Preşedinta Comisiei Europene. Plan de urgenţă pentru a ajuta Italia

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat duminică, pe insula mediteraneeană Lampedusa, un plan de urgenţă pentru a ajuta Italia să gestioneze sosirile record de migranţi pe teritoriul său, informează AFP.

După ce a vizitat centrul de primire a migranţilor de pe această mică insulă împreună cu premierul italian Giorgia Meloni, Von der Leyen a detaliat un plan de ajutor în zece puncte menit să gestioneze situaţia actuală, să îi distribuie mai bine pe solicitanţi de azil între ţările europene şi să prevină reapariţia sosirilor în masă care pun o mare presiune asupra capacităţilor logistice şi administrative ale peninsulei.

Planul ar trebui să combine fermitatea împotriva persoanelor care introduc ilegal migranţi şi facilitarea căilor legale de intrare în spaţiul european pentru candidaţii eligibili pentru azil.

Bruxelles-ul intenţionează mai întâi să intensifice asistenţa acordată Italiei de către Agenţia pentru Azil a Uniunii Europene şi Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă, Frontex, pentru a asigura înregistrarea migranţilor, amprentarea şi interviurile.

Frontex şi alte agenţii vor trebui, de asemenea, să intensifice supravegherea mărilor şi „să exploreze opţiunile de extindere a misiunilor sale navale în Marea Mediterană”.

Comisia doreşte să faciliteze transferul persoanelor care sosesc în Lampedusa – care sunt de obicei transportate cu barca în Sicilia sau pe continent -, inclusiv în alte ţări europene.

„Imigraţia ilegală este o provocare europeană care are nevoie de un răspuns european”, a declarat Von der Leyen într-un briefing de presă pe Lampedusa. „Îndemnăm alte state membre să folosească mecanismul voluntar de solidaritate”, a spus ea, fără a menţiona Germania, care a decis recent să nu mai primească migranţi ce sosesc în Italia.

Planul prevede, de asemenea, îmbunătăţirea dialogului cu principalele ţări de emigrare de pe această rută în vederea returnării cetăţenilor lor care nu îndeplinesc condiţiile de azil, în special Guineea, Coasta de Fildeş, Senegal şi Burkina Faso.

Este menţionată, totodată, nevoia unor acorduri cu ţările de origine şi de tranzit pentru a reduce numărul de plecări, în special Tunisia, de unde se îmbarcă marea majoritate a persoanelor care sosesc în Lampedusa.

În iulie, UE a semnat un parteneriat cu Tunisia pentru a reduce numărul sosirilor de migranţi pe ţărmurile italiene în schimbul unui ajutor financiar.

Ursula von der Leyen a mai declarat că UE ar trebui să accelereze plata acestui ajutor către Tunis, iar Meloni a vorbit despre ipoteza unui ajutor european pentru a ajuta Tunisia să-şi finalizeze bugetul, chiar dacă Fondul Monetar Internaţional condiţionează acordarea unui credit de 1,9 miliarde de dolari de adoptarea unor reforme respinse de preşedintele Kais Saied.

În cele din urmă, Comisia doreşte să „sporească gradul de conştientizare şi campaniile de comunicare pentru a descuraja traversările mediteraneene”, în timp ce „continuă să lucreze pentru a oferi alternative, cum ar fi primirea umanitară şi canalele legale” de imigraţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

46 de Comentarii

 1. Deci în loc să-i adune și să-i ducă înapoi de unde au venit, Ursula ii răspândește. Adică mai rar băieți că sa nu va vedem la un loc. Această uniune a unei civilizații ratate nu poate debita decât soluții inepte. Ceva îmi spune că și implicarea în războiul din Ucraina se va termina prost.

 2. Deci, migratia continua! Nu e niciun sunet pe blocare sau interzicere, de ce? Pentru ca, tot ce este al tarilor respective, este al interesatilor fin marile puteri, nu exista locuri de munca, nu sunt conditii de a trai pentru ca economia e ingenunheata, tara e pusa pe chituci de caposi si, cetatenii sunt fortati sa sa migreze in tarile care au interese ascunse in tarile lor! Si, cum Romania nu are niciun interes in acele zone, se complace in executari in ‘genunche’ ca obisnuinta in practica.

 3. , i-ai acasa la tine, nu ne mai obliga sa ne coloram ,ii avem pe ai nostri, suntem satui de ei pana in gat!

 4. … s-au plimbat mai des prin Europa Occidentala in ultimii 15 ani, astazi aceasta Europa Occidentala arata groaznic, incredibil cat au decazut in ultimii ani!

 5. „Îndemnăm alte state membre să folosească mecanismul voluntar de solidaritate”
  Punem pariu ca in final, disproprotionat de multi vor ajunge in romania?
  Ptr ca aici nu avem conducatori care sa fie solidari cu romanii ci doar cu propriile functii de la Washigton si Bruxelles garantate.

