Presa rusă: Min. Apărării, despre experimentele SUA în Ucraina

 Angajații Departamentului de Apărare al SUA au efectuat experimente periculoase asupra ucrainenilor care consumau diferite droguri, a declarat generalul locotenent Igor Kirillov, șeful forțelor de apărare împotriva radiațiilor, chimice și biologice ale Forțelor Armate Ruse (RCBZ), citat de RIA Novosti.
Potrivit acestuia, în timpul operațiunii speciale, a fost posibil să se obțină acces la mai multe facilități, inclusiv la laboratoarele din Rubezhnoye, Severodonetsk și Kherson, precum și la documentația oficială a acestora.
„Analiza a confirmat natura periculoasă a experimentelor Pentagonului pentru a evalua susceptibilitatea populației ucrainene la infecții zoonotice”, a subliniat Kirillov. El a mai vorbit și despre testarea „produselor farmaceutice pe populația locală și exportul de probe biologice în Statele Unite pentru posibila lor utilizare în programe biologice ofensive“.
Șeful trupelor RCBZ a mai declarat că în timpul unei inspecții, un set de tulpini de referință de microorganisme a fost găsit în cachetul laboratorului veterinar din satul Mangush. După cum s-a specificat, acestea au fost aduse din Colecția de tip american, destinată studiului bolilor animalelor semnificative din punct de vedere economic.
În plus, documentele primite confirmă faptul că angajații Rezervației Biosferei din Askania-Nova din regiunea Herson au studiat rutele de migrație ale păsărilor migratoare. Ei au colectat, de asemenea, tulpini ale virusului gripei aviare, a căror letalitate atunci când este transmisă oamenilor poate ajunge la 40%, a adăugat Kirillov.
El și-a amintit că în martie anul trecut, secretarul adjunct de stat Victoria Nuland a raportat prezența obiectelor biologice controlate de SUA în Ucraina. Potrivit locotenentului general, la acel moment se confrunta cu răspundere penală și a recunoscut că transferul acestor laboratoare sub controlul rus a creat un risc de scurgere de „informații sensibile” și a provocat o mare îngrijorare la Washington.
Kirillov a remarcat că, în luna ianuarie a acestui an,„implementarea programelor științifice americane” în Ucraina a fost confirmată de coordonatorul Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby.
„În același timp, în interpretarea sa, laboratoarele situate în fosta republică sovietică ar fi fost „dezactivate” și abandonate de personal la începutul anului 2022”, a adăugat el.
Șeful trupelor RCBZ a subliniat că activitățile militare-biologice ale SUA în Ucraina ridică întrebări chiar și în rândul aliaților săi cei mai apropiați. În același timp, Moscova a prezentat dovezi că, beneficiind de sprijinul financiar, științific, tehnic și de personal al Washingtonului, in Ucraina s-au desfășurat lucrări cu componente ale armelor biologice, precum și cercetări privind agenții patogeni ai infecțiilor deosebit de periculoase și semnificative din punct de vedere economic.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18

24 de Comentarii

 1. ‘hai sa vorbim degeaba,ca tot stam de pomana’proverb rusesc…pauliane,axoane ,vitejii mei,sho

 2. Pe teritoriul Ukrainei exista destule laboratoare de acest fel finantate si intretinute de americani.

 3. „cercetări privind agenții patogeni ai infecțiilor deosebit de periculoase și semnificative din punct de vedere economic.”

  -pesta porcina!
  niciunul dintre aia din poza nu ar trebui sa consume(!) porc,
  nici ji’dovii nu au voie!

 4. „in Ucraina s-au desfășurat lucrări cu componente ale armelor biologice”

  Incep sa iasa la iveala adevarate scopuri ale DS SUA in Ukraina ? Poate afla si ukranii de ce le-au murit sute de mii de locuitori si le-au fost daramate atatea localitati de a trebuit sa fuga 20 milioane de locuitori, ca n-au unde pune capul. Sa afle si de ce Putin a numit asta „operatiune speciala”. Altfel, victima al altui razboi, e usor sa te sustina toti naivii. Poate cineva sa-si imagineze la ce este nevoie urgenta in Ukraina de $107 miliarde, bugetul Romaniei pentru un an ? Sunt convins sa plangeti la mormant strain inloc sa vedeti de Romania !

