Președintele rus a participat la o ceremonie rară

 Vladimir Putin și președintele egiptean Abdelfattah Sisi au participat prin videoconferință la o ceremonie care a marcat începerea turnării betonului în fundația unității electrice nr. 4 a centralei nucleare egiptene El-Dabaa.

Proiectul de construire a primei centrale nucleare din Egipt este implementat de Corporația de Stat Rosatom pe baza Acordului interguvernamental ruso-egiptean din 2015. În total, este planificată construirea a patru unități de putere cu o capacitate totală de 4.800 de megawați.

Cu această ocazie, președintele rus a declarat că prin ceremonia de astăzi „începe o nouă etapă în construcția primei centrale nucleare din Egipt, proiect cel mai important pentru relațiile ruso-egiptene, a cărui implementare, fără îndoială, va aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea economia egipteană și va contribui la consolidarea bazei sale energetice.

Vom contribui la crearea unor industrii moderne, locuri de muncă calificate și soluționarea problemelor sociale. Vom face asta împreună, deoarece noul sistem energetic ne permite să facem toate acestea. Acesta este cu adevărat un proiect emblematic în cele mai bune tradiții ale cooperării noastre bilaterale. Permiteți-mi să vă reamintesc faptul că în a doua jumătate a secolului trecut, specialiștii sovietici au participat activ la restabilirea economiei și la creșterea capacității de apărare a Egiptului, ajutând la construirea de mari instalații industriale și energetice, așa cum este, spre exemplu, barajul Aswan.

Multe întreprinderi construite prin eforturi comune funcționează în continuare cu succes și continuă să aducă beneficii reale poporului egiptean. Cooperarea diversă și reciproc avantajoasă între țările noastre continuă să se dezvolte progresiv. Egiptul este într-adevăr prietenul nostru apropiat și partenerul strategic. Interacționăm pe principiile egalității, respectului reciproc și luării în considerare a intereselor celuilalt, în deplină concordanță cu litera și spiritul Acordului privind parteneriatul cuprinzător și cooperarea strategică, pe care l-am semnat cu domnul Sisi în 2018 la Soci.

Cifra de afaceri comercială bilaterală este în creștere dinamică, volumul său crescând cu 20 la sută față de cele 10 luni ale anului trecut. Sunt implementate proiecte comune mari, inclusiv în industria combustibililor și energiei, agricultură și cooperarea alimentară. Se lucrează la crearea unei zone industriale rusești în zona Canalului Suez.

Se deschid noi oportunități promițătoare pentru creșterea cooperării noastre fructuoase în legătură cu aderarea Egiptului la BRICS. Aș dori să subliniez că de la bun început Rusia a susținut sincer dorința părții egiptene de a deveni membru cu drepturi depline al acestei asociații. În timpul președinției ruse a BRICS din acest an, vom încerca să facem tot posibilul pentru a ne asigura că Egiptul se integrează efectiv în activitatea asociației.

Am plănuit să organizăm peste două sute de evenimente BRICS și ne așteptăm ca reprezentanții egipteni să ia parte activ la acestea. Și bineînțeles, vă așteptăm, stimate domnule Sisi, la summitul de unificare de la Kazan din octombrie anul acesta

Îmi amintesc bine că actul de intrare în vigoare a contractului de construcție a stației a fost semnat în timpul vizitei mele în Egipt în decembrie 2017. De atunci, împreună monitorizăm constant implementarea proiectului.

Și în general, domnul Sisi și cu mine suntem în contact permanent. Anul trecut ne-am întâlnit în timpul celui de-al doilea summit Rusia-Africa. Discutăm în mod regulat toate cele mai importante probleme de pe agenda internațională și regională pentru țările noastre, în special, schimbăm opinii și coordonăm poziții în legătură cu evoluția tragică a situației din conflictul palestino-israelian și rezolvăm probleme de natură umanitară. .

Revenind la tema energiei nucleare, voi menționa că Rosatom construiește patru unități nucleare în Egipt cu o capacitate totală de 4,8 mii MW. Acest lucru a fost deja spus. Unitățile de putere bazate pe reactoare de generație 3+ vor putea produce anual până la 37 de miliarde de kWh de energie electrică, ceea ce va asigura aproximativ 10% din consumul de energie al țării. Mai mult, spre deosebire de centralele pe cărbune și gaz, centralele nucleare nu vor emite dioxid de carbon în atmosferă, ceea ce va avea cu siguranță un efect benefic asupra mediului și sănătății umane.

