Presa din România a ajuns într-un hal în care nu a mai fost

Sincer, cred că presa din România a ajuns într-un hal în care nu a mai fost, este de părere jurnalistul Vitalie Călugăreanu, corespondent Deutsche Welle Chișinău.

Afirmația sa are la bază decizia unei televiziuni din România de a trimite un om la „Chișinău ca să prindă «anexarea» la Rusia. Și de dimineață ne tot «amenință» că iaca-iaca se votează anexarea la Tiraspol.“

Ziarist cu experiență, Vitalie Călugăreanu nu se teme să spună că, de fapt, „La Tiraspol, se produce în aceste clipe un fâs. Dar postul TV umflă fâsul până la ditamai pârțălău: «Tensiune maximă în Republica Moldova în așteptarea anunțului crucial de după adunarea de la Tiraspol»…

Noi putem înțelege tot (diurnă care trebuie justificată, intrigarea telespectatorului, etc), dar așa ceva este mai jos de „plintus”.

Voi aberați nu doar pentru voi și publicul din România care stă comod sub cupola NATO. Voi pur și simplu inventați falsuri și produceți un foarte mare deserviciu Republicii Moldova. Prin ceea ce faceți, voi faceți exact ce vrea Putin – gălăgie și haos aici la noi. De ce? De ce faceți asta? Ce-i cu voi? Pe ce lume trăiți voi?

Erau vremuri când mergeam la București după experiență. Unde-i generația aia de la care am învățat eu?“

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 16
Author

27 de Comentarii

 1. Ce-i aia „plintus”, bă, duobituocule? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  Șuolduovian pruost, cu capu’ la nori! Lua-v-ar Mama Rusia……[Rumburak]

 2. Kosovo, cum e cu kosovo? Au făcut referendum? Nu ! Pentru ce a fost bombardată Iugoslavia? E așa e și cu Pridnestrovie alias transnistria? Să bombardăm , să ucidem doar-doar om mai scoate nește trilioane de parai din arme, arme, arme, sânge, sânge sânge, moarte , moarte , moarte ? SLAVĂ PĂCII, măi , deutsche secheleNaziste !

 3. Haha, cum unde coane? Unu-i la Bruxelles (spilcuitul ridicol rares bogdan, zis șpagă-n pungă), altul a fost priponit degeaba (dd-ul fara dinti in gura), etc. Tot mai e nadejde la posturile publice impanate de turturica cu toate proastele si toti guțanii esuate/i, ciutacu manglitorul isteric și băloșit, ori alexandreasca, stramba securista de la realitatea tv. Ura!

 4. Presa romînă nu mai există.. Odată ce ți-ai pierdut credibilitatea, increderea, ai pierdut totul. Iar presa romînă e ”out”, de mult timp.. Are știri doar imbecilități autohtone, sau ceea ce dictează licuriciul.. In rest,.nulități pe bandă rulantă..

 5. Antena 3 anunta inca de aseara ‘uriasa stire’
  Pentru cine nu cunoastre Tiraspolul ,e un biet oras, cladirea din poza e singura mai rasarita ,restul sunt blocuri comuniste ca in Bahmut cu ziare in loc de perdele la ferestre si un cartier de case de tara prapadite,ponosite,in rest nimic,nu au dupa ce bea apa
  Si astia voiau sa se joace cu focul, cca 50.000-55.000 rusi contra 130.000 ucrainieni si 150.000 romani moldoveni?
  Rusii care obtin pasaport rusesc, pleca pe rupte in Rusia, ca nu mai sunt locuri de munca in Transnistria ucrainienii mai stau de frica sa nu fie luati in armata daca se duc acasa,romanii se duc la Chisinau sa faca cate ceva
  Mult zgomot pentru nimic,depozitul ala de munitie ruginita de la Cobasna nu mai tenteaza pe nimeni

 6. Are dreptate bietul om.In cautarea disperata de rating se pierde din vedere scopul real al unei corecte informari.Cui profita exagerarile si inventiile zilnice?.Pentru a fi,cu adevarat a patra putere in stat se cer. probitate,responsabilitate,profesionalism autentic.Altminteri se ajunge la trivializarea si deformarea realitatii care convine perfect celor care au ca scop tembelizarea publicului si manevrarea lui intr-o anumita directie,cu finalul cunoscut,dar nedorit de orice om de buna credinta.

