Președintele CFR Cluj: Decizia TAS în cazul Halep, ilegală!

Fost arbitru de SuperLiga și cu ecuson FIFA și UEFA ani de zile, Cristi Balaj îndeplinește acum funcția de președinte la CFR Cluj. Însă Balaj, ca activitate profesională, a fost, înainte de a accepta propunerea lui CFR Cluj, președintele Agenției Naționale Anti Doping (ANAD). El vine cu o informație care ar putea arunca oricând în aer verdictul TAS, care a redus suspendarea Simonei Halep pentru dopaj la 9 luni. El spune că TAS nu poate diminua, conform regulamentelor, o suspendare decât la jumătate, dacă sportivul în cauză nu a colaborat consistent, cu informații care să fie utile celor de la Lausanne. În acest caz, dacă declarațiile Simonei sunt considerate utile în general pentru problema dopajului, atunci sancțiunea inițială poate fi redusă până la trei sferturi de către TAS.

Cristi Balaj a comentat această decizie TAS la Digisport: ”Conform legislației în vigoare, nu se poate reduce decât la jumătate din suspendare pentru lipsa de intenție a sportivului. Această vinovăție are trei etape. Nu știu, așteptăm motivarea. Mai există posibilitatea unui ajutor semnificativ, nu știu dacă a existat sau nu, și atunci se poate reduce la trei sferturi din prima pedeapsă, adică la un an. E lege la nivel mondial.

Este cel mai important că s-a redus această sancțiune. Mă interesează din punct de vedere profesional care a fost motivarea și cum s-a ajuns la aceste nouă luni.

Actualul șef de la CFR Cluj susține că suspendarea poate fi redusă și mai mult, cu aproximativ trei sferturi, atunci când sportivul implicat oferă un ajutor important autorităților competente și contribuie la demascarea altor cazuri de dopaj.

Eu nu pot să înțeleg cum, atât timp cât Simona a fost împinsă să ia aceste substanțe, nimeni din echipa ei nu a fost sancționat. Nu înțeleg. Unii și-au asumat răspundarea și vinovăția. Bineînțeles că pot fi trași la răspundere. Mai ales că deserviciile au fost imense și, în mod normal, trebuiau penalizați și ei”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

26 de Comentarii

 1. Este de inteles. Vorbiti de lege internationala. Dar si Muratoglu si tot stafful lui care au fost platiti de Halep ar trebui sa fie trasi la raspundere si sanctionati. Dar pt a scapa usor au facut aceasta intelegere cu TAS. Si la o ancheta extinsa s-ar dovedi ca au fost dopati si alti tenismani antrenati de acest Muratoglu. Asa se pune batista pe tambal si cam atat…Iar Halep este bucuroasa ca a scapat de o trauma si de o vina care nu putea sa fie acuzata in totalitate.

 2. DACA TACEAI, DE ARBITRAJELE TALE ITI AMINTEAI SI DE CELE 6 TITLURI DE CFR CAMPIONI???.

 3. Decizia TAS este politica….Halep este printre cei cativa sortivi iubiti de romani..De romani e mare nevoie in urmatoarea faza a razboiului dus de NATO in Ucraina…TAS a vrut sa vedem ca NATO iubeste pe romani…Deci romanii vor fi recunoscatori si fruntasi la inrolare pe Front….Caci la Front se va ajunge…dupa ce F 16 si rachetele cu raza lunga de actiune trimise de NATO se vor dovedi insuficiente pentru Victorie.

 4. Sunt asa de multi ”binevoitori” romani—”super/speciaslisti”, sa mai atarne ceva negativ, sa mai ingroape cumva cazul, totul.
  Mereu romani.
  De cand acesta nu mai profeseaza s-au schimbat multe legi/reguli. Vorbeste din amintiri.

 5. @ Contestatarul….,Iti garantez ca romanii vor fi trimisi pe front in Ucraina daca Armamentul NATO nu invinge Rusia…Te vei duce pe Front chiar daca TAS tripleaza pedespsa pentru Halep…Bre, rumune, daca Rusia invinge, NATO e obligat sa se retraga din Romania…Ce te faci atunci, cine iti mai da Ratia de Parizer cu Soia pe care azi ti – o da NATO?

 6. Nu ar trebui luat în seamă Balaj!
  Nu a fost judecător la TAS, nu știe exact ce a declarat Simona. Vorbește invidia din el , că și alți. Zici k Halep nu e de-a noastră. Daca nu noi cine săi i-a apararea

 7. Ar trebui Halep sa ceara despăgubiri foarte mari dacă considera ca a fost nedreptățita și atunci cei ce au suspendat-o trebuie sa vina cu argumente concrete!!
  Dacă nu cere despăgubiri lasă loc de interpretări…..
  La jocurile olimpice de la Paris unde ea declara ca vrea sa participe trebuie sa se tina cont ca ea a refuzat sa participe alături de echipa tarii noastre……

 8. Daca si mocanul asta are trecutul ‘intelectual’ al bocului, atunci vorbeste la ordin. O fi facut si el scoala de ‘drepti’ la u.m UBB precum Luluta si mosh Erata.