Rosatom este un lider recunoscut în domeniul atomului global. La construirea stației, aceasta utilizează cele mai avansate soluții de inginerie, tehnologii rentabile și de încredere. În același timp, standardele rusești de siguranță, toate regulile și reglementările AIEA și cele mai stricte cerințe de mediu sunt respectate cu strictețe.

De asemenea, aș dori să remarc munca bine coordonată a inginerilor și muncitorilor ruși și egipteni angajați la șantierul centralei nucleare El-Dabaa. Datorită eforturilor lor, construcția unităților de putere decurge în conformitate cu graficul aprobat, iar cele mai complexe probleme de proiectare, instalare și tehnologia sunt rezolvate cu succes. Peste 16 mii de oameni sunt implicați în fiecare zi, dintre care majoritatea sunt cetățeni egipteni care lucrează mână în mână cu rușii.

În plus, executarea unui volum semnificativ de comenzi necesare viitoarei centrale nucleare este localizată în Egipt, iar acest lucru deschide oportunități largi de atragere a afacerilor egiptene către proiect.

Apropo, în cadrul cooperării pe El-Dabaa, partea rusă pregătește specialiști de înaltă calificare pentru Egipt, a spus deja acest lucru reprezentantul Rosatom, șeful Rosatom. Peste 90 de studenți egipteni au primit deja educație nucleară la universitățile noastre și, în plus, aproximativ 150 de egipteni mai studiază în prezent. Cu alte cuvinte, oferim asistență prietenilor noștri egipteni pe parcursul întregului ciclu de viață al unui proiect nuclear, inclusiv obligații pentru furnizarea pe termen lung de combustibil pentru reactoare, întreținerea centralei nucleare și gestionarea materialelor nucleare uzate. Facem totul pentru a ne asigura că în economia egipteană se dezvoltă o industrie fundamental nouă – energia nucleară.

Și în încheiere, aș dori să mulțumesc tuturor participanților ruși și egipteni la proiect pentru munca lor dedicată și conștiincioasă și să ne urez tuturor succes“.

Și președintele egiptean a ținut să spună câteva cuvinte cu această ocazie.

„În primul rând, aș dori să-mi exprim sincera mulțumire și bucurie față de nobila participare a dragului meu prieten, Excelența Sa Președinte Vladimir Putin, la acest eveniment de începere a turnării primului beton la unitatea a 4-a electrică a Centralei Nucleare El Dabaa, ceea ce permite statului Egipt să înceapă construcția principală a tuturor unităților de putere.

De asemenea, vreau să mulțumesc tuturor oaspeților distinși.

Doamnelor și domnilor!

Îmi face bucurie și mândrie să împărtășesc cu voi acest moment istoric, care va rămâne etern în istoria și memoria acestui popor. Și va fi martor la voința acestui mare popor, care, cu hotărârea și eforturile lor, au creat istoria de-a lungul multor secole. Și astăzi scrie o nouă istorie, realizând visul tuturor egiptenilor – de a avea centrale nucleare în scopuri pașnice, subliniind hotărârea sa de a merge mai departe pe calea dezvoltării, construcției și modelării unui viitor luminos pentru Egipt.

Acest mare eveniment la care asistăm astăzi reprezintă o nouă pagină strălucitoare pe calea cooperării strânse dintre Egipt și Federația Rusă și este o nouă realizare adăugată istoriei realizărilor cooperării comune egipto-ruse de-a lungul istoriei. De asemenea, reflectă amploarea eforturilor depuse de ambele părți pentru a avansa în implementarea proiectului național al Egiptului de construcție a centralei nucleare El Dabaa, care se realizează într-un ritm mai rapid decât programul convenit, depășind toate constrângerile de timp, toate dificultăți, ceea ce reflectă marea importanță care dă statului egiptean credința în rolul său vital ca motor major al creșterii economice și unul dintre pilonii dezvoltării economice și sociale în conformitate cu Viziunea Egiptului pentru 2030.

Doamnelor și domnilor!