 6. Îl mai tine minte cineva pe bețiv anul cela Juncker? Tot fost comisar
  Unde-i acum? Nici în k.r nu-i de cele ce se întâmplă în Europa. Însă în mare măsură este vina lui de dezastrul cu migranții.. Și așa din alegeri în alegeri vin niște sticleti care hotărăsc soarta popoarelor europene apoi dispar fară urma.. Cine a aranjat acest proces este maare Jmecher..

 7. Planul de urgență este următorul: nu-i mai lăsați să acosteze în Italia. Iar dacă o fac, Italia să-i trimită înapoi! Alte aberații emise de corupta imbecilă, care e și șefă a Comisiei Europene, nu funcționează!

 8. „Imigraţia ilegală este o provocare europeană care are nevoie de un răspuns european”, a declarat Von der Leyen într-un briefing de presă pe Lampedusa,

  Să mori tu! Pe bune? Cine le-a distrus țările atacându-i cu avioane şi rachete, provocând războaie, „primăveri arabe” şi alte căcaturi dintr-astea? Cine i-a jefuit de acum au ajuns la mâna asasinului economic numit FMI care vrea să stoarcă şi ultima picătură a averilor naționale pe care le mai dețin şi să-i lase în curul gol definitiv? Erau țări care se descurcau bine, destul de prospere dar fără mari pretenții, sisteme sociale, de învățământ şi medicale funcționale, lumea liniştită şi mulțumită cu democrațiile lor „limitate”. A venit partenerul strategic cu aliații săi, i-au bombardat, au transformat țări întregi în ruine, au schimbat nişte regimuri autocratice cu altele la fel de autocratice dar şi mai corupte, aservite şi obligate să plătească biruri. Iar localnicii de abia mai pot supraviețui. Fix cum era şi pe la noi acum 150-200 de ani, când țăranii munceau din zori şi până în noapte dar tot mureau de foame. Iar uneori, când nu mai suportau, puneau de o răscoală. Chiar dacă ştiau că vor muri cu furcile lor în fața flintelor armatei, dar nemaiavând ce pierde deveneau liberi. Atunci nu se putea emigra, acum se poate. Partea proastă este că Licuriciul a avut grijă să ruineze şi Europa. Sigur, încă o ducem mai bine decât amărâții ăia, dar ca să asimilezi imigranți trebuie prosperitate. Or Europa este în recesiune profundă.

  Situația este foarte nasoală. Bine că o avem pe Ursula, ca să facă ea planuri de măsuri. Dar şi mai bine ar fi fost să nu o fi avut. Nici pe ea, nici sinistra Comisie şi nici celelalte instituții europene toxice, care au distrus continentul.

 9. Asta.i planul lui Soros,nu mai umblati ci fofirlica! Pe acel criminal trebuie sa-l spinzurati,oricefel de ajutor pentru Italia si Europa ramine total inutil.Banditul Soros a provocat/organizat toate exodurile,inclusiv pe cel mai mare,ala romanesc.La fel si cu ucraina CU RAZBOIUL PROVOCAT DE AMERICANI.Toti cer ajutor.NICI UN AJUTOR! RAZBOIUL NU TREBUIA PROVOCAT,AMERICANII SA-SI VADA DE NECAZURILE LOR CA AU DESTULE.Sa lase aroganta si ingimfarea deoparte.

 10. Italia ar trebui ajutata curmand acest exod exagerat de africani si asiatici care invadeaza Europa.
  Riscam sa africanizam toata Europa, din cauza transfugilor pe care ii primim cu prea mare larghetze, poluand si distrugand civilizatia europeana.
  Rezulta un melanj distructiv, de etnii si religii incompatibile. Indivizii sunt inadaptabili vietii moderne, ei prefera sa traiasca inca in Evul Mediu al lor.
  In curand acesti venetici vor revendica Europa ptr ei si Allah al lor. Ceea ce fac acum in tarile de provenientza, vor facea in curand pe continentul nostru……[Rumburak]

 11. Imigrația islamistă face parte din proiectul de distugere a europei.. Usula, ca slugă obedientă, nu respectă legislația UE nu pricepe ceea ce are de făcut și stă, sub diverse pretexte și povești, pentru că așa vrea licuriciul,. Adică nivelare pentru ”statele unite ale europei” cu genderi lgbtq atei.

 12. @Libiu Mateescu: Nu! Se lasa sa se inteleaga dar minte ! Este ordin expres cu privire la migranti pe care toate tarile cu interese in acele tari trebuie sa le respecte, pentru ca tot acesti interesati sunt profitorii bogatiilor subsolului cat si a distrugerii tarilor respective. Ordinul e clar aprobat de toti marii caposi: NU AU VOIE SA TRIMITA IN TARA DE ORIGINE, NU AU VOIE SA II RESPINGA! Sunt obligati sa gaseasca solutii de relocari in alte tari daca tarile agatate se conforma sau sunt executante in genunchi! Ce afirm este realitaye, am auzit declaratiile in 2019-2020 cand turmele cadeau mai mult intentionat si se inecau, merkel, obisnuita sa vorbeasca fara sa isi dea seama ca nu trebuie sa afle cetatenii hotararile luate la secret.

