Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi sare la greviști: ”Vreți să ne mințim?”

Preşedintele Federaţiei Naţionale din a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământul Preuniversitar Iulian Cristache s-a adresat greviştilor din educaţie, într-o postare pe Facebook, spunându-le că toţi vrem să avem profesori mulţumiţi şi demni, dar nu pe spatele copiilor. ”Aţi primit ce aţi solicitat la prima întâlnire”, le spune el sindicaliştilor. 

”Răspund celor care spun că toți părinți vor amânarea examenelor sau repetarea anului.
Sunt zeci/sute de mesaje primite. Sunt oameni care nu au timp să incite, care nu pierd timpul pe fb, care nu sunt selectați la emisiuni.
Cei care, cel puțin la nivel declarativ, spuneți că doriți chiar și amânarea anului școlar, vă recomand ca… în semn de solidaritate cu profesorii… să vă lăsați „repetenți” copiii un an de zile. Să vedem câți elevi vă vor asculta.
Vă hrăniți cu manipulări? Chiar vreți să vă cred că sunteți în stare să pierdeți un an din viața copiilor?
În acest moment, copiii devin monedă de negociere, e foarte ușor de văzut.
Nimeni nu spune că salarizarea dvs. este una corespunzătoare. Nimeni!
Cu toții vrem să avem profesori mulțumiți și demni, dar nu pe spatele copiilor noștri.
Referitor la cererile sindicatelor.
Domnilor/doamnelor… ați primit ce ați solicitat la prima întâlnire. Vreți să ne mințim?
Că nu vă mulțumește, că nu mai aveți încredere… e cu totul altceva.
Și încă ceva:
Nu știți să negociați, o faceți în forță și neprincipial, a scris Cristache.
Iulian Cristache are şi un Post Scriptum. ”Lăsaţi aici numele şi prenumele, mă refer la cei care vreţi „repetenţia”. Vreţi? Verificăm după ce greva încetează”.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Ioana Radu 8577 Articole
Author

17 Comentarii

 1. Cine a sărit la gâtul greviștilor profi? Părinții care au băgat zeci de mii de euro în meditații fiindcă la clasa nu se face nimic! Succesuri guys! Și la mai mare, salariul!

 2. Ce „Federaţia Asociaţiilor de Părinţi”? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  „Federaţia Asociaţiilor de Părinţi” din cadrul S.R.I. și guWernului?
  Nici nu există „Asociaţii de Părinţi”! …există „dăcăt” (vorba lu’ Pricopie, menestrel la Învățămînt și REKTor la SeNeSPeAua SeReIului) „FONDUL CLASEI” șî „FONDUL ȘCOLII”, EXTORCARE DE BANI „LA NEGRU” de 30 de ani, impuse părinților direct de la Minister și protejate de guWerne, de la Interne pînă la Justiție și Finanțe!

 3. Părinți, NU VA LĂSAȚI MANIPULAȚI, unirea face diferența : CEREȚI MAJORAREA ALOCAȚIILOR COPIILOR!!! ACUM, CÂT SUNTETI MULȚI, UNIȚI ȘI IN STRADA! CA ALTA OCAZIE NU MAI PRINDEȚI! Vedeți cât ia un copil alocatie în UE și cât iau ai noștri. Nu exista nici un stat UE care sa dea asa puțin alocatie pentru copii! PENTRU SPECIALELE și posturile inventate a LOR AU BANI, DAR PENTRU COPII NU?!?! Dacă tot zic ca le pasa de copii, SA DEA DOVADA : SALARIILE DIN ÎNVĂȚĂMÂNT SA PORNEASCĂ DE LA SALARIUL MEDIU, lege scrisa, IAR AOCATIILE ASTEA DE MIZERIE DE ACUM, SA FIE MĂRITE DE ÎNDATĂ. În Germania cât ia alocatie un copil? Dar în Italia? Ce suntem noi, fraierii Europei?

 4. da-n 2020 unde erati mai draga? cand va legau copiii cu sfoara, le acopereau caile respiratorii si ii puneau sa alerge…? unde erati cand a murit copilul sufocat la ora de sport? hai siktir! sunteti toti la fel de j i go dii ca si securicii sindicalisti! toti aceeasi MIZERIE!

 5. Cristache, mananci rahatul politicienilor din plin! Habar nu ai despre legislatie si legalitatea ordonantei plus normativul de aplicare dar urli in punga ca drogatii si mincinosii din politica! E NECONSTITUTIONALA ORDONANTA, BA STRICACIUNE CARE PUPI POLITICIENII! Citeste naibii, ia legatura cu juristi si o sa iti inghiti limba, nemernicule! Daca toti iti vor spune ca e beconstitutionala ordonanta si se vor recupera obligatoriu banii incasati de cei din invatamant, iti ceti scuze public si contribui financiar la aceasta magarie cu recuperarile pentru fiecare cadru didactic din invatamant? Cine te-a ales pe tine ca reprezentant al parintilor, ba nenernicule care habar nu ai ca de 15 ani nu li s-au marit salariile in educatie si invatamant? Te-au frecat sa faci copii si acum, ai tupeul sa obligi cadrele didactice sa iti cadrele didactice mentina progenitura la scoala! Invata-l tu, educa-l tu ca e al tau si nu contribui la sclavie, saracie si analfabetism pe spinarea copiilor! Si progenitura ta va fi umilita peste cativa ani, netrebnicule si tu urli la altii!

