Presă: Rusia a interceptat o rachetă deasupra Mării Negre

Ministerul rus al Apărării a anunțat interceptarea rachetei antinavă Neptune a Forțelor Armate Ucrainene (AFU) în cerul de deasupra Mării Negre, scrie presa rusă.

Canalul Telegram al departamentului spune că obuzul a fost distrus în largul coastei Peninsulei Crimeea. În noaptea de marți, 9 aprilie, locuitorii din Sevastopol au raportat explozii puternice peste oraș.

Ministerul Apărării a raportat despre racheta și dronele distruse ale Forțelor Armate ucrainene

Ministerul Apărării a raportat că armata rusă a oprit încercările ucrainene de a ataca ținte pe teritoriul Rusiei. În special, sistemele de apărare aeriană de serviciu au distrus patru vehicule aeriene fără pilot (UAV) pe cerul din regiunile Belgorod și Voronezh.

Locuitorii din Sevastopol au raportat explozii puternice peste oraș

În noaptea de 9 aprilie, locuitorii din Sevastopol au vorbit despre explozii puternice asupra orașului. Potrivit acestora, în districtul Nakhimovsky și în apele Sevastopolului s-au auzit imediat câteva bubuituri puternice.

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhaev, a scris noaptea pe canalul său Telegram că a fost activat un sistem de distrugere automată a unei ținte aeriene care zboară joase deasupra orașului.

Racheta Neptune poate distruge nave și ținte terestre

Racheta antinavă ucraineană de joasă altitudine „Neptune” a fost dezvoltată de biroul de proiectare din Kiev „Luch” pe baza rachetei sovietice X-35 și este concepută pentru a distruge nave și ținte terestre. Poate transporta un focos de 150 de kilograme. Raza sa de lansare este de până la 280 de kilometri, iar viteza sa este de aproximativ 900 de kilometri pe oră.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

18 Comentarii

 1. Nutreț pentru idioți (proruși).Rusia a pierdut aproximativ 54,88 miliarde de dolari în echipamente. Calculele au în vedere pierderile de echipamente și materiale rusești, inclusiv vehicule blindate, sisteme de apărare antiaeriană, tancuri, dar şi cheltuieli suportate pentru lansarea stocurilor de rachete de croazieră ale Moscovei.

  Dacă suma este reală, aceasta ar reprezenta aproape jumătate din bugetul de apărare al Rusiei pentru 2024, de 10.780 de miliarde de ruble (117 miliarde de dolari).

 2. Mare scofală!Bine că orcii nu pot doborâ toate dronele ce la lovesc rafinăriile.Au ajuns să cerșească de la amărâți (alți amărâți)100kto benzină.Cine știe ce mai cer,neoficial, orcii naziști.In curând își vor cere iertare de la întreaga planetă.Asta după ce nazistul șef va fi fost șters de pe fața pământului.Constat, trist,pe forumurile Cotidianului ,că sunt tot mai puțini proruși raționali,in care am încredere(salvamar,mihai…,gogutza,paulian,marius),in timp ce șeptelul gloatei ignare geme de aglomerație.Asta e!

 3. Așteptăm deblocarea ajutorului,promis,american.Grava eroare strategică a marilor puteri.Era momentul,prin proxy, numită Ucraina,sa îngenuncheze colosul de la răsărit.Pentru zeci de ani.Dar încă mai sper…,ea, speranța,moare ultima,…nu sunteți de acord?

 4. RUȘII AU RECUPERAT „OBUZUL” UCRAINEAN ȘI-I VOR FACE VIITORULUI PREȘ -PROTECTORATÂ-DEVESEL O CRUCE MARE ȘI GREA-PENTRU BAIE VÂNTOASĂ!

 5. Lumea crede că sunt ucrainean,ori evreu,că țin cu Ucraina.Nu-mi părea rău să fiu ori una ori alta,dar nu sunt.Sunt român (e drept că soția este unguroaica,…și nu regret). Țin cu statul care a fost nedreptățit cu o invazia nedreaptă.Intreb serios,pe trolii proruși raționali:va mai locui cineva vreodată în Bahmut, Avdiivka?

 6. Îmi cer scuze pentru toate greșelile,impardonabile, gramaticale.