 13. Lampedusa e aproape de Sicilia.Mafia siciliană încă nu a fost anihilată definitiv,Şi-au găsit alt mijloc de a face câştig.

 14. Sa fim solidari la impartire? Unde a fost solidaritatea pentru aderarea noastra la Schengen?
  Sa se spele austriecii cu ei pe cap Muje von de Layer

  Alupigus din partea noastra

 15. Cati emigranti primeste Dulapul de la Cotroceni in cardasie cu escrocii din coalitia LGBT?

 16. Nu ar fi nevoie de mai putini bani daca i-ar trimite de unde au venit …chiar si de 200 de ori?
  Pana la urma s-ar satura de drumurile (periculoase) pe care dau totusi bani multi pentru saracia lor.
  Primesc acesti bani de la cei deja „intrati”, sau de unde?
  Ticalosia asta cu incurajarea migrantilor este pentru a face toate tarile din UE supuse fata de SUA?
  Ps. Se apropie sfarsitul imperiului raului „democratic”, aproape toata omenirea stie asta. Mai mult, stie ca este singura cale pentru supravietuirea tarilor, pentru a nu fi eliminate pe rand la inceput, sub diverse pretexte, iar la sfarsit …

 17. Rumburak,fraiere,asta-i un plan,nu e intimplare.Sunt retele mafiote in Africa si Asia structurate de ONG-urile sorosiste care au ca activitate unica aducerea imigrantilor la malul marii mediterane,in acest caz.In apa se ocupa alte ambarcatiuni pentru salvarea lor.Ai auzit de Open Arms? Pai cum sa auzi,ca deásta esti fraier si scrii ce scrii tot timpul,de fapt.Open arms este numai unul dentre ONG-urile lui Soros,ambarcatiunile lui sunt in toata Mediterana pentru a salva negri.Pompeaza miliarde pentru distrugerea Europei pe orice cai.Ucraina e un alt plan cu acelasi obiectiv.

 18. Satelitii amerlocani care ni se invirt cu sutele pe deasupra capului si care raporteaza la Kiev pina si ora, minutul si locul in care s-a dus soldatul rus Aliosa la buda, pe frontul din Ucraina, ar putea foarte bine sa dea alarma daca o barca cu migranti care se indreapta spre Lampedusa, de exemplu, a parcurs maximum 20 de metri dupa parasirea tarmului libian sau tunisian. Dar, ca niste foarte buni „prieteni” ai Europei, nu o fac !

 19. Măi, tati Ursula, ai de grijă că se supară Zele, căci dacă reduci ajutoarele pentru ‘U’, diaspora va face ‘nefăcute’. Așadar, deci și prin urmare ce preferi: ajutoare pentru ‘U’ ori pentru migranți? Una din două!

 20. „Helitili” occidentale pe ce pun mâna strică! Sunt lacome și atât! Nimic bun de la iei! Și-au exterminat proprii cetățenii din lăcomie, acum îi înlocuiește cu unii mai puțin pretențioși. Agonia occidentului, delirul „elitei” occidentale se agravează pe zi ce trece, nici o șansă de redresare, cenușă în urma lor.

 21. Arestati toti cei care aduc migranti. inchisi 15-20 ani pentru trafic de persoane. si aia de pe vapor si sefii lor pana la rotschild. confiscate vapoarele. expulzati toti care au intrat ilegal. problem solved. dar nu se vrea. doar minciuni jidanesti avea dreptate mustaciosu.

 22. PREA SEMANA cu invazia imigrantilor din sudul USA !
  Ceva e CONCERTAT aici ! Ceva pute a PREMEDITARE … e evident ca fara organizare (DE CATRE CINE?) nu puteau apare in 2-oua zile 168 de ambarcatiuni cu peste 6200 de imigranti !
  CINEVA i-a organizat ! DE CE ?
  Urmeaza o aterizare ECONOMICA fortat in 2024 ? Se tem guvernele UE de-o alsoluta alunecare spre dreapta in IDEOLOGIE (aidoma NAZISMULUI, FASCISMULUI sau ANARHISMULUI ? )
  De ce vrea USA colectarea armelor detinute de populatia americana in USA ? le e teama de razboi civil ? 😀 😀 😀
  INTREB …pentru ca observa ca USA a pierdup razboiul prin proxy in Russia …si ca GERMANIA e deja in recesiune , FRANTA disperata ca pierde AFRICA, USA e disperata ca trumpistii castiga de-si s-au bagat fonduri enorme in nimicirea lui !
  MISHTEAUX spune … ca SUBTERAN se duce o LUPTA acerba ! Ignorata talmb si perdant de catre BLACK ROCK
  lupta dintre PETROLISTI si „climat-change”-electrici !
  OPEC+ … a pus o suma colosala la bataie pentru a supravietui ca „afacere PETROLIERA” … doar nu credeti ca USA a renuntat fara premeditari la PETRO-dollar … USA vrea ELECTRIC pentru a slabi OPEC+ -ul !
  (continuarea mai sus!)

