Presa internaţională deplânge dispariţia lui Beckenbauer

Presa sportivă internaţională i-a adus un omagiu ”Kaiser-ului” Franz Beckenbauer, decedat duminică la vârsta de 78 ani, alocând spaţii largi dispariţiei unei legende a fotbalului, transmite AFP.

L’Equipe a dedicat întreaga pagină a site-ului său legendarei fotografii a lui Franz Beckenbauer cu braţul imobilizat în timpul semifinalei Cupei Mondiale 1970 din Mexic împotriva Italiei, una dintre cele mai cunoscute imagini din istoria fotbalului.

În articolul său ”Marşul împăratului” dedicat vieţii lui Beckenbauer, cotidianul sportiv francez salută un ”libero de geniu”, un ”antrenor acoperit de glorie”, apoi un ”manager de succes”, care ”a reuşit totul de-a lungul cursului nenumăratelor sale vieţi, înainte ca afacerile să-i umbrească munca”.

În Italia, Sky Sports a ales alte două fotografii cu Beckenbauer, una cu tricoul lui Bayern, iar cealaltă în costum în timpul carierei sale de selecţioner, cu titlul ”Adio Kaiser”.

Gazzetta dello Sport a titrat ”un mit al fotbalului” care a dispărut: ”Adio Kaiser. Franz Beckenbauer a murit, el avea 78 de ani”. Cotidianul italian a postat o fotografie a lui Beckenbauer în costum, când a cucerit Cupa Mondială 1990 ca selecţioner pe Stadionul Olimpic din Roma, alături de căpitanul Lothar Matthaeus şi de Andreas Brehme, autorul unicului gol al finalei contra Argentinei.

”Zeii fotbalului i-au dat Kaiser-ului Beckenbauer o clasă imensă. El dădea impresia că alunecă pe gazon şi fiecare din gesturile sale emanau o fineţe tehnică”, a scris Corriere della Sera.

”RIP. Der Kaiser”, a titrat sobru tabloidul britanic The Sun, care a adăugat ”O legendă pentru întotdeauna. Germanul este unul dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor”.

”El a avut cel mai grozav şi cel mai recunoscut supranume şi precum contemporanul său Eddy Merckx, ‘Canibalul’ în ciclism, porecla de ‘Kaiser’ i s-a potrivit perfect şi a servit pentru a-l defini”, a scris The Guardian.

În Spania, cotidianul AS a evocat de asemenea ”legenda” şi ”simbolul fotbalului german”, în timp ce Marca a scris că odată ”cu moartea lui Beckenbauer, Germania îşi pierde nu numai cel mai mare fotbalist, dar şi una dintre cele mai mari personalităţi din ultimele decenii”.

Federaţia germană de fotbal (DFB) a anunţat luni seară că fostul mare fotbalist şi antrenor Franz Beckenbauer a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 78 de ani. Federaţia a menţionat că tragicul anunţ a fost făcut de familia acestuia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

 1. a fost o f.f. mare satana
  dar nu mai stam sa explicam;
  oricum nu-si are rostul aici.

 2. IO am alta „Welt”AnSchauung, despre KAEISERuu’, NU din Fotbal ca NU ma „pricep” ASHADE profund ca Atatia …

  CE am scris mai sus, se cheama Viziune Asupra Lumii.
  Ghilimelele sunt la „WELT”, Lumea (Intreaga) in Limba Germana, pentru ca ma mira foarte:

  – Starea FIGURII la numai 76 de Ani a unui FOST Sportiv, care intreaga VIATA a fost obligat sa tina Cont de „Viata Sportiva”
  – CHIAR Moartea-i mi se pare PreaDestulDePreMatura …
  Am aratat ca sunt preocupat serios de Longevitate prin SPORT SI… AICI este AICIuu’, HRANA!
  ORI, aici avem de-a face cu un OM bogat, deloc Narod, deci avea TOATE Sansele sa traiasca MULT SI in SANATATE Perfecta!
  NU este SINGURUL Caz in care Indivizi BOGATI decedeaza PreMatur, desi au SI MINTE destula, pe langa Instrumentul cel mai eficace de PUTERe, AVEREA …
  Pavarotti (Ala cu … 13 CHEFs dupa el in TOATE Turneele… 🙂
  Johnny Hallyday, destul de bine alctuit FIZIC, Bogat, deloc Prost, cu o MARE Sensibilitate
  (E o Cestie UNICA sa TRANSMITI Sentimente „URRLAND” Gen Rock … 🙂
  de Aia se chema, „Le Taulier” Jupanuu’ … 🙂
  S-a UCIS, UCIS, UCIS toata Viata-i tumultoasa …
  DROG la Greu, considera ca a priza COCAINA este ASA O Cestie de Distractie, precum Sampania, de Fudulie, TEMELIA fiind probabil Cestii GRELE, Serioase in Domeniu, precum Hasishuu’.
  CE DREAC ii poseda ASHADE strans, ca LASA TOT, Viata POSIBIL perfecta pentru CE??
  MISTER!
  Numai EI si DREACuu STIU!
  Marin Preda in „Delirul” are poveste despre un CAZ Straniu.
  In Delta Dunarii traia o Pasare cu un Comportament TOTAL NonNatural.
  CLOCEA constiincioasa OUALE si cand sa eclozeze, le spargea la Fel de constiincios cu Ciocuu’!
  Intrigati, Savantii Biologi si-au chinuit CiribomFlexerele sa gaseasca o Explicatie!

 3. CONTINUARE
  UNuu’ mai in Varsta (Seniori, le zice acum … 😊, Saracii, ca a devenit sinonim cu Indivizi Decrepiti …) a cuvantat decis:
  BAaaa!
  NU este absolut NIMIC ciudat in Cestie!
  Mama NATURA a decis ca SPECIA AIA si-a terminat Ciclul DECIS in Cine stie CE Instante ale NATURII !
  CRED ca ASHA se intampla SI cu Multi ALTII!
  Cel mai evident este in CAZuu’ HomoSexualilor!
  NATURA a decis ca NU ii mai trebuie acea Linie Genetica!
  DACA puteti, NU faceti ca Ieshtia … 🙂
  Este DOAR o Chestiune de IUBIRE de SINE, suficienta!
  ASTA va va face sa cautati si sa gasiti Calea de a TRAI Cat mai mult si in SANATATE Perfecta !
  „Succesuri”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.