 9. Bună!
  Nicio lege nu poate spune,obliga cu cate procente are dreptul un TRIBUNAL sa reduca la recurs o pedeapsă data de un tribunal anterior.
  DACA EXISTA O ASEMENEA LEGE CARE LIMITEAZA ATUNCI EA EDTE O PROSTIE IMPOTRIVA NORMELOR DE DREPT.
  CINE e Balaj? Nu stiu! Pare a o face pe desteptul cu invidie si răutate.

 10. Domnule Balaj ati pierdut inca o ocazie sa taceti din gura.Intreaga dvs.cariera este legata de oportunism si mediocritate.

 11. Se vede ca Bălan este specialist? La ce.Bute de la trei ani a rămas cu sase luni cu aceiași încadrare, contaminare supliment. E clar ce cunoștințe are, mai și declara ca a fost președinte ANAD.Cum o fi fost ales?

 12. Face pe corectul…. tocmai el un corupt notoriu… să-i fie rușine..

 13. Un fost arbitru devine imbecil prin declarațiile sale la adresa Simonei Halep!

 14. Când nu faci deratizarea la timp, te invadează șobolanii. Și se mai întreabă clujenii de unde vine duhoarea…păi de la gunoaie că șobolănimea trebuie hrănită, să trăiască pe picior mare și să ” chițăie” neîtrebată, ca Balaj.

 15. Mulțămită Mustăciosului, și T.A.S. a făcut cum face Boc, de la înălțimea fon’țîiei sale pă-viață: joacă alba/neagra!
  „Cum vă permiteți să distrugeți încrederea în sport, fair-play și corectitudine?”, dzîsă bocul.
  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  După un șampionat măsluit de Mr. Beee’ de la un cap la altu’, cu saivanu’ lui și p’aFarijdii defilînd cu aLbitrii cum vrea mușchii lor, cu cățelușii Miliției cumpărînd meciuri și ofițiali, cu Kooperativa mișcînd locurile din zisu’ klasament înainte și-‘napoi, vine Piticotu’ Atomic untoldizd să facă apologhiya korektitudinii?
  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  Koortea de Konturi și DeNeAua ‘lii să facă controale la Primărie și C.J. CLluj, ca să știm și noi cum viețuiește nenorocita clonă a V-a a analfabeților olteni și moldoveni venetici în Cluj – ajunsă, blatist, în Liga ZupărmămăLiga – fără a plăti (de 10-12 ani!) închirierea „Cluj Arena”, și ce fonduri de milioane de ioroi alocă ILEGAL Primăria cosașului pentru echipa de regățeni importați cu sîrg (ce – culmea! – ‘la nesimțită grădinească o numea la TV, guițînd LA ORDIN, „ardelenii”, cind juca – culmea! – cu K.V.S.C.-u’ ” ‘zgoresk”! HAHAHAHAHA!)! Că singurul scop a’ existenței acestei struțo-kămile ce nu are nici o legătură cu Universitatea este să blocheze K.V.S.C.! Iar izbucnirea de acum a piticotului exprimă furia găștii lui șovine extinse între Bukale și Napokij… di, că au ratat iarăși-și-din-nou MISIUNEA dată dă Sirvicii, hArmată șî Melițîie! Să ne vorovească dă blaturile saivanului, kanarei, kraljovei șî sighiieștilor (șî aia, tot dă la „ESCU”, ca șî „u” dă la „escU” implantată în Cluj…), și să nu ne mai aburească cu minciuni.

 16. S-a trezit și neica nimeni, de la împins vagoanele CFR-ului, să vorbească – și vorbește gura fără el!

  Mai apoi zănaticii de serviciu și-au dat mâna să bată câmpii, dincolo de orice limite ale ridicolului sau bunului simț, în frunte cu Axon&Cie.

  E o hotărâre finală și executorie, data de un Tribunal legal constituit și basta. Nu mai e nimic de comentat.

 17. P.S. Oare mai trebuie menționat că probele viciate de sânge, care au dat circumstanțele agravante în prima instanță, au fost prelavate de laboratorul de doi bani de la București? În bună continuitate, și interpretările rău-voitoare, trase de păr, provin din aceeași logică. Așadar, dacă nu sunt probe, se inventează,…

 18. @axon…in calitate de etnic tolerat in Romania vei avea curand posibilitatea sa lupti pe frontul din Ucraina pentru a capata o pneumonie de la un glont rece si o colivă cu bomboană de „menta” ca tine!!.

 19. BALAJ asta,trebuie investigat urgent pentru „inalta TRADARE” !!si conspirație la TRADARE nationala.
  Numai un IMBECIL romanofob,poate posta asa fictiuni de justitie internationale TAS.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.