 6. Era de asteptat .Greva a fost un esec major inca de la inceput .Atitudibea grevistilor nu are nimic dea face cu aceea pe care un profesor trebuie sa o induca elevului .Vor suporta consecinte nebanuite chiar atunci cind se vor intoarce la clasa .Elevii au inteles inaintea tuturor .Cum naiba sa protestezi stiind cum un imens numar de elevi fac meditatii platite de catre parinti . O greva inutila .Manipularea s-a vazut clar la TV acolo unde minciunile au fost prezente .Numarul de protestatari , sefii de sindicat ce erau doar niste simpli carausi al unor decizii inexistente , telefoanele mincinoase , partizanatul politic , toate la un loc erau niste fakeuri grosolane .Vor ride elevii cu lacrimi de crocodil atunci cind profesorii vor reveni la clasa .

 7. Iar se infiltreaza in femeia de serviciu care pazeste hoitu rumegatoarelor de la putere. Nu parintii fac greva ci profesorii.
  G7vernu sa ke nareasca salariul p
  entru ca vor pleca toti din invatamant. Bucuria dujmanilor Romaniei.

 8. Iar se infiltreaza in femeia de serviciu care pazeste hoitu rumegatoarelor de la putere. Nu parintii fac greva ci profesorii.
  Guvernu sa le mareasca salariul pentru ca vor pleca toti din invatamant. Bucuria dujmanilor Romaniei.

 9. @esop. Ai sarit din dosul lui jelanie în cel al lui penalis, că un adevărat parazit.

 10. „Nimeni nu spune ca salarizarea dvs. e corespunzatoare” in timp ce toti spun ca salariile si pensiile unora sunt nesimtite. Si ce face guvernul de incompetenti? In loc sa asigure salarii echitabile cumpara in secret arme si tehnica militara, da pomeni multinationalelor si ucrainenilor, vinde pe bani putini avutia nationala care apartine poporului, inchide ochii la provocarile ungurilor si face alte magarii girate de neprieteni impotriva poporului roman. De aceea guvernul si Johannis, inca sustinuti de asociatii cu conduceri sorosiste sunt entitati nule dpv moral. Cine l-a pus la butoane pe suparatul asta de Cristache? Cati parinti il cunosc si sunt de acord cu tembelismele lui?

 11. Ce îl recomandă pe acest individ (68 de ani, fost senator) pentru această poziție ?!

 12. intr-o tara europeana ar intra in greva a pilotilor sau personalului de pe aeroport sigur cineva ar fi afectat…dupa parerea persoanei toti angajatii din lume ar trebui sa suporte orice pt ca ar afecta pe cineva…in primul rand greva profesorilor nu afecteaza elevii, au luat o pauza, iar unii pot invata inca pt examen…si daca il dau in septembrie ce tragedie se intampla…A parintii pierd sejurul la mare din iulie…Facultatea incepe in octombrie…deci care-i problema? Fiti multumiti ca sunteti sanatosi si nu sunteti intr-o situatie grea ca unii inundati din Italiasau Spania chiar Romania…

 13. Decand e Cristache asta ” presedinte „, odrasla lui trebuie sa fi iesit la pensie. Ce-i aia ” Federatia asociatiilor de parinti „?! Ce-i ala ” Consiliul national al elevilor ” ?! Parintii sa-si educe copiii, iar elevii sa puna mana sa invete, nu sa stea cu nasu-n telefon toata ziua.

 14. @ esop -ai fost „formidabil”. Citez: „Atitudibea grevistilor…..”. sper sa gasim curind in DEX cuvintul si mai ales ce inseamna …”atitudibea”… Buna ,buna de tot.

 15. Vreau salariu de părinte!!! Măcar minimum pe economie, acolo, să-mi ajungă de două beri. Pe zi. În toată Europa și sua există, numai la noi nu. Sau vreți să intru și eu în grevă?

 16. Parintii pot aduna ‘fondul clasei’de unde se completeaza mia lipsa de la guvern.In contrapartida vor primi un discount de 10procente la meditatii.Lucrurile importante se obtin cu sudoare.

 17. Mamo, ce funcție babană tocmai a obținut dl. fost senator: Președintele federației naționale a asociațiilor de părinți! Deci e șeful mai multor acociații! Alo! Hellvig! De unde dracu l-ai mai scos și pe păcăliciul ăsta? Copiii lui tocmai au făcut 40 de cotolani. L-ai adus de la pensia lui babană de lent coel sri, să-l faci de rușine?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.