Actuala criză globală a aprovizionării cu energie confirmă importanța deciziei strategice a statului egiptean de a reînvia programul pașnic de generare a energiei nucleare al Egiptului, deoarece contribuie la asigurarea unei aprovizionări cu energie sigură, ieftină și pe termen lung, într-un mod care reduce dependența de combustibilii fosili și evită prețul. fluctuatii.

Adăugarea energiei nucleare la mixul energetic pe care se bazează Egiptul pentru a genera electricitate este vitală pentru satisfacerea nevoilor. Acesta satisface nevoile de energie electrică ale Egiptului pentru planurile de dezvoltare economică și socială și promovează utilizarea sporită a surselor de energie noi și regenerabile pentru a atinge durabilitatea mediului și a combate schimbările climatice.

În încheiere, îi mulțumesc încă o dată Excelenței Sale, Președintelui Putin, pentru participarea la acest eveniment și, de asemenea, exprim profunda recunoștință și apreciere față de angajații antreprenorului general rus Atomstroyexport și ai Autorității egiptene pentru centrale nucleare, care supraveghează implementarea acest grandios proiect national. Vă doresc mult succes în următoarele etape ale proiectului. Mulțumesc foarte mult.

Înainte de a încheia, aș dori să mă adresez fratelui meu, președintele Putin. Îmi exprim profunda recunoștință pentru sprijinul acordat acestui proiect. Datorită sprijinului dumneavoastră personal din decembrie 2017 până astăzi, cred că facem progrese mari în implementarea acestui proiect.

“.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12

41 de Comentarii

 1. Cum face/zice ceva Putin, cum se umplu ziarele romanesti cu articole comandate, scrise dupa dictare…

 2. Și Arabii ăștia…
  N-au auzit de micro-reactoarele Li🌈ic ilor, măRog…😜
  [●●● RomBoeKaK ●●●]

 3. Am inteles ca presedintele rus Putin, a participat la propria ceremonie funerara…E de interes articolul!

 4. Ca o statistica bine de stiut: „RosAtom” este cea mai mare companie nucleara din Lume, iar Rusii detin 65 % sin stocurile de Uraniu imbogatit.
  La ei acasa , au energie sa eletrocuteze toti pestii din Baikal-cel mai mare lac din Lume ( 25 % din apa potabila a Terrei).La tot ce au, mizerabilii astia din Vest pot sa viseze ca vor ingenunchea Rusia economic.

 5. I-auzi, Putin, o abjectie rară, care nu a facut nimic pentru bunăstarea mujicilor, promite modernizare mondială. De ras! Rusia nu a dat umanitatii un grad inalt al conștiinței de sine. Nu a produs figuri formidabile, nobile si frumoase capabile să modeleze mentalități. N-a provocat vreo puternică revoluție economică si socială, care să schimbe conditiile vietii omenești in toate partile lumii. Rusia care este incapabilă să livreze civilizatie atat mujicilor, cât si celorlalți, cotropiti sau nu, poate sa râgâie doar propagandă, gaze lactimogene, petrol si atrocități. In cazul dat, „Cadavrul viu” (Puțin), pe care nimeni nu vrea sa-l îngroape, are sentimentul patologic al grandorii.

 6. Eu nu m-aș unifica cu rușii nici dacă ar trebui să stau cu lampa de gaz.

 7. Ce se intelege de aici ?
  ALTECVA decat faptul ca prin
  DE ACUM obligata livrare de URANIUM russnak 🙂

  EGIPTENII nu mai pot fi atat de independentid e rusi pe cat erau pana la dependenta energetica de LIVRARILE pe DECENII
  de URANIU ale RUSILOR !

  MULTI VAD , PUTINI INTELEG ! (pentru USA centralele atomice din EGIPT sunt OTRAVA-CURATA , si nu cred ca pot opri EGIPTUL de-o dependenta energetica de URANIUL russesc cum au putut 🙁 „VERDE” bloca GERMNAIA de la un acelasi tip de dependenta de rusi !)

