Prețul benzinei a sărit de 7 lei pe litru

Prețurile la benzină în București a sărit de 7 lei pe litru, iar motorina a sărit și ea pragul de 7,50 lei/litru, după ce distribuitorii majori, printre care Lukoil, MOL, Rompetrol și Socar, au urmat exemplul OMV Petrom și au crescut prețurile carburanților.

OMV Petrom a efectuat cea mai recentă ajustare marți la prânz, majorând prețurile la benzină și motorină cu 2 bani/l, conform datelor analizate de Profit.ro.

Din urma scumpirilor din ultimele 24 de ore, șoferii din București pot găsi cea mai accesibilă motorină la 7,5 lei/l la stația Socar de pe strada Vasile Lascăr, în timp ce cel mai redus preț la benzină, de 7 lei/litru, mai este disponibil doar în trei stații Lukoil (Chitila, Poligrafiei și Coralilor).

Aceasta este a zecea creștere de preț efectuată de OMV Petrom în ultima lună, în contextul în care țițeiul Brent este cotat la 82,5 dolari/baril, cu un dolar mai puțin decât maximul ultimelor 3 luni, de 83,5 dolari/baril, atins la finalul săptămânii trecute. La stațiile Petrom din București, carburanții pot fi achiziționați miercuri dimineață cu 7,02-7,08 lei/l (benzina) și 7,52-7,55 (motorina).

În stațiile premium OMV din capitală, prețurile sunt și mai ridicate, situându-se la 7,13-7,17 lei/litru pentru benzină și la 7,60-7,63 pentru motorină.

Comparativ cu prețurile din ultima zi a anului trecut, benzina s-a scumpit cu 58 de bani/litru, iar motorina cu 57 bani/litru, marea parte fiind rezultatul majorării accizelor de către guvern.

Prețurile actuale sunt cu 29 de bani/litru mai mari pentru benzină și cu 31 de bani/litru pentru motorină, față de 1 ianuarie, când a avut loc o majorare semnificativă din cauza deciziei guvernului de a crește accizele.

Scumpirea de la 1 ianuarie nu este singura măsură fiscală ce afectează prețurile carburanților, urmând o altă majorare la 1 iulie 2024, cu 43 de bani/l la benzină și 40 de bani/l la motorină.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4560 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Pana la 10 lei cu cat o dadea ala intr-o ureche inainte de 1990 mai exista spatiu.

  2. pai pentru cât a cerut gabriel resources de la statul român în cazul roșia montană trebuiau scosi bani de undeva… si apropo unde economia de piata daca OMV dicteaza pretul?

  3. Au reactionat imediat ce Tiri le-a spus ca romanii au bani. Asta este economie de piata, iei de la cine are.

  4. Sa ne amintim totusi ca benzina reprezinta doar jumatate din pret. Cealalta jumatate isi pierde urma.

  5. In vestul Europei pretul benzinei si al motorinei a scazut ,iar in Romania creste .Care o fi misterul ??

  6. BenZina și motorina date moca la Urcaci trebuie și ele plătite de cineva, nu ?
    Hai, SLĂVITzI măi : Hăi, Hăi, măRog !🤮
    {●●● ChimiZdu 2 x PerfectZionat ●●●}

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.