 5. Clona Urcacă de la 16:55 a intrat în tură la sediul SBU din Kiev.
  VeZi, buey, că-ți intră Kinjalul pe geam, ca lu’ Budanov.
  Și te prinde la birou, nu la budă, măRog…😜

 6. da ‘ bhai cujetatatoriule de la Padure , de ce vorbim degeaba, cand vorbim despre armele bacteri/biologice letale in plina era Covidiana ? cand cmarazii , pardon sefii tai, de la MI56 si ce de la Centrala de Inocularea Aerului vorbeau despre atacurile cu arme bacteriologice sau chimice ale lui Saddam Hussein ? nici pana azi ele nu fura gasite, nici pana azi nu ma auzit scuzele le lui Colin Powwell, ale lui GW Bush ori altora din gaska lo, care puteau recunoaste macar cat a recunoscut Intunericitul ‘ am fost un dobitoc’ ai putea spune tu ” si eu si eu, si mai sunt inca!’

 7. N-aveau cum sa organizeze experimente biologice pe cobai umani. Ar fi zis la stiri, nu va dati seama? Ar fi zis la CNN, la BBC…doar traim intr-o lume libera.
  Nu ca la Putin acolo, unde e dictatura.

 8. „Operatiunea speciala” a inceput acum un an si noua luni. De-abia acum vin rusnacii cu astfel de „dovezi”? probele alea de care „dispun” le-au luat din propriile laboratoare nu ale ucrainienilor. Unde sunt pozele incriminatoare, „dovezile de necontestat” cu care se laudau in primele luni ale invaziei?
  De ce anume ii acuza? Ca au facut cercetari privind „rutele de migrație ale păsărilor migratoare”?
  Si ca „au colectat, de asemenea, tulpini ale virusului gripei aviare, a căror letalitate atunci când este transmisă oamenilor poate ajunge la 40%? Adica, daca faci cercetari pentru gasirea unor vaccinuri impotriva gripei aviare inseamna ca o faci neaparat in scop militar? Dupa un an si 9 luni asta este tot ce au gasit???? Nu tu un noviciok ceva?
  Pe de alta parte, orice putere militara (inclusiv sau mai ales Rusia) face cercetari militare pentru combaterea efectelur armelor biologice sau crearea unora noi.
  Sa credem ca Rusia sau SUA si nu numai, nu fac in continuare cercetari in privinta armelor biologice ar insemna sa fim naivi.

 9. Marele Lickurici criminal trebuie să dispară de pe fața Pămîntului!
  CoVid-2019 a fost un experiment mondial al javrelor C.I.A., $$oroș, Nuland, Fauci……[Rumburak]

 10. Unde-s ma nene laboratoarele alea americanestg? In tunelurile de la Azovstal s-a gasit un CIUCIU. In zona anexata de rusi tot un CIUCIU.
  Putinantropul nu mai stie cu ce tampenii sa-i mai abureasca pe prostii lui adepti.
  Piticania dementa si cracanata isi imagineaza ca toata lumea este dispusa sa-l creada, cum il cred imbecilii care-i sunt fani……[Rumburak]

 11. no vedeți de unde vin gripele.pestele,–peste puținele animale ce mai trăiesc în romanie! da de ce nu vine și o gripă mortală la urșii supranumerari?

 12. Mai,gloata perversa,eu un biet om semieducat,sa va atrag atentia ca unor copii de teapa unui Vlad Pascu,care are o mamă eșuată și imbecila,este deja prea mult.Bateti câmpii la modul cel mai elucubrant:miza nu este ,prostilor,experimentele ,foarte putin probabile(in mintea voastră rătăcita poate ca da,miza este ca Rusia nazista va pierde războiul.Miza este:unde va veti ascunde de rușine,după ce se va dovedi ca operațiunea rusă împotriva Ucrainei va fi dovedită un imens fiasco,cu consecința ca Orcia rusă nazista(în veci fi-ei numele blestemat,dar și imbecililor de pe forum,la fel…vorba ceea :sa trăiască trei zile cu ce de alaltăieri…)…se va dovedi ca este o putere de mâna a 1000-a ,de pe tot mapamondul,vorba înțeleptului axon.Mai copii ,bastarzi blestemați,nu va luați de pe fente futile.Ganditi-va ,unde va veti ascunde, după ce Ucraina va ridiculiza Rusia?.Pramatiilor puturoase!!!!Nu va vad bine!La noapte veti visa mult sange…

 13. In Iran a fost detectat un avion venind din Israel. Armata Iraniana, folosind bruiajul, a adus avionul la sol shi apoi a examinat avionul care nu avea echpaj. Asha a inceput epidemia de Covid din Iran shi au murit multzi Iranieni inclusiv deputatzi in Majilis.