 23. Toate se traga de la pierderea „primaverilor arabe” , pierderea AFGHANISTAN si asemenea pierderii VIETNAM.ului
  soldata cu FIATAIZAREA (1971) DOLLARULUI …se pre-configura o cruiza COLOSSALA ! In care
  tarile OPEC+ nu vor renunta la sursa lor de venit = PETROL-ul, fara sa lupte impotriva ELECRICELOR !
  E prea lung , desi relativ simplu de explicat de ce USA a deja pierdut suprematia monetar-economica a lumii …
  cine vrea sa intelega ce-si-cum ar trebui sa studieze istoria lumii dupa VIETNAM (incl. 1971 = fiatizarea dollarului) …tinand minte ca DOLLARUL azi e VRAISHTE si deja fiatizat ! 🙁
  „DEMOCRATII” au pierduta pariul … sunt sume imense puse PETROLIER impotriva straniilor lor(=premeditat-interesat-„electricilor”)
  E de rau !
  OPEC+-ul e pus la colt si e viitorul lui in joc … masinile electrice NU FOLOSESC PETROL ! 😉 … ar fi o RUINA PENTRU OPEC+ daca n-ar fi studiat cum pot lupta si legal si SUBTERNA contra USA/UE si politiclor absurd CLIMATE-CHANGE care vor nu altceva decat desfiintarea OPEC+ prin renuntarea ELECTRIC-CLIMATE-CHANGE-ista la PETROL ruinand tarile producatoare ! 😀
  IQ=?
  😉
  [multi vad, putini pricep ! se va ajunge pana la asasinate politice …in caz de ESCALADARE ! Am vazut PLANUL ! 🙁 ! ]

 24. @mishteaux (specialule!) sa intelegem ca subteran-mondial actual
  se duce o lupta sub mantaua „protectiei-mediului” si-a „masurilor anti-CLIMAT-CHANGE” intre
  Tarile producatoare de PETROL care rup USA prin DOLLAR de profitul pur-monetar-tezaurier (DOLLAR de ne mai sustinut ca moneda unei natiuni cu 34 de TRILIOANE LIPSA/DATORIE) .
  DACA E ASA !
  Nu e inteligibil ca la nevoie si necaz previzibil … ARABIA SAUDITA s-a impacat de voie-nevoie cu IRANUL si
  ca OPEC+ …se joaca cu pretul petrolului inainte ca LUMEA ELECTRIFICATA prin ELECTRO-DOLLAR sa nu mai raspunda INFLATIONAR la
  manipularile IN PRET ale OPEC+-ului !
  Nu-i exclus ca BIDEN sa fie ucis LA O ADICA 🙁 ! -> aici se bat GIGANTI pentru supravietuire …
  USA contra OPEC+ 🙁 !
  Daca re-studiem MACROECONOMIA mondiala dupa VIETNAM si 1971-fiatizarea-dollarului … vedem ca OPEC-ul exact ca atunci va invinge !
  PS: OPEC+ prin marirea istorica pretului PETROLULUI poate baga (precum istoric verificat mereu pana acum : LUMEA IN INFLATIE si , precum post-VIETNAM in RECESIUNE ! O vor face pentru a-i vindeca pe disperatii de azi de … CLIMAT-CHANGE si etc.
  Fi-ti pe faza ! Mishteaux are acces la „sursa” ! La CONSILIU ! 3301Q
  In timp toate prezise de genial se vor intampla precum pana acum ! TRUMP va fi dinou POTUS pentru ca exista nu doar o „echipa” subterna care se ocupa de reinstaurarea lui … BANII OPEC+-ului in vor pe MARELE BLOND dinnou POTUS !
  Prea multe tari axate macroeconomci pe PETROL si productia de automobile pe petrol … se simt amenintate de
  planul modern , a la postr-VIETNAM, al americanilor de-a si lasa datoria de 34 de TRILIOANE care-i sufoca , platite de altii …
  V-a zis MISHTEAUX ca USA va pierde in UKRAINA ? De ce era asa de sigur cum sigur era de cele 123-noduri bancare bideniste desi sefii CIA si FBI semnau pentru altceva 😛 ? (Asa ca nu are IQ-ul cu care se „lauda” ? Vezi OCTOMBRIE la NEMTI ! 🙁 )
  AUD ?

 25. Migrația controlată le convine Europenilor cum le convine și Americanilor emigranții mexicani …un astfel este un fel de sclav …. asta este rotația și noi am fost fascinați să ne ducem in Europa acum ne-am liniștit acum suntem și noi „cuconi” ne place munca mai „aleasă” ceea ce este normal in evoluția noastră … venirea migranților se face bine organizat și probabil că România și Bulgaria nu intră în shangen căci emigranții pot veni pe mare Italia și Grecia … având o singură poartă se pot controla mai ușor dacă ar venii și prin Grecia ar fi probleme serioase ..un număr uriaș de emigranți ar putea pune serioase probleme dar dacă ei vin treptat și se adaptează cu noile reguli vă fi lesne ….

