Preşedintele acuză existenţa unui ”cartel” al medicilor împotriva reformelor

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a acuzat luni existenţa un „cartel” al medicilor care se opun reformelor din domeniul sănătăţii, subliniind disponibilitatea guvernului de a-şi continua acţiunile în ciuda grevei doctorilor în perioada premergătoare unor alegeri cruciale, relatează AFP.

Guvernul vrea în special să crească numărul de admiteri la şcolile de medicină cu 2.000 începând cu anul viitor, pentru a combate deficitul de medici şi pentru a se pregăti pentru îmbătrânirea rapidă a populaţiei. Dar doctorii spun că schimbările vor afecta calitatea serviciilor şi sunt în grevă de mai bine de o lună.

Eşecul guvernelor anterioare de a creşte numărul de admiteri la şcolile de medicină a „întărit cartelul medicilor”, a declarat Yoon într-un discurs televizat.

„Nu putem repeta aceeaşi greşeală”, a adăugat preşedintele sud-coreean.

Spitalele au fost forţate să anuleze tratamente şi intervenţii chirurgicale majore după ce mii de stagiari au încetat să lucreze la 20 februarie în semn de protest împotriva reformelor. Guvernul persistă şi i-a ameninţat pe medicii grevişti cu acţiuni în justiţie.

„Acest număr de 2.000 nu este o coincidenţă. Am analizat cu atenţie statisticile şi studiile relevante, precum şi situaţia actuală şi viitoare a sănătăţii”, a spus Yoon.

Această creştere nu va putea satisface nici măcar cererea tot mai mare din afara capitalei, a afirmat el.

Sud-coreenii vor vota săptămâna viitoare la alegerile parlamentare cruciale, la care partidul lui Yoon va încerca să-şi recâştige majoritatea în parlament.

În timp ce opinia publică a susţinut iniţial reformele guvernului în faţa grevei medicilor, ultimele sondaje arată o schimbare de opinie.

Aproape 60% dintre cei chestionaţi în cadrul unui sondaj pentru cotidianul Dong-A Ilbo consideră că guvernul trebuie să ajusteze amploarea şi calendarul reformei sale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

 1. AUZI TU ZICERE -CARTELUL MEDICILOR ÎN CEA MAI DEMOCRATICĂ DEMOCRAȚIE „DIRIJATĂ ” DIN ASIA—PARCĂ NUMA-N ASIA -CARTELUL M…CARTELELE M….EXISTĂ UNDE EXISTĂ M…!

 2. aha!
  eu sunt sigur ca guvernul va face uitata posibilitatea tiparirii ,ptin banca natioanala, a euroului romanesc,
  sa nu ne mai gandim ca cu 300-400 euro in mana e tot salariul / pensia ,care la televizor ,pe hartie e 1000 euro 😀
  RUSINE PTR SALARIILE MIZERABILE ,SUB CELE OFERITE DE MAFIE PRIN MARGINALIZAREA LUCRATORILOR ROMANI SI NUNUMAI IN SCHENGHEN(AGENTIILE DE MUNCA ,CONTROLATE 100% SI MANIPULATE 100% DE MAFIE CU LISTE NEOFICIALE -NEGRE A CELOR MAI CAPABILI SI PRIORITATE DE BLOCAT ACCESUL LOR LA MUNCA)

 3. „au sosit banii DIN PNRR” anuntza o reclama radio,
  pentru doatarea cabinetelor medicale de
  >>>>>>>PLANIFICARE FAMILIALA<<<<<<<

  consiliul judetean ILFOV cu europarlamentarii deschid
  FABRICI DE AVORT,
  asta inseamna "planificare familiala"
  aviz :
  -cu ochii pa piranda ca pe butelie
  ca nu se stie pa unde se duce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.