 7. Presa din Romania este amerloca, mincinoasa, lesinata dupa bani si audienta….Presa romana produce si vinde Bombe, asta cere si publicul roman majoritar manelist.

 8. @ Prostia ingroapa…In Rusia e mare cerere de forta de munca…Pe Net vad ca orasul Mariupol se reconstruieste rapid, in draci…Rusii au de reconstruit toata Ucraina.

 9. plintus inseamna caramida, rumburak destept. Iar tu scursare, te folosesti de astia pe care-i blamezi ca de o platforma de unde sa iti imprastii veninul rasist de rutina. Nu esti mai bun ca ei nici cat am eu negru sub unghii, propagandist infect

 10. „PRESA NU-I CUNUNATĂ CU ADEVĂRUL ABSOLUT” „FIECARE CONSUMATOR DE PRESO-MEDIA -CONSUMĂ CE-I PLACE” DESPRE ADEVĂRURI NUANȚATE,SLUJITOARE,VORBIM! DE EXEMPLU :TRANS NISTRIA NU A FOST ROMÂNO MOLDOVEANĂ NICI CÂND ȘTEFAN CEL MARE ERA GINERELE ȚARULUI! FĂCĂTURA CU TRANSNISTRIA A FĂCUT-O ANTONESCU -LA PATRU SATE DE MOLDOVENI -A ADĂUGAT -SENTIMENTUL CELUI VICTORIOS: STALIN A MAI ADĂUGAT CEVA SĂ TAIE DIN ELANUL UCRAINILOR ,IAR MAIA VEDE BINE CĂ NU PREA ARE CE CĂUTA PRE ACOLO ! DESPRE ADEVĂR -SĂ VĂ SPUN:1907-(CE SCRIU UNII ÎN MANUALELE DE ISTORIA ROMÂNIEI):1- REFORMELE LUI CUZA AU DUS LA PÂNĂ LA URMĂ LA RĂSCOALĂ! POTEMKINIȘTII RUȘI AU ADUS SUFLUL RĂSCOALEI DIN 1905!- DESPRE FOAME,DESPRE ÎNȘELĂCIUNI,DESPRE CRÎȘMARI CE VINDEAU O JUMATE DE OCA DE „ CÂRȚĂLĂU PE O ZECIME DE POGON -NIMIC –DOAR RUȘII CEI RĂI! CINSTITULEMOLDOVEAN -NU SCRIEȚI DE CE EVREII ERAU „PROGROMAȚI” ÎN RUSIA ȚARISTĂ? E TABU-NU-I AȘA ? CINE NE-A AJUTAT SĂ CONSTRIUM PRIMELE HIDROCENTRALE MARI ÎN ROMÂNIA? CÂȚI PEȘTIȘORI CU COADA FURCĂ S-O FI ÎNECAT ÎN BARAJELE BISTRIȚEI -ȘI CÂȚI MOLDOVENI ADEVĂRAȚI MAI AU PENSII DIN FABRICILE DE PE BICAZ-BISTRIȚA -SIRET ?