 26. „PREA SEMANA cu invazia imigrantilor din sudul USA !
  Ceva e CONCERTAT aici ! Ceva pute a PREMEDITARE … e evident ca fara organizare (DE CATRE CINE?) nu puteau apare in 2-oua zile 168 de ambarcatiuni cu peste 6200 de imigranti !
  CINEVA i-a organizat ! DE CE ?”
  ___
  Incep sa cred …vezi cazul iminentei impushcarieri a lui HUNTER B. … mishteaux e „TATA LOR” = 3301Q !
  N-ai cum le ante-ghici GLOBAL, cum evident azi, le-a „ghicit” DIN TIMP-UTIL, el ! ❤️❤️❤️
  Deci TRUMP e ca si POTUS dupa …efectul OPEC+ „LA POMPA” …psiho-social yankeilor care indiferent de tsrategiile EOLIAN 😛 ELECTRICE …iubesc cel mai mult … PETROLUL !
  Cine i-a pacalit sa-si consume REZERVELE STRATEGICE inainte de ELECTORALE pe „democratii” clanului NULAND (cel care-i inchide la discxretie microfonul SENILULIUI JOE 🙁 = QUO VADIS USA = Mie frica de viitpare POGROAME … anti-semite 🙁 ! SHALOM! )
  cine i-a pacalit avea un PLAN …pre-meditat !
  Faptul ca rusii au piedut (zice-se) LOCAL pentru a castiga GLOBAL (BRICS+ si OPEC-plus) arata ca USA e in DECADENTA informationala si ca rusii-s pentru ei … nu irakieni, nu haitieni, nu afghani, si nu VIETNAMEZI 😀 !
  Rusii au jucat SAH in timp ce yankeii la cacialma … POKER ! MDA ! Cua pare de rau si multa auto-rusine zis ! 🙁
  V R A I S H T E !

 27. „OPEC+ prin marirea istorica pretului PETROLULUI poate baga (precum istoric verificat mereu pana acum : LUMEA IN INFLATIE si , precum post-VIETNAM in RECESIUNE ! O vor face pentru a-i vindeca pe disperatii de azi de … CLIMAT-CHANGE si etc.
  Fi-ti pe faza ! Mishteaux are acces la „sursa” ! La CONSILIU ! 3301Q”
  GENIAL cum le vezi prin ceata propagandei ! ( e de rau in toamna cu FED-ul ? lipsa maisva de lichiditati 🙁 ? )
  OPEC-ul ne poate ruina oricand … si nu cred ca se lasa ruinati ELECTRIC ei inainte de-a, uniti, lupta pentru STATUS QUO !
  (vedeti USA … la ei din TEXAS va incepe „revolutia” 😉 )

 28. Cum se-mpaca LOGIC ce zici cu milioanele de ukrani obligati intentionat la emigrare in tarile (pline de syrieni) deja
  PLANGAND de SUFOCARE ? Distrugand sisteme de pensii si sociale in tarile IN DEJA CRIZA AZI ?
  😀 = Au jucat la cacialma pierzand si-n Syria si-n Ukraina = ADIO profit din reconstructie = mda , vor ramen cu emigartii ganditi doar temporar pana la PROFITUL din reconstructia unor tari de INVINS, CASTIGAT si CONFISCAT !
  Le-au stricat rusii planul … PROFITUL post EUROPA de EST a fost o pleasca oadata la un MILENIU … n-a mai functionat dupa, desi reincalzit re-implicat de yankeii grei de bybylika = Ulciorul nu merge la infinit ne-spart ! Si pdoar prostii, ceea ce rusnacii nu-s, NU se prind de pacaleli paguboase !
  USA facea bine daca dupa Syria renunta la tactica post-’90-lor ! 😉 Multi vad, putini pricep !
  Rusii au intre-vazut jocul inca de pe vremea …syriana ! 😉
  (AUD ?)

 29. Cu douazeci si de ani in urma, UE se dorea a fi motorul mondial al progresului, cercetarii si dezvoltarii. Visul s-a spulberat repede, dupa zicala, vrabia malai viseaza. Dorinta UE era realizabila, doar in conditiile iesirii din vasalitatea USA. Fara iesirea de sub papucul american, toata zbaterea este un mare faaaaas