  Va-s putea spune PROPHETIC ce urmeaza massiv … 🙁 … insa ma abtin ! Unoro 🙁 nu le place ca PROPHETIND spun adevaruri care se chiar , ulterior, INTAMPLA ! 😐

  SHALOM ! ❤️❤️❤️ MAGA ! 🤣🤣🤣

 8. SI mai straniu ar fi
  daca egiptenii pot „centrifuga” din desurile atomice … PLUTONIU !
  … etc.
  Nu vad bine ISRAELUL in urmatoarele decenii … DACA
  (eventual , paradoxal , APOCALIPSA biblica …dintr-o coincidenta la nivel galactica temporal-loca sa chiar 🙁 fie adevarata ! La „nimereala” insa straniu … correct nimerita ! 🙁

  🤐🤐🤐

 9. Asa a vizitat piticania si Egiptul,prin video conferinta:))avea in plan si anuntase

 10. merci MISHTEUAX
  acum inteleg ce IMPLICA … centrala asta in situatia ECONOMIC GLOBALA
  si dependenta , fie si ea doar mini partiala a egiptenilor de rusi
  prin CENTRALA ATOMICA ( promisiune inarmarii ATOMICE „in timp” a EGIPTULUI) dependenta de URANIUL (avut natural mai mult de rusi decat de „altii”) ä
  si

  IMPORTANT … 😉CANALULUI DE SUEZ😉 😉 😉 😉 … egiptean la care vor avea indirect politic-decisiv acces rusii !

  STIREA e importanta , mega-importanta daca e bine inteleasa in context … GLOBAL !

  IQ=?
  😉

 11. Cu rusii primitivi, mongoloizi, saraci, prosti, Rusia e respectata de 80 la suta din Omenire chiar daca Omenirea NU e corupta de Rusia cu Coca Cola, Bordel, Pornografie, blugi, hot dogi….De ce? Pentru ca Omenirea nu e proasta, inghite Coca Cola si apoi se pisha….scuipa pe Occident…Omenirea stie ca Occidentul a sklavizat – o, a colonizat – o , a jefuit – o, i-a corupt si i-a furat creierele…in schimbul unei asa zise Democratii absurde, caci ea face bogatii si mai bogati, saracii si mai saraci….In schimb, Rusia a oferit Omenirii o Literatura de top, o Decolonizare planetara, o Revolutie adevarata care a schimbat pentru totdeauna Omenirea, i -a oferit un reper pe care Occidentul nu il poate ascunde nici cu Bomba nucleara, nici cu Sexul in rahat, nici cu hot dogii….Rusia a invins aproape singura Nazismul… E simplu de inteles, FARA Rusia, Omenirea ar fi o Dictatura Planetara Americana…

 12. Nu laud Rusia dar nu dau nici pic de dreptate limbricilor rusofobi…stiu ca Rusofobia a ingropat Romania…Rusia nu e de lepadat ca Tehnologie….Rusia isi produce Echipamentele energetice care sunt cu miile, Rusia produce Reactoare nucleare energetice de top, Rusia produce Echipament militar de top….Daca ar trebui, Rusia si – ar produce singura si galosii, tenisii, televizoarele, smartfoanele….insa Rusia are Asia ca prieten si colaborator priceput, de nadejde.

 13. Leano,
  Dorind, sincer, să-ți cultivi mințile și să nu mai trăncănești ca proasta, ieri, ți-am recomandat o modestă carte din care sa pricepi ce-i aia „lumea rusă”.
  Azi, văzând că „preferi mai bine” să rămâi la lampa cu gaz „dăcât” să te acuplezi CU RUșii, așa cum fac proștii de felahi egipteni cu centrala atomică, îți recomand sa studiezi un pic de unde au cumpărat/vor mai cumpăra americanii uraniu CĂ CA rușii nu fac chiar mulți așa ceva și convenabil. Rămâne să ne spui daCĂ KAzahstanu va putea livra uraniu fără știrea lu’ Putin și pă unde.

 14. Oare in Rusia exista vreun

  Parlament? Am senzatia ca dupa disparitia lui Boris Ieltsin Parlamentul muscalilor a incetat sa mai existe si a fost inlocuit de o Mare Adunare Nationala, bine asezonata cu fosti kaghebisti.6 ani vor mai rabdă rușii,dar nu cred că apuca dictatorul.

 15. Putin e un erou!Putin este eroul care se luptă de unul singur cu vestul nemilos ,nesătul și laș.Putin apără Rusia ,Sfânta Țară pe care SUA nu o pot ingenunchea oricâți sclavi nemerinici si indobitociti vor mai pune umărul si vor apleca urechea la minciunile si dezinformările kccidentului.Putin e salvarea omenirii si a celor oprimati! Trăiască Vladimir Vladimirovici!Jos dictatura capitalistă!

