Presă. Drona misterioasă de la Tuzla era o barcă americană

Dezvăluire de senzație. Drona navală descoperită săptămâna trecută la Tuzla în Marea Neagră este la origine o barcă americană civilă pe care a fost instalat un focos sovietic masiv, relatează Observatornews.ro. Adică 500 kg de explozibil, de două ori mai mare decât cel al unei rachete Harpoon sau Neptun, potrivit navalnews.com. Agenția de Salvare pe Mare a tractat-o în port fără a alerta geniștii marinei militare şi fără a realiza că este o adevărată bombă cu ceas, potrivit sursei citate. Vineri seară, pirotehniştii au detonat-o în poligonul Capu Midia, fără alertarea populaţiei. Detonarea i-a panicat pe localnici iar unii chiar au sunat la 112.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

16 Comentarii

 1. Mai este putzin si or sa declare ca a fost bomba atomica……[Rumburak]

 2. Dacă-i americană , mucles pe toate liniile , la toate eșaloanele .

 3. Dar cam pocnesc cam tare barcile astea americane de răsună toată Dobrogea, vreau și eu petarde dalea la meci.O arunci lângă arbitru si i mareste tensiunea invers proporțional cu urechile… 🤗… si castigam la masa verzuue cum a castigat Niponia de la batut muci pe Kim cu 3-0.

 4. A ) – informatia este falsa si este digestiva pentru prostimea ” demokrat-europeana ” romaneasca .

  B ) – informatia este reala si NATO s-a apucat vertiginos de treaba conform Planurilor .( Oare M Geoana stie ceva ? )

 5. O barca americana cu un focos sovietic si motor chinezesc. Operatorul de drona, kosher ?

 6. Cred ca erau palestini fugeau de foame din Gaza. Au pus pocnitori sa scape saracii ca acolo tot ce e convoi civil moare vede cu drona o tigaie cu oua si ei zic ca e mina .

 7. Era provocare urkakă, false flag urkak, cică avea focos sovietic, ca să poată da vina pe ruși, că au au atacat o țară națio.

 8. „Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) este instituție publică cu personalitate juridică, înființată în anul 2004 și funcționează în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.”
  II transmitem „calduroase felicitari”pt.modul cum a pus in pericol vietile omenesti,dovedind aceiasi crasa neglijenta si sublima nepasare pt.indeplinirea atributiilor,de care habar nu are !
  Probabil dl.Grindeanu poreclit”buze reci”nu a avut timp sa-i contro;eze fiind ocupat cu alte afaceri urgente toate urgente pt.a contribui la nepasare si neglijenta.Posibil ca in Timisul aflat in pragul alegerilor,are de invirtit mult mai atractive si banoase „bombe”,tot asa colorate in culori vii si atractive ca dolarii,lirele sterline,euroii dar „dezamorsati” in particular,la secret.
  Se pare ca nato si-a insusit estul-delta,litoralul,face fel de fel de diversiuni-Grindeanu vestic supus occidentului are prorpia sa politica de a extinde „occidentul”si in vest,vest devenit un fel de „ocico”de timisoare unde toate se vind si se cumpara la tirg,talcioc.Inclusiv apararea,securitatea,suveranitatea,dar sa vorbim de asemenea lucruri lui Grindeanu si acolitilor de la Guvern,este o blasfemie pt.ei,iubitorii stapinilor straini,vinzatorii de tara,stimulati doar de cistig,furt,rapt,tradare de tara.Grindeanu ,prin tot ce face,aminteste de alt farseur „guvernant”Virgil Popescu,care cica e pe liste la europarlamentare!Pesedisti-penelisti,uniti-va in cazanul cu smoala!

 9. Hmmm, și 😂😂😂 la tv spuneau că e o bărcuță ukraineana! Minciuni de peste tot pe unde ajungi sa vezi sau să citești. Deh, chiar este realitate în ce an scris prin octombrie ca 2024 e anul celor mai crâncene minciuni, înșelătorii, falsuri și escrocherii, toate îngrozitoare.

 10. Se indoaie Putin ma el tot timpu sta capra pe cat ia pe atat da. Din cauza asta o sa vezi in emisii ca se tine cu manile de șale.

 11. @Ileana: e uşor să vorbeşti post-factum. Era o barcă de salvare civilă, cum sunt cele de pe platformele petroliere sau de pe navele mari. Puteau fi pasageri, muuncitori sau marinari în barca aia, deci era nornal ca salvatorii civili să intervină! Faptul că ucrainienii, cate vedem şi la TV că sunt apreciați pentru „inventivitate” o umplu cu explozibil şi îi dau drumul în apele teritoriale ale unei țări membre UE şi NATO devine o mare problemă! Dacă exploda şi distrugea o navă, sau o parte din Portul Constanța, săreau toți în sus că Putin e de vină, fiindcă din barcă nu mai rămânea nimic care să o poată identifica. Când s-au lămurit lucrurile, au încercat să o distrugă pe şest, să muşamalizeze treaba. Ghinionul a făcut că s-au agitat localnicii şi presa.
  Lucrurile devin periculoase!

 12. Basmele romanilor de petru ispirescu
  Daca abureala nu e, nimic nu e!

 13. barca este Pilar, cu abțibild Argo spălat, de unde Hemingway, pus de Office of Naval Intelligence care este părintele CIA, spiona cu prietenul său de băutură, Alexander Orlov, submarinele lui Canaris, supărat că pentru toate ecranizările romanelor sale cuvântul fascist trebuie înlocuit cu cel de naționalist.(Try Writing in Hemingway Mode App)

 14. De unde sa stie ARSVOM ca e razboi in Ucraina, vecina cu noi si astia folosesc de doi ani drone maritime adica salupe controlate radio pline de explozibil cu tinta Crimea ? Au crezut ca e o salupa de pescari si au plimbat-o pe unde au putut.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.