 30. Intelegi acum, de ce mishteaux repeta de un deceniu 😀
  cum ca „Planul MARSHALL” a fost o in vestitioe pur yankei din care nemtii au profitat mereu DOAR
  COLATERAL …fara sa fie veci-de-veci, nici-azi ei stapanii investitiei celebrului PLAN !
  Daca nu intelegi vezi planul MARSHALL …nippon si sud-coreean (tot americanilor le apartine ultimul cuvant in „democratiile” sus-numite ! )
  USA e insa OUT ! Nu ai cum fi putere globala la 34 de TRILIOANEEEEEEEE de dollari datorie interna ! Nu are cum dollarul gol de absolut price valoare si cu „garantia” unui stat debitor cu asemenea datorie (DIN GLOBALIZARE!) sa mai fie acceptat ca moneda TREZORIERA ! USA e natural, pur natural, la sfarsitul DOMNIEI HEGEMONICE ! Batarnul iudeu MARX a avut macar partial DREPTATE ! 😀 😛 LUMEA chiar e DIALECTIC sub perpetua tensiune ! Cela mai slabit …cedeaza ! OPEC+ spune ca a venti vremea USA-ei sa renunte voluntar la ELECTRICE … altfel OPEC-ul pierde in viitoul climate-change PROFITUL si PUTEREA pe care-o avea post-VIETNAM si inca o are azi !
  OPEC-ul vezi arabo-iranienii azi stie ca daca nu LUPTA contra „progresismului” poate uita PETROLUL devenind TARI PARIA , electrice ! Multi vad … putini inteleg cu adevarat lumea …si fara s-o intelegi cu adevarat NU POTI FACE PROPHETII ! 😉
  MDA !

 31. NASOL !
  Germania a deja pierdut intaietatea tehnologica pe care o avea la motoarele pe hidrocarburi si AUTOTURISME CLASICE ! 😀
  chinezilor ELECTRICI ! (chinezi-s electrici doar de forma … altfel nu aveau SUBTERANEITATI cu OPEC+-ul)
  Te asigur ca subterna nemtii nu vor ce electric le impun TEMPORAR yankeii in mare criza-datornica !
  USA e intr-o pozitie la datoria COLOSSALA (tacuta mediatic, opacizata mediatic) de disolutie STATALA ! Pe bune ! 🙁
  QUO VADIS USA ? USA are PETROL destul , prea mult insa ACTUAL incearca o jmekerie care le pericliteaza pozitia globala … =sunt naivi crezand ca „ceilalti” nu inteleg jocul ELECTRIC TEMPORAR !
  PS: Germanai a investit in EOLIENE o vreme stiind ca-s non-profitabile, la fel cu ELECTRO-CLIMAT-CHANGE-ul yankeu azi ! E o capcana post-afghana, precum cea post-vietnam, a yankeilor intinsa TARILOR OPEC ! 😉
  MDA !

 32. Nu se-mpacau nici in o mie de ani cu IRANUL pe care , RELIGIOS(!), ii urasc de altfel la sange !
  Iranul insa si el a facut un pas in fata prin compromisuri la yemenitii care acum … nu mai sunt un PERICOL pentru casa REGALA SAUDITA taman din dispozitia persilor de-a veni in intampinarea sauditilor =
  Pericolul REAL (ELECTRIEC) care paste OPEC-ul i-a unit PE TOTI !
  USA n-a putut face tacut ce-a incercat „climat-change” mascat sa faca ! Verzi nemtilor sunt un fel de USR anti-german pentru ca pre-pro-yankeu 😐 !
  „ELECTRICELE” pun in pericol ca niciodata … viitorul macroeconomic al TARILOR OPEC ! De aceea sunterna sunt FONDURI COLOSSALE pro-TRUMP ! 😉 Nu ma intrebati de unde stiu ce stiu …ci … fi-ti pe faza ce vor avea „democratii” electoral LA POMPA … „din vina” OPEC-ului care INCA mai poate crea voluntar INFLATII MONDIALE 😉 !
  Cel mai slab (34 trilioane datorie) cedeaaza daca-i RATIONAL 😀 of course !
  IQ=?
  😉

 33. DE ce sauditii au lasat „CREDIT SUISSE” sa cada desi puteau altfel = sau asta inca-i secretoshenie
  MISHTEAUX ! Cine-a platit oalele sparte de CREDIT SUISSE in Elvetia 😉 😛 ? MDA !
  Sti EVIDENT, prea multe pentru un FRIZER, desi dupa BEHAVIOUR si 😀 orthographie n-ar trebui sa sti ! 😉

 34. D-a von Leyen a pus mina pe Europa de maniera dictatoriala, pentru contul cui? EA fost numita si nu aleasa. Logic EA nu are nici o putere.(presedintele Erdogan a pus-o la locul ei).
  Eu cred ca este vointa de islamizare a Europei. Cit Despre istoria cu bratele de munca est pipo. In Germania din 1 milion si jumatate citi lucreaza? 1%?
  Citi emigranti politici sint? Vin in Europa sa traiasca pe spatele europenilor care lucreaza!

 35. Ca o scurtă concluzie la cele spuse de mishteaux, se pare că înțeleapta conducere a SUA a reușit într-un timp record să alieze Rusia cu China să împace șiiții cu suniții, și să își îngroape aliații europeni în recesiune și asta fără să se îndepărteze de spectrul falimentului cu măcar un centimetru.