 11. PRESA NU-I CUNUNATĂ CU ADEVĂRUL ABSOLUT” „FIECARE CONSUMATOR DE PRESO-MEDIA -CONSUMĂ CE-I PLACE” DESPRE ADEVĂRURI NUANȚATE,SLUJITOARE,VORBIM! DE EXEMPLU :TRANS NISTRIA NU A FOST ROMÂNO MOLDOVEANĂ NICI CÂND ȘTEFAN CEL MARE ERA GINERELE ȚARULUI! FĂCĂTURA CU TRANSNISTRIA A FĂCUT-O ANTONESCU -LA PATRU SATE DE MOLDOVENI -A ADĂUGAT -SENTIMENTUL CELUI VICTORIOS: STALIN A MAI ADĂUGAT CEVA SĂ TAIE DIN ELANUL UCRAINILOR ,IAR MAIA VEDE BINE CĂ NU PREA ARE CE CĂUTA PRE ACOLO ! DESPRE ADEVĂR -SĂ VĂ SPUN:1907-(CE SCRIU UNII ÎN MANUALELE DE ISTORIA ROMÂNIEI):1- REFORMELE LUI CUZA AU DUS LA PÂNĂ LA URMĂ LA RĂSCOALĂ! POTEMKINIȘTII RUȘI AU ADUS SUFLUL RĂSCOALEI DIN 1905!- DESPRE FOAME,DESPRE ÎNȘELĂCIUNI,DESPRE CRÎȘMARI CE VINDEAU O JUMATE DE OCA DE „ CÂRȚĂLĂU PE O ZECIME DE POGON -NIMIC –DOAR RUȘII CEI RĂI! CINSTITULEMOLDOVEAN -NU SCRIEȚI DE CE EVREII ERAU „PROGROMAȚI” ÎN RUSIA ȚARISTĂ? E TABU-NU-I AȘA ? CINE NE-A AJUTAT SĂ CONSTRIUM PRIMELE HIDROCENTRALE MARI ÎN ROMÂNIA? CÂȚI PEȘTIȘORI CU COADA FURCĂ S-O FI ÎNECAT ÎN BARAJELE BISTRIȚEI -ȘI CÂȚI MOLDOVENI ADEVĂRAȚI MAI AU PENSII DIN FABRICILE DE PE BICAZ-BISTRIȚA -SIRET ? Evdochia Olelkovici a fost fiica principelui Olelko și a Anastasiei Vasilievna și nepoata maternă a lui Vasili Dmitrievici Donskoi (1371-1425), mare cneaz al Moscovei (1389-1425). Fratele ei a fost cneazul Simion Olelkovici al Kievului, iar verișorul ei a fost Ivan al III-lea, mare cneaz al Moscovei (1462-1503).[2] S-a căsătorit cu Ștefan al III-lea al Moldovei în 1463.[2]

 12. „Voi pur și simplu inventați falsuri și produceți un foarte mare deserviciu Republicii Moldova. Prin ceea ce faceți, voi faceți exact ce vrea Putin – gălăgie și haos aici la noi. De ce?”

  Pentru bani. Cine plateste, alege muzica !

 13. @ „intox”, 28 feb. 2024 la 15:56
  „plintus inseamna caramida, rumburak destept”…
  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  Bă, goofy, tu ești mai dobi’ dicît șuolduovianu’ ‘ista călugărean!
  Tu de ce crezi că am pus așa, în kirilice? În limbele rro’ NU EXISTĂ „plintus”, pentru ei e un neologism ce l-au luat din rusă, ăluia i se permite să nu știe (că-i di pi malu’ lu’ bahmuțana, șî uo miers dicît în wizitî la Bukali), da’ țîie, NU!
  Șterge-ți postarea și ștergeți mucii, pînă nu rîde lumea de tine……[Rumburak]

 14. Din Moldova vin drone catre Ucraina. Ucraina insa e avizata ca nu Moldova le lanseaza, ci rusii le trimit ca intrand pe teritoriul Moldovei sa vizeze Ucraina.

  Moldovenii au mintea la cap daca e sa comparam cu cosul stricat de poame din Romania.

  Numai ce invective folosesc si acestea descriu cata infectia le zace in cap! S-au nascut degeaba, traiesc si viermuiesc degeaba.

  La Azovstal s-a daramat tot in vederea reconstructiei.
  In Mariupol se darama cladirile oamenilor sa se faca teren pentru constructia a altceva. Cladirile de locuinte cu tot ce erau locuri cunoscute in vecinatate odata sunt rase ca sa faca loc dezvoltarilor. Oamenii raman fara locuinte ca altii sa se imbogateasca de pe urma razboiului.

