu nimic in privinta credintei adevarate si a impartasirii harului divin. Cei o suta de ani de coabitare cu ateismul bolsevic i-au deturnat sensul si scopul. Nu mai are de a face cu iubirea fata de Dumnezeu si cu atat mai putin cu iubirea fata de semeni. Chiar daca s-a opus tiranului criminal care a ingenuncheat Rusia si vrea acum sa ingenuncheze intreaga omenire, Navalnai este un om, si va fi chiar in calitate de martir un simbol al aspiratiei spre libertate si fericire a poporului impilat si dus pe caile ratacite ale crimelor, jafurilor si distrugerilor umanitatii. Daca KGB-istul Kiril cu schizofrenia lui a stricat si ucis pana in maduva intreg sistemul clerical rus, ne dam seama ca aceasta tara inainteaza vertiginos pe caile sigure ale pierzaniei. Sa se stie, insa. Oricat de nemiloasa este si va fi opresiunea si nebunia cupolei de criminali care au strivit valorile omenesti si morale ale Rusiei, tot de acolo, de la oamenii haituiti si zdrobiti in ce au ei mai sfant, le va veni si dumnealor caderea. Caci cine loveste in Dumnezeu si om nu va avea viitor si orizont vital. Sa dea bunul Dumnezeu ca aceasta sa se intample cat mai repede. Adevaratii rusi stiu ca au aceasta misiune sfanta.

 7. Bai,Navalinai pentru ruși,a fost un trădător care dorea dezmembrarea țării sale..
  Este Dumnezeu să le facă rușilor parte..Vouă vă pare că țineți cu al de Navalinai și Ucraina!!..Fals!!Voi îi urâți pe ruși care împiedică pe americani să fure lumea, din care furt vreți și voi bucatele!!!Mai vreți coturi de Don..

 8. o sa pateasca cel care ii va face slujba lui Putin! Aici, aia de castiga ii casapesc pe fostii!

 9. Bai LV, dar de preotii aia arestati de zdrobinsky nu ai nimic de spus?Sau si asta e tabu in jobul tau.Scri doar ce ti se ordona.
  Pina si ziarisi-securist de pe vremea lui Ceasca aveau mai multa demnitate ca voi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.