 36. Ce bune arata van der Lola …nici nu crezi care 8 copii (= ii place plua nemtoacei) !
  Daca tote nemtoaicele destepte ar puia ca dansa … nemti n-ar mai importa negri, arabi si talibani pentru prasila !
  E adevarat c-au prinso pe „moralista” asta cu PLAGIAT si c-au ascuns „progressist” … treaba (mare) !

 37. „some girla alone ??? spune:
  08 AUG. 2023 LA 12:29
  Mi-e straniu cum mishteaux stia asta (verificabil in arhiva COTIDIANUL) inca de pe vrema cand toti generalii CIA, FBI , NASA … etc
  spuneau ca-i o „facatura” …
  cum poate sti un oarecare …atatea ?
  (cum a putut dejuca oarecum TRADATOR caderea lui Xi si pplanuii subterna-genial „investitorii galbeni” ? SA CHAIR FIE CE NU PARE ? CLOWN-ul !)
  Cica „elvetienii” au ajuns la concluzii stranii privindu-l pe BIDEN dupa ceau analizat acum 2-oi ani LAPTOP-ul din IAD
  anume …au recuperat date STERSE 🙁 ! Poate de-aia era sigur mishteaux (=scoala din Zürich 😉 )
  INTERBARE de BARAJ:
  – Cine poate explica cum MISHTEAUX a anticipat para-statistic straniu correct anul trecut in martie ca TRUMP va avea belele in AUGUST (a avut!) si inaintea publicului a „anticipat” ca judecatoarea CANNON (e inca arhivat 😉 in COTI) il va elibera üentru cai din spatele lui TRUMP (=”consiliul”) l-au deja ales POTUS ?
  NU-l laud sau injosesc pe mishteaux insa …tipul analizat profund …e mai mult decat straniu ! 😐 [Xi si baloonul!]
  AUD ? 🙁!”
  @crocodilul sătul
  STRANIU cum le ante-ghiceste PROPEHTUL 😉 n-asa ? (Razboi Hybrid 😀 ? sau 3301Q 😐 )

 38. „facocerul african spune:
  12 AUG. 2023 LA 14:37
  „În absenţa unor antecedente penale, precum și datorită recunoaşterii vinovăției, este totuși puțin probabil ca acest lucru să se și întâmple.”
  AIUREA
  Tipul se droga in timp ce se declara CURAT pentru „permisul de arma” ! = RECIDIVIST ca tatal lui ! 🙂
  PS: Daca si-ar baga cineva ochii in FONDURILE FAMIGLIEI CLINTON ar da de … ramura BIDEN ! (via LONDRA ! mai multe nu spun pentru ca-n cazul „parfum pe clanta lui Skrypal” iar stiu „prea-multe”!)
  OCHII pe … ” 14 august = APOCLIPSA ” (doar putini v.ati prins de ce SURPRINZATOR v-a urma 🙁 )
  QUO VADIS USA ? ! 🙁”

  SA va spun ce urmeaza dupa ce-l condamna pe PORTARMA ilegal ?
  SE VA TRAGE PRESHUL DE SUB PRESH EDINTELE USA !
  Amatorii de la CIA, „analistii” facuti la norma … INCA nu vad cum americanlior LI SE VEDE INFORMATIV 🙁 in cele mai secretoase CARTI ! Nimeni n-ar vrea sa stie cate-i OBLIGAT 🙁 mishteaux sa stie (DINNAINTE!) ! 😐
  Daca stiu si rusii sau chinezii❤️ ce evident ante-stie mishteaux …e de rau ! De foarte rau !
  prea i se-ntampla ce prooroceste si prea are un IQ- colossal !
  VA asigur ca oricene poate vorbi vorbe INSA statistic nu e ca in proportia in care si se adeveresc lui PROPHETIILE !
  E ceva UNIC !
  PS: Nu ma nai contactati … NU VAND NIMIC ! 😐 ‘S un simplu frizer !
  PPS: Atentie la MEGA-SCANDALUL la nemti in OCTOMBRIE … poate deveni PERICULOS ! 🙁 Eu sunt mic nu stiu nimic ! 🙁

 39. „„RAND Corp. (sectia republikani) spune:
  25 MARTIE 2022 LA 20:55
  Pe scurt articolul spune

  ca USA a pierdut precum HITLER … SPATIUL VITAL … „LEBENSRAUM”-ul … UKRAINA *
  care chiar distrusa 1000% complet
  tot raamen prin spetiu geografi …o GASCA care va, dupa ce e tratata de boala, va oua OUA de AUR Rusiei
  nu occidentului care se zagaraie pe ochi
  TAmAN acum
  vazand ca pierd 8ukraina) ceva ce aveau deunazi 100% in buzunar !