 14. In anii 60 pentagonal a experentat cu aerosoli radioactivity intr o suburbia a San Louis de culoare creind in timp epidemic de cancer..us congressman dick ghephard a cerut explicatii pentagonului insa a fost ignorant…pentagonul nu poate justifica trillion we de bani cheltuiti in numele securitatii mationale…

 15. Nu-i zi sa n-avem parte de vreo aiureala:daca nu-i dela simion sau sosoaca,e dela kirillov&lavrov…

 16. Propaganda imbecila. Cum sa combata bietii rusi migratia pasarilor decat cu bombele si obuzele sovietice, intrucat ei nu au fost in stare sa produca altele noi care sa indrepte migratiile spre zari mai pasnice! Ca-i omoara pe fratii lor ucrainieni e un fapt benefic, nu? Cum spunea caporalul german, invatatorul luui Putin, despre eugenia genetica. Ce haloimas intelectual in cupola KGB-ista rusa, amatoare doar de crime in masa, pentru ca nu inteleg viata si o urasc funciar, intrucat si-au distrus in ei de la inceput germenul creatiei?! Poti sa le ceri ceva mai mult? Ei nu discuta decat cu teroristii sau cu fundamentalistii iraniei care si-au pierdut definitiv sub islam substanta creatoare istorica persana. Oricum, ei dincolo de bombe, obuze si drone, mai gandesc cumva ca ar fi putut ramane oameni candva. Vai de capul lor! Daca candva mamele lor i-ar fi zamislit intregi!

 17. @Negro: negru la suflet, minte de molusca. Sau neam cu Nuland si Avramowits?

 18. @ Virusel19:49-argumente ai?Ca așa și eu pot spune,fără argumente,ca ești prost de bubuie?Nu ți-e rușine sosoc imbecil?

 19. Imediat ce au intrat rusii in Ucraina, s-a terminat brusc si pandemia in UE si SUA. Desigur, guvernele vor spune ca a fost doar o coincidenta. De aceea, oameni buni, trebuie sa credeti doar ce spun guvernele, ca sa muriti linistiti si nestiutori, fara panica si spaime. Si mai faceti si niste doze de vaccin, ca sunt destule, au avut grija guvernele Scursura von der Leyden sa cumpere de la Bourla-jidanul suficienta otrava, sa ajunga la toata lumea si sa mai si ramana.

 20. Mai Ghiță nume predestinat de porc dobitoc,du te mă in pizda matii cu JIDANUL de la Kiev și SENILUL AMERICAN. Nu ți s-au subțiat buzișoarele de atâtea pupu date pe bucile acestor două jivine drogate, duse cu sorcova? Ești diliu cacanare!

 21. Adevarul e ca NULAND s-a codit mult pana sa spuna sub juramant
  ca in Ukraina exista laboratoare pentru arme virologic-bacteriologice !

  E inca arhivat in INTERNET discursul doamnei !
  Intrebarea e alta :
  – Unde-i NULAND acum dupa prezisa lor disparitie (vezi: „Mi-e frica de … POGROAME!” si synagoga din …NORD !
  MAGA !❤️❤️❤️

 22. Deci, cele 48 de laboratoare americance din Ucraina erau trei: Putin și Lavrov! Ha! Ha! Ha!
  Dar vreo păpușă gonflabilă inteligentă nu or fi găsit acolo, rușii? Să o pună în locul lui Vladimir cel ku Kapul Terminat!

 23. @Slava Putina, na ghilotina!
  Esti anafabet functional, citesti dar pricepi anapoda. Mai bine ti-ai repeta studiile, poate, poate…

 24. le voi cere rusilor sa-i detecteze si sa-i bage in lagare pe postacii sri-aripa cia

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.