Preţurile metalelor preţioase, niveluri record

Prețurile metalelor prețioase au cunoscut o creștere majoră miercuri, după ce datele din SUA despre inflație au sporit perspectiva pe termen scurt a reducerilor ratelor din partea Rezervei Federale.

 

Prețurile aurului s-au stabilit miercuri la cel mai ridicat nivel din ultimele trei săptămâni, în timp ce argintul a atins cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, iar platina a urcat la un nou record din ultimul an, potrivit B1Tv, care citează CNBC.

Prețurile spot ale aurului s-au moderat ușor joi pentru a se tranzacționa în jur de 2.382 USD pe uncie la 13:25. Ora Londrei, după ce s-a stabilit la cel mai înalt nivel din 19 aprilie în sesiunea precedentă. Metalul galben a înregistrat în mod repetat maxime istorice în ultimele săptămâni.

Între timp, prețurile spot ale argintului s-au tranzacționat cu 0,5% mai mici, la aproximativ 29,54 USD pe uncie. Metalul prețios, uneori descris drept „vărul mai sărac” al aurului, a atins pentru scurt timp 29,73 USD miercuri pentru a înregistra cel mai mare nivel din februarie 2021.

Preturi platinei au fost cu 0,7% mai mari joi, la 1.077 USD pe uncie, extinzând câștigurile după închiderea sesiunii de miercuri cu peste 2,4% mai mult.

Strategii de la Saxo Bank au spus într-o notă de cercetare recentă că prețurile aurului ar putea testa în curând nivelul de 2.400 de dolari, argintul ar putea urca până la 30 de dolari, în timp ce platina are potențialul de a ajunge la 1.130 de dolari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Hai hai cumpărați scump Ca sa vindeți ieftin🤣🤣🤣🤣dgizdanasii trebuie sa epuizeze stokurile

 2. Cand va ajunge uncia aur la 10.000 de dolari atunci sa vezi jale pe posesorii si tipografii de verzisori. Dolarul nu va mai valora nici cat o frunza ruginta cazuta toamna din pom. Aliluia.

 3. Nu a crescut valoarea argintului , nici a aurului, a scăzut valoarea ,,banilor ” in raport cu acestea

 4. Aurul este un artefact…se speculeaza. Mai mult, cumpararea de aur stantat, inregistrat este riscanta. Aurul se poate confisca de catre stat si cel mai usor se confisca aurul inregistrat. Cred ca cea mai recenta confiscare a fost in India in 2016. Citesc cu interes evadare.ro pentru ca este foarte educativ.

 5. E cel mai puternic semn ca ne indreptam spre WW III. Da’ trebuia cumparat cand era ieftin …

 6. Trebuia cumparat aur cand a zis msihteaux sa se cumpere …

  „NINGE PE FED” = scade pana la dizolvare PUTEREA DE CUMPARARE a FIAT MONEY-ului DOLLAR !

  (in spatele DOLLAR-ului de hartie sau ca numar un cont nU E DECAT promisiunea staului USA de-asi onora garantia valorii acestei monede pur fiduciare ! … NASOL e ca DEJA pe USA si pe DOLLAR apasa o COLOSSALA datorie , in crestere acccelerata, de 35 TRILIOANE de DOLLARI + USA a ales sinucigasa masura de-asi desfiinta PLAFONUL INDATORIRILOR fara sa tina cont e efectul INTERNATIONAL pe DOLLAR al acesti massuri ! 🙁 )

  QUO VADIS … USA ?

 7. DE CE CREZI ca se codeste USA sa-nceapa un RAZBOI ?

  DE indata ce USA incepe AZI(!)un razboi … in conditiile precar-monetare actuale
  USA pierde imediat DOLLARUL !

  REMEMBER THIS cand visati … USA in vre-un razboi OARECARE ! (-> in consecinta BRICS-ul e liber sa evolueza fara teama ca o USA ramolita si financiar intr-o EXTREMA CRIZA = desfiintarea PLAFONULUI INDATORIRILOR, care proteja international valoarea DOLLAR-ului si a pierderii suprematiei ca HEGEMON dupa ce DATORIA INTERNA, „apasand nefast pe dollar” a atins CULMI ne-asteptatea in 2008 ! )

  E de rau !

  „NINGE PE FED!” … exact cum a zis prophetul misterios MISHTEUAX !
  (vezi pretul aurului azi si 3000$/uncie in iarna ! 🙁 Cu trisstetze o zic !)

 8. „Imre spune:
  17 MAI 2024 LA 10:09
  Hai hai cumpărați scump Ca sa vindeți ieftin🤣🤣🤣🤣dgizdanasii trebuie sa epuizeze stokurile”

  ______________
  IQ=?
  😉

  Faptul ca USA si-a desfiintat DIRECT DIN CONSTITUTIE … PLAFONUL INTATORIRILOR interne (la o DEJA datorie de 35 TRIMIOANE) e un semn ca
  datoriile APASAND MACRO_ECONOMIC pe DOLLAR vor scadea sau vor creste …adica pe ertem-intelesul tau
  crezi ca valoare garantata de USA ca stat emitent al DOLLARULUI v-a creste sau va scadea odata cu cresterea de ne-oprit a datoriei interne a USA (care prin TRENDUL ei a obligat la renuntarea pasajului din CONSTITUTIA USA unde DATORIA INTERNA A USA avea o LIMITA superioara …dupa care limita USA trebuia sa stranga cureaua !)

  TOT CE TRAIM azi e din cauze MACROECONOMICE si proasta hotarare de-a salva anti-capitalist … BANILE_MAMA de la faliment in 2008 ! USA moare macroeconomic o0data cu DOLLARUL ! 🙁

  O USA in orice fel de rzboi azi … ar pune IMEDIAT capac pe DOLLAR (oricum … spune misteriosul MISHTEAUX, pensionar de la RAND CORPORATION, USA e ireversibil pe-o cale descendenta … BRICS-ul urca pe masura ce DOLLARUL se auto-dizolva ! vezi pretul aurului ca indiciu a PIERDERII MONDIALE a INCREDERII CLIENTILOR MONETARI in capacitatea DOLLARULUI de-a mai conserva CASH, valoare)

  Exact cum bancherii evrei au gresit in cazul REPUBLICII DE LA WEIMAR … la fel azi, international se cauta un TAP ISPASITOR !
  TAP care istoric exista ! 🙁 SHALOM !

 9. „Cristi Contra spune:
  17 MAI 2024 LA 13:17
  E cel mai puternic semn ca ne indreptam spre WW III. Da’ trebuia cumparat cand era ieftin …”
  _______________
  Cu mintea de pe urma …si-n urma vizitei sefei YELLEN la chinezi (unde cu tupeu le cerea sa produca anti-capitalist in pierdere)
  incepi sa pricepi straniul …. ULTIMUL …PROPHETIC AVERTISMENt al si mai misteriosului MISHTEAUX:

  „NINGE PE FED!” ?

  IQ=?
  😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.