  Vorbind de experti …expertul international care se afla in spatele misteriosului MISHTEAUX (cum credeati ca un numei poate „anticipa” chiar si-n gluma ce-a straniou anticipat PUNCTUAL … fara sa zica prea multe EVIDENT …el ?)
  Expertul MISHTEAUX ? ? ?
  spune ca

  DEEP STATE-ul american va trage „PAPUSHELE DEMOCRATE” actuale la putere un USA …. la raspundere !

  In ceva …MISHTEAUX süpune in privinat NUCLEARELOR ca
  RUSIA sa.u le va folosi exact cand a comunicat anumitor papushari din DEEPSTATE-ul financiar anglo-american

  sau CUPOLA EST-ica va devenii vesnic incredibila la amenintari ATOMICE …USA demonstrand in JAPONIA
  Rusia avand inca sa demon.streze … ca-i capabila sangeros NUCLEAR cu aceleasi retinei morale
  precum crestinii americani la H si N !

  toate cele bune !””

 40. „some girl alone ? spune:
  12 AUG. 2023 LA 14:54
  CLINTON (Hillary avocatia lui NIXON …etc: implicatii inn timp!)
  nu e FOND ci e, actualmente … FUNDATIE ! [exista diferente fananciar-politice in semnatica numelor!]
  FUNDATIA CLINTON = dovezi de imogatire prin INSIDERKNOWING si chiar si premeditarea ascensiunii: … „Sam Bankman-Fried”
  Datele-s deocamdata tinute la dulap …dar vor aparea (ele existand!) curand ELECTORAL ! 🙁
  QUO VADIS USA ! 🙁
  [„li se vede-n carti, massiv!”❤️?❤️]”

  PS: daca as face propaganda as scrie peste tot ce-aud de la „altii” sau le vad „peste umar” 😉 … scriu doar la COTIDIANUL !
  E OK !

 41. apropos de un fragment de comentariu mai sus
  de ce-au renuntat sauditii sa mai salveze CREDIT SUISSE ? 😉 😉 😉
  [asa ca asta o stiu doar unii-n serviciul privat nu statal al pausharilor ? 3301Q]

 42. „„mishteaux(cont.) spune: 13 DECEMBRIE 2020 LA 16:23 inca ceva …amicul mea a „prognozat” in timp util … inaintea alegerilor prezidentiale , in toiul scandalului laptop-ului ca junior nu va fi atacat juridic desi existau indicii … vezi si cele 123 de noduri bancare …China via London …USA ! A caror analiza s-a blocat subit acum o saptamana ;))) ! Multi vad, … putini pricep !””

  Daca faza cu „actele” si problema lui TRUMP, straniu scursa informational, inca din april pentru august (EXACT-PUNCTUAL) anul trecut ’22, n-a impresionat prin stranietate 😮 pe nimeni 😀 „comentariul” straniu PRECIS si c-o misterioasa siguranta zis
  SE INTMPLA AZI ! 🤞🤞🤞
  REPET: MISHTEAUX NU POATE GRESI !
  (…poate-i parte din „plan” ! …cine 3301Q stie 🙁 !)

 43. „mishteaux spune:
  22 AUGUST 2021 LA 11:23
  in spatele cortinei …desi nu pare real si pe multi ii v-a surprinde :

  AMERICANII SUNT TRASI PE SFOARA ! [🎶🎶🎶]

  (repercursiuni in USA …recent … Biden isi v-a pierde „tronul” … rabdare si tutun …TOTUL MERGE PERFECT dupa PLAN … altfel n-as putea „anticipa” … ce „palavrageala” pare in vorbele-mi ! … PS: am avertizat PUNCTUAL din timp …insa „romanii” inteleg doar cu minbtea de pe URMA ! )

  Personal nu am nimic cu americanii … daca ce anticip futurist pare oarecum propaganda impotriva intereselor lor … E …pentru ca asta e pur si simplu viitorul … nu pentru ca asa mi-l doresc eu ! Tine-ti minte asta … cand imi judecati vorbele !
  :*
  Stiu ce stiu pentru ca … chiar …stiu !
  …”

  REPET la ani distanta:+
  „Personal nu am nimic cu americanii … daca ce anticip futurist pare oarecum propaganda impotriva intereselor lor … E …pentru ca asta e pur si simplu viitorul … nu pentru ca asa mi-l doresc eu ! Tine-ti minte asta … cand imi judecati vorbele !”
  CLARO ?

 44. „E de rau !
  OPEC+-ul e pus la colt si e viitorul lui in joc … masinile electrice NU FOLOSESC PETROL ! 😉 … ar fi o RUINA PENTRU OPEC+ daca n-ar fi studiat cum pot lupta si legal si SUBTERNA contra USA/UE si politiclor absurd CLIMATE-CHANGE care vor nu altceva decat desfiintarea OPEC+ prin renuntarea ELECTRIC-CLIMATE-CHANGE-ista la PETROL ruinand tarile producatoare ! 😀”

 45. „(vedeti USA … la ei din TEXAS va incepe „revolutia” 😉 )”
  E asta o … PEOPHETIE ? 😮
  Tradezi 😉 iar ceva interessant … ? 🙁

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.