 15. GOGOL IFRIMOV :de acord cu tot ce ai scris,din pacate un oarecare Gorbaciov a distrus echilibrul de forta mondial,impins de la spate de consilierii iudeo-rusi si de ‘planul Andropov’de inlocuire a partidului comunist cu securitatea atat in URSS cat si in tarile din lagarul comunist
  Gorbaciov scria în memoriile sale:”În primul rând, Andropov a avut o personalitate genială și mare, înzestrat din plin de natură cu talent..etc’
  Gorbaciov a distrus o tara unica in lume,care mentinea echilibrul puterilor ,astept sa vad alta termita gorbaciovista Trump daca ajunge iar presedinte si daca va distruge SUA,cum are in plan.
  In primul mandat doar a ruinat-o cu ajutorul virusului chinez si datorita orbirii politice care-l caracterizeaza
  Din razboaiele astea,interne sau externe, castiga doar China,de aceea sunt prostesti;Ucraina nu pleca nicaieri si mai devreme,mai tarziu s-ar fi intors la Rusia dar Putin,ca orice dictator e prea grabit si are acelasi cerc de consiliari iudei rusi consilieri,astazi miliardari de pe urma lui Gorbaciv
  Daca ar fi destept, dar nu e ,Putin ar face pace imediat sa nu mai curga sange slav,dar nu poate, e aburit de khazarii rusi care au exacerbat nationalismul rus,ca altadata bolsevismul
  Rad iudeii rusi si cu tuhasul de nationalime,suveranisme si alte prostii ca pentru oamenii fara scoala
  Ubi panis ibi patria (Marcus Pacuvius a spus acum 2200 de ani si cata dreptate are)

 16. Adica, cum vine asta ? Presa din Romania , cea de a-iv-a putere in stat, este absolut corecta!! Ce,s-a pomenit,in Romania, presa obedienta politicului? Asa ceva nu se exista (sic!) ! Presa noastra „scumpa”, este , absolut, echidistanta ! Ca un ziar zice hais si altul cea , este normal in democratie ! Asa ca unii vad albul negru si altii vad , negrul alb! Aoleu ! Da’ cum vine asta ? Cumva sunt mai multe adevaruri ! Desigur, desigur , depinde pe tambalul carui partid canti ! In rest totul este minunat!

 17. Media romana cultiva o Rusofobie animalica. Indobitoceste populatia cu minciuni despre rusi. Cu mici exceptii, predomina CENZURA asupra evenimentelor din Ucraina si Rusia….Consider ca Media romana incita la Xenofobie, la Rusofobie, incita populatia la Razboi cu Rusia…. Media romana promoveaza o slugarnicie fata de UE si NATO demna de epoca Fanariota.

 18. Am avut mari jurnaliști, unii s au dat la fund, Andreea Pora, turturica, tolontan . Unul singur a mai rămas cu coloana vertebrală, dl Radu Tudor care luptă în continuare , singur , oare cât o mai rezista ? Noroc cu Gâdea și ciuvica care l secondează . Ăștia da ziariști !
  Bravo lor !
  Candidați la Pulitzer !

 19. Care presa din Romania? Ca, in Romania sunt tot atatea prese cati stapani are colonia asta. Ai romaneasca, a romanilor, nu mai exista.

 20. Asa e, omul are dreptate. Nu e ca si cum cei de la Tiraspol au cerut ajutorul Rusiei pentru a se apara de un genocid nu ?

 21. Exact asta spunea și Armand Gosu când s-a pornit cu stirea asta, dar cine îl ascultă? El e , cred eu, singurul cu adevărat cunoscător al rușilor și al problemelor din Republica Moldova. Nu l-am văzut niciodată nici la SRI tv nici la SIE tv. La Cotidianul am citit o singură dată despre el. De ce? Ca să nu se vadă cât de slab pregătiți sunt actuali jurnaliști.

 22. Eleno fa citeste-l tu pe gosu,manipulatorul cudiploma și alții că el
  Poate faceți voi o republică cu maia și stați acolo sub cupola lui soros.Pupator de zuhaus licuric anglo saxon.Dialogati cu IA gemini. Sunteți de-o minte.NU VA MAI CREDE NIMENI.SCREMUTUL VOSTRU ESTE IN ZADAR.😀

 23. Romania nu are presa, nu are jurnalism si nici jurnalisti (doar sub 5% reprezinta presa).
  Romania are mercenari cu pixul, abonati la sponsorizari de la partide.
  Evident, am exclus posturile tv de cancan si cocalareala.

 24. @ „Cetățeanul”, 28 feb. 2024 la 17:41
  „…mari jurnaliști”, „Andreea Pora, turturica, tolontan”?
  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! De mult timp n-am mai rîs așa de bine! Mai spune-ne, că ne descrețești frunțile încruntate de hoții ăia lăudați konseqvent de „mari jurnaliști” „Andreea Pora, turturica, tolontan”……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.