Președintele Iohannis s-a dus să vadă măști

România îşi doreşte, în mod onest, o reconectare cu întregul continent african, în mod particular cu Senegalul, a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, la vernisajul expoziţiei „Dialog în oglindă – Măşti tradiţionale româneşti / Măşti tradiţionale africane”, la Muzeul Civilizaţiilor Negre din Dakar.

Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, şeful statului a subliniat că expoziţia „are o semnificaţie profundă pentru relaţia dintre România şi Africa, în particular dintre România şi Senegal”.

„Vedem astăzi expuse aici dovezi clare ale apropierii între spaţii culturale geografic îndepărtate, dar între care există punţi nebănuite. Dialogul pe care expoziţia îl propune este în spiritul reconectării spaţiilor culturale şi al înţelegerii reciproce mai profunde”, a afirmat Iohannis.

În acest context, preşedintele a menţionat prezenţa la eveniment a specialiştilor senegalezi care au studiat în România.

„În cadrul consultărilor cu preşedintele Sall am reconfirmat faptul că Senegalul este pentru noi o prioritate pe continentul african şi sunt convins că rezultatele acestei vizite vor fi substanţiale şi vor dăinui. Închei prin a sublinia că România îşi doreşte, în mod onest, o reconectare cu întregul continent african, în mod particular cu Senegalul, iar evenimentul de astăzi adaugă importante noi valenţe unei relaţii tradiţionale solide”, a subliniat Klaus Iohannis.

Expoziţia „Dialog în oglindă – Măşti tradiţionale româneşti / Măşti tradiţionale africane” este realizată în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. Daca DNA vaneaza prejudicii sa-l ia la intrebari pe Iohanis in legatura cu banii cheltuiti in interes turistic personal. Omul nu poate justifica prin rezultate concrete pentru tara aceste deplasari costisitoare.

 2. Guwerneratorul de colonie stat eşuat nici măcar nu se mai ascunde:

  „România îşi doreşte, în mod onest, o reconectare cu întregul continent african”

  Noi credeam în 2007 că ne vom conecta la Europa şi Schengen, dar el ne vrea conectaţi la Congo, Sierra Leone şi Burkina Faso…

 3. Oare când și-o da Werner masca jos?…
  Poate la anul !…sau cine stie ce surprize îl așteaptă inceputul de an !…
  Păstrați distanța, spălați-vă pe mâini,stați în case!…

 4. Se uita ca curca-n lemne ! Sau mai bine zis ca curca si curcanu’ ! (da, stiu, doua cacofonii, da’ nu cred ca merita mai mult)

 5. Probabil ca o sa-i faca un cadou primei doamne a judetului Sibiu, o sa-i cumpere masca din poza … asa ca data vitoare, cind pleaca amindoi la plimbare, o sa spuna ca a venit cu capra ! Ia mai minati, mai ! …

 6. Dlui. Nicolae Ciuca, Presedinte al Senatului:
  Pe mana dvs. e Romania.
  Nu uitati: un zambet de milioane!

  – Haideti ca se poate! Sunteti mai mic ca mine, practic un bebel. Va pot invata. 😁

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.