 7. @Ghita care babardeste unguroaice: O sa locuiasca rusi si ucrainience. Sa babardeasca si ei ceva.

 8. Știre corectă preluată fără politizări de către Doamna Magda Colgiu-David .

 9. ha, ha, ha! Nutret pentru prostii. Urcacania a pierdut 25% din teritoriul ei, armata urcacana antrenata si echipata cu armament Nato si mercenari tot Nato a luat-o pe coaja. Asa ca daca tot ii urasti pe rusi du-te si lupta-te ingrasamant agricol pe ogoarele Urcacaniei mancandu-i pe rusi pe paine. Nu mai bate campii pe Internet ca tot nu poti sa-i ajuti pe urcacani ca sa cucereasca zidurile Kremlinului si sa-si salveze tara de la pieire. Slava Z.

 10. @ Ghita ala cu ” vina de boulean” , ce facusi pina acum ?Ai hibernat sau Piroska ti-a pus poalele-n cap?A dat coltul ierbii si ai nutret ? De aia guiti ?Vezi ca ai ajuns de teapa lui Jalensky . Cersetor. Poate va-ntilniti la ” Cinci Cotetze” !Si da -in Bahmut si Adviivka vor locui oameni. . Oameni adevarati nu ” jigodii”.Exact cum locuiesc cei din Volgograd si din alte parti:Leipzig , Potsdam ,etc.Intelegi ” ieducatule” ?Sau la tine soriciul tine loc de creier ?

 11. din Oceanul Pacific
  a ieșit un pește mic
  și pe coada lui scria
  Rusia,nu ma uita

 12. In cotidianul Neue Zürcher Zeitung. „Se conturează liga celor care vor declanşa pârjolul mondial: România, printre primii care s-ar implica în războiul din Ucraina.

  În aprecierea importantei publicaţii elveţiene, în afară de Franţa, România, şi Polonia s-ar implica printre primii în războiul din Ucraina.”

 13. M-am mângâiat DRĂGĂzTOz cu vâna de bou după BahmutZ (300 lovituri !).
  Am continuat după Marinka și Avdeevka, mă incălZesc pentru Chasov Yar.
  După Odesa schimb vâna cu un cablu de macara, măR🤣g…
  ■)RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor Patriotice Tulcene(■

 14. Ghita, pentru prima data sunt si eu de acord cu tine! Lasand deoparte mea culpa ta privind agramatismele (de laudat, daca nu s-ar tot repeta agramatismele), am ajuns sa te consider un adevarat patriot roman! De cat sa-ti footi prpria natie, mai bine-o footi pe-a altora!

 15. „Suntem conștienți de rapoartele privind un atac cu drone asupra centralei electrice Zaporizhzhia. Monitorizăm condițiile de la centrală, inclusiv prin rapoarte oficiale din partea AIEA, care, din fericire, știe că daunele rezultate din atacul cu drone nu au compromis siguranța nucleară”, a spus Miller.
  Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a mai spus: „Rusia joacă un joc foarte periculos cu confiscarea militară a centralei nucleare a Ucrainei, care este cea mai mare din Europa”.

  „Este periculos că au făcut asta”, a afirmat Miller.

  „Continuăm să cerem Rusiei să-și retragă personalul militar și civil din centrală, să returneze controlul deplin al centralei autorităților ucrainene competente și să se abțină de la orice acțiune care ar putea duce la un incident nuclear la centrală”, a adăugat el.
  Cupola de deasupra unui reactor închis al centralei nucleare Zaporizhzhia, controlată de Rusia, a fost lovită duminică de Ucraina😂, a declarat administrația instalată de Rusia a centralei, potrivit Al Jazeera.

 16. Rusii au ramas fara munitie! „Anul trecut, Federația Rusă a produs aproximativ 2 milioane de cochilii de calibru de 152 mm și 122 mm, iar producția de aproximativ 2, 1 milioane de cochilii este planificată pentru anul în curs.”

 17. Nu cochilii gelu …ci OBUZE (Exact asa le spune SHELLS = OBUZE !)

  🙂

  SHALOM ! … inca crezi ca mishteaux nu e straniu ?
  (Biden via Burisma e implicat ante-ptredictiv 🙁 IMORAL -> in pre-predictia din 8 martie + 2-oua saptamni! Reciteste-o !)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.