Apropiat al lui Putin. Cum s-ar împărți Europa dacă ar câștiga Trump

Mikhail Khazin, un confident experimentat al lui Vladimir Putin și analist la agenția de presă de stat Sputnik, a exprimat o perspectivă asupra viitorului Uniunii Europene, scrie dailynewshungary.com. Perspectivele sale prefigurează o serie neașteptată de evenimente care ar putea precipita o schimbare semnificativă a granițelor națiunilor europene. Potrivit lui Khazin, căderea UE pare iminentă și ar putea fi grăbită semnificativ dacă Donald Trump își va asigura victoria la viitoarele alegeri din SUA. Khazin a împărtășit aceste perspective în timpul unui interviu acordat agenției de știri din Belset.

Mikhail Hazin presupune că un triumf al lui Trump ar lăsa Europa izolată, catalizand potențial dizolvarea Uniunii Europene. El are în vedere