 16. Nici macar chinezii nu se mai incurcă cu tehnologia nucleara ruseasca. In ultimii 20 de ani tot ce s-a construit in China,in domeniu,este cu tehnologie franceză.
  E vorba de siguranță si randament.

 17. Tetea..
  Despre randament să povedtesti lui Dorel Sholz.. El acum și-ar mușca coatele de ciuda dacă ar putea.
  Și ce stii despre îmbogățirea uranului? Cine are cele mai efective utilajesi tehnologie în acest domeni? Stii ca rușii au tehnologii de ardere a uraniului fără deșeuri? Rușii construiesc în China în ultimii doi ani vreo 4 reactoare.. Nu umbla cu zînzanii..

 18. Un piculeț denigratoare postarea … despre chinezi.😂
  – au numărul cel mai mare de centrale atomice deja construite sau in curs de …
  – s-au mai…încurcat să contracteze vreo 4 și cu Putin
  – interesant că au pus în funcțiune prima centrala cu tehnologie proprie, chiar nouă în lume (răcire cu heliu)
  – nu par înapoiați nici la minicentrale atomice

 19. Rusii sant inapoiati.
  Adrian,acest intelectual rasat ne spune ca rusia e o tara din lumea a treia..traiesc doar din vanzarea resurselor naturale..voi visati centrale nucleare si uraniu imbogatit..povedi , propaganda ruseasca.rusii traiesc in jungla si culef din copaci avioane,uraniu imbogatit.
  Capisci?

  Ce nu spune leora soroshista intelectuala e cum de nasa ,zeci de ani a folosit rachetele rusesti sa ajunga in spatiu??alea culese din copaci.

 20. @mishteaux/Spune-ne cand va exploda prima nucleara tactica in acest razboi? In rest sanatate celor dragi tie si tie.

 21. @gelu
  Te asigur ca nu veimai fericit decat acum dac-ai putea afla asta (de la mine sau altii ca mine) !
  AI fi ca un bolnav de cancer (sarac! adica: oricum nu poti trai ca un LORD cat mai ai !)
  care stie ca mai are 6 luni de trait ! 😐
  N-ai fi mai fericit daca ai trai liber (prost! ne-stiind!) pana-n clipam morti ?

  FI sigur ca e pe vine … 🙁 🙁 🙁

  [nu e ca nu vom avea razboi atomic ! vezi HIRSHIMA azi = urmarile-i sunt deci verificat IN TIMP „acceptabile” 🥲!]

  IQ=?
  😉

 22. Pînă și sluga amerlocilor, ghinăraru’ pucist criminal Al-Sissi, a optat pentru o variantă rusească!
  Asta spune multe despre „atașamentul” față de Marele Lickurici, manifestat în Lume……[Rumburak]

 23. mishteaux,
  Spuneai ca incepand cu 23 ian se va termina cu dementii astia de vor razboi, se termina o epoca incepe alta cu revenirea lui Trumph.
  Acum spui ca razboiul va continua, ba ca va lua forme mult mai groaznice, in 6 luni vor incepe sa cada atomice.
  Pana la urma cum e ?

 24. Atomice cad in 9 luni nu 6 !
  In rest -> ai dreptate in ce ipotetizezi !

  IQ=?
  😉

 25. mishteaux,
  Alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2024, vor avea loc marți, 5 noiembrie 2024.
  Maxim 9 luni de acum inainte inseamna oct 2024, adica inainte ca Trumph sa castige alegerile astia incep sa dea cu nucleare.
  Atunci tu de ce te mai bucuri ca l-ai facut pe Trumph presedinte daca nu numai ca nu va scapa lumea de un razboi nuclear, ba chiar il va ajuta sa vina mai repede ?
  Fiindca Biden stie ca daca nu incepe nuclearul va fi de rau pentru clica lor si doar asa mai poate salva ceva.

 26. Sau poate asta si era planul ?
  Asta era chestia de tot anuntai tu ca: 23 ian E DE RAU PENTRU AMERICA ?
  Stiai ca daca Trunph va castiga in 23 ian peste fix 9 luni vor cadea nucleare in lume.

