Președintele Iohannis, decorat în Cabo Verde

Președintele Iohannis și soția sa încep astăzi vizita de stat în Cabo Verde (Praia). Programul zilei este unul destul de încărcat, arată Administrația prezidențială.

Presa din Cabo Verde scrie că „în timpul șederii sale în Capul Verde, Președintele României va fi decorat de șeful statului, José Maria Neves, cu Ordinul Amílcar Cabral, gradul I, în semn de recunoaștere a „angajamentului său personal” în aprofundarea relațiilor dintre cele două țări și contribuția poporului român la afirmarea și dezvoltarea tânărului stat Capul Verde“.

Programul oficial al acestei vizite de stat începe cu primirea, de către președintele José Maria Neves, la Palatul Președintelui Republicii, unde vor fi acordate onoruri militare, urmate de un tete -à -tête și o întâlnire extinsă între delegațiile celor două țări. Ulterior, va avea loc ceremonia de decorare care precedă o conferință de presă comună.

Tot în dimineața acestei luni, șeful statului român va fi primit la Primăria Praia unde va primi cheia orașului. Va urma o vizită la Memorialul Amílcar Cabral și apoi la Palatul Guvernului, unde va fi primit de premierul Ulisses Correia e Silva.

După-amiaza, Klaus Werner Iohannis se întâlnește cu președintele Adunării Naționale și vizitează Orașul Vechi, Patrimoniu Mondial. La sfârșitul după-amiezii, va fi onorat de Președintele Republicii cu un banchet oficial.

În a doua zi a programului oficial, președintele României se va deplasa la Centrul Operațional pentru Societatea Informațională (Nosi) și Parcul Tehnologic din Capul Verde, urmând să părăsească țara în dimineața zilei de miercuri, 22.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

  1. „Programul zilei este unul destul de încărcat” !! Mda … probabil ca nu-si va vedea capu’ verde de atita „treaba” : golf, safari, plimbari, plaja si, bineinteles, somnica si papica ! … Cit despre noua achizitie la colectia de tinichele … probabil ca individul va arata in curind mai ceva ca maresalii si generalii sovietici, cu pieptul plin de decoratii si medalii (cu totul peste 15 kg !), singura grija fiind sa nu-l prinda ploaia, ca sigur rugineste ! Eu unul, va spun sincer, as fi preferat decoratia „Cabo Verde de Paris” …

  2. masoneria din ins.capului verde a fost organizata de SIE/masoneria romana, e firesc sa-l decoreze

  3. „contribuția poporului român la afirmarea și dezvoltarea tânărului stat Capul Verde” ??? Eu unul nu imi amintesc sa fi contribuit cu ceva … am vorbit si cu vecinii, cu prietenii si cu familia, nici ei nu recunosc nimic !

  4. ceva despre inlocuirea romanilor cu populatii straine? ceva despre imprumuturile aberante pentru a integra si scolariza straini in Romania? ceva despre CE SE INTAMPLA CU ADEVARAT IN ROMANIA IMPOTRIVA NOASTRA?

  5. Alo? SIE! La revenirea în țara va fi decorat cu Ordinul lui Cabral de la Pro TV?

  6. Citez din manipularea infecta a virusologilor pupători de dosuri „va fi decorat de șeful statului, José Maria Neves, cu Ordinul Amílcar Cabral, gradul I, în semn de recunoaștere a „angajamentului său personal” în aprofundarea relațiilor dintre cele două țări și contribuția poporului român la afirmarea și dezvoltarea tânărului stat Capul Verde“.”. Asta și-a asumat pe persoană fizică tara și cetățenii? Sa fi fost în locul acelui președinte, i-aș fi dat cadou „un butoi și un măgar” folositoare in orice etapă a vieții personale! La ce? Butoiul îl da de-a dura, măgarului belește scula😂😂😂😂!

  7. Ș-a auzit până în Africa că lui Iohannis îi plac cocoratiiile.

  8. Dupa Ordinul Amilcar Cabron asta, musai si medalia comemorativa Amilcar Pendejo ! …

  9. Tinichele nu decoratii johanus e zero ca om nu numai ca politician.

  10. HA! HA! HA! Nu se poate asa ceva, am ras cu lacrimi, la vestea comica despre „medalia aplicata lu’ Johanis in Capul Verde”, cu seful asta al Romaniei, viata bate filmul si telenovela ! Auziti si va tavaliti de ras, frati romani, Bugetul Romaniei este secat, dar, Johanis cu partenera lui de-o viata si de-o ata, au cheltuit o avere din banii publici, sa-si plimbe trupurile ostenite, pe plajele africane. Aloo! stati cu ochii pe individ, o fi vandut niscai’ terenuri agricole si niste paduri africanilor aia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.