 27. De aceea l-ai ajutat pe Trumph sa ajunga presedinte (dupa cum te tot lauzi) ca sa inceapa razboiul nuclear in 9 luni ?
  Daca stiai ca ca asa va fi atunci de ce nu l-ai lasat pe Biden presedinte ?

 28. „Intreb si eu spune:
  24 IAN. 2024 LA 13:47
  Sau poate asta si era planul ?”

  DA ! S-a constatat la HIROSHIMA si NAGASAKi , si acum si la CERNOBAL ca … cica: … se poate traii dupa un RAZBOI NUCLEAR !
  Asa ca DEJA s-a dat aprobarea !

  PS: ConteaZa ca TRUMP sa mai ajunga „cu acte” presedinte daca se va vedea-n ultima clipa „cu ce ajutor” 😉 ar fi ajuns
  de era GLOBAL voie sa se ajunga ! 😛 ?
  GENIILE oricum au alte scari de valori ! (cred ca de asta esti constient ! 🙂 )

  SHALOM ! ❤️❤️❤️

 29. nu EU hotarasc cd va fi … v.am mai zis ! 🙁
  eu doar stiu ce … conspira ZEII ! 😐 🙁 🙁 🙁

  IQ=?

  PS: Nu e nevoie sa credeti in ce gratuit va ante-spun ! Ajunge doar sa post-verificati daca misterul celor prezise
  merita si pe viitor … atentie 😉 ! Nu am insistat niciodata pe ce va ante-spuneam ! 🙂
  (vezi doar „OCHII PE BUTELIE”-> 2-oua explozii nu una 😉 ! )

 30. Sti care-i secretul lui POLICHINLLE ?

  – Daca PUTIN nu se „atingea” La fel ca HITLER sau ca STALIN 🙁 de
  OLIGARHII DE ETNIE EVREIASCA … totul era OK azi ! 😐
  Ce-a facut PUTIN si altii ‘naintea lui provoaca … nemultumiri !
  PUTIN isi merita soarta … evreii aia erau si rusi nu doar evrei cu neamuri in afara RUSSIEI deci
  nu e ca ar fi facut economic-investitiv-bancar ceva in defavoarea rusilorm PUR-SANGE !

  IQ=?
  🙁

  SHALOM ! ❤️❤️❤️

 31. mishteaux,
  Nu ma intereseaza de soarta Putin ma intereseaza de soarta apropiatilor mei si a tarii mele.
  Spune-mi te rog, daca „Asa ca DEJA s-a dat aprobarea !” cum va fi Romania afectata sau ceva orase din Romania ce vor fi lovite.
  Cu siguranta ai idee.

 32. Romania nu va fi lovita direct ! (De asta fi super-sigur!❤️)
  colateral va avea insa si ea de suferit ! 🙁 (Traim toti peo planeta relativ mica ! Compar-o cu JUPITER sau SATURN !)

  🙂 🙁

 33. Poate n-ar trebui s-o spun pentru ca STIU ca se va raspandi-n toata lumea informatiilor pan-statale ” 🙁
  Am vazut cazul 🙁 „LLOYD AUSTIN” si atacurile ruse pe mercenarii NATO ! 😐
  … insa „actiunea” e DEJA propusa a avea loc in 😢OCEANUL INGHETAT😢 pentru al „neutraliza” = al face fara valoare, ulterioara ! 😐 [IQ=?] (si nu e de azi sau ieri ci de 3-ani ! 🙁 )
  (incodata: NU MA CREDETI ! … Lasati sa curga timpul si abia pe urma credeti-ma sau nu !

  ❤️❤️❤️

 34. mishteaux,
  Multumesc pentru raspunsurile date.
  Acum ca informatie generala, daca vrei sa raspunzi sau nu e tot bine:
  Dupa aceste lovituri ce tin de neutralizarea unor resurse ce nu pot fi in visteria ta, inteleg ca razboiul atomic se va extinde pe tot pamantul. Cata populatie a pamantului va murii, ce orase ale lumii vor fi rase total de pe pamant si la cat timp dupa primele atomice lansate in Ocean.
  Multumesc oricum pentru toate raspunsurile.

  Si apropo, daca tu esti un prooroc de la Dumnezeu, Dumnezeul lui Iona nu te va lasa pana nu le vei spune Ninivitenilor ce va veni peste ei, ca impreuna cu regele lor sa se pocaiasca stand in sac si cenusa.

 35. Nu-s proorocul niciunui DUMNEZEU !
  Mai degraba-s preotul unei secte satanice ( desi … micimcara asta nu-s !)

  TREZESTE_TE ! 😐
  il sustin (secret-subterna-informational-manipulativ) pe TRUMP dintr-un PARIU
  nu dintr-o convingere personala (n-am asa ceva ” 🙁 ) !

  MAGA ! -> TRUMP=POTUS ! 🙂

  SHALOM !

 36. in BIBLIE in caret lui IOV
  scrie ca intre DUMNEZEU si DIAVOL
  se faceu des PARIURI
  si ca
  cateodata castiga DUMNEZEU si alte ori castiga DRACUL !
  (sa nu credeti ca DUMENEZEUL BIBLIEI nu putea daca voia sa TRISHEZE castiga perpetuu …insa lui DUMNEZEU ii pace sa faca pe prostul … din plictiseala ! Cand DRACUL si DUMENZEU au pariat pe IOV … dumnezeu a jucat corect ne-abuzand de puterea lui peste cea a dracului … asta ar trebui sa dea UNOR FANATICI de gandit … DUMENZEU pariazi si cu fiecare OM in parte …pe soarta lui ! :|)

  IQ=?
  😉

  [PRICEPI ce stratificat-rational-stranivelat iti spun ? sau … DOMGA te apartine ? 😐 ]

  AUD ? 🙁

 37. BIBLIA ORTHODOXA
  IOV 1:6.12
  _________________________
  „6. Dar într-o zi îngerii lui Dumnezeu s-au înfăţişat înaintea Domnului şi Satan a venit şi el printre ei.
  7. Atunci Domnul a zis către Satan: „De unde vii?” Iar Satan a răspuns Domnului şi a zis: „Am dat târcoale pe pământ şi m-am plimbat în sus şi în jos”.
  8. Şi Domnul a zis către Satan: „Te-ai uitat la robul Meu Iov, că nu este nici unul ca el pe pământ fără prihană şi drept şi temător de Dumnezeu şi care să se ferească de ce este rău?”
  9. Dar Satan a răspuns Domnului şi a zis: „Ore degeaba se teme Iov de Dumnezeu?
  10. N-ai făcut Tu gard în jurul lui şi în jurul casei lui şi în jurul a tot ce este al lui, în toate părţile şi ai binecuvântat lucrul mâinilor lui şi turmele lui au umplut pământul?
  11. Dar ia întinde mâna Ta şi atinge-Te de tot ce este al lui, să vedem dacă nu Te va blestema în faţă!”
  12. Atunci Domnul a zis către Satan: „Iată, tot ce are el este în puterea ta; numai asupra lui să nu întinzi mâna ta”. Şi Satan a pierit din faţa lui Dumnezeu.”
  _________________________-
  DUMNEZEU nu face RAUL insa (BIBLIC confirmat) il poate permite face, DRAQ-ului:) , dintr-un PARIU ! ❤️❤️❤️

  TRUMP-> MAGA -> POTUS
  😎😎😎

 38. DRACUL , putini stiu asta … asculta de DUMENZEU
  si daca DUMENZEU spune … pe fii, ficele si sotiile + robii lui IOV
  le poti omara DRACE …de IOV sa nu te atingi ! 🙂
  DECI ?
  Daca AZI DUMENZEU i-ar spune DRACULUI … i-a o pauza de-o mie de ani s-ar opune DRACUL ?
  Dar daca DUMNEZEU ar spune : DRACE … lumea ma plictiseste fa ce vrei cu ea dar n-o distruge de tot ! 😀
  _________

  ADEVARUL e ca sau crezi in BIBLIE sau nu crezi … „pe-jumatate-gravide” nu exista ! A crede pe sarite cum cred evreii in „tara promisa” nu merge DACA nu crezi si-n restul prophetilor ideici dinainte de evreul eretic Iisus !

  IQ=?
  😉

 39. Esti STRANIU
  cand ai zis deunazii ca ultima carte citita (atunci) era BIBLIA ä
  ma gandeam la un fanatic marunt c-o minte si mai marunta !

  UIMESTI ! 🤙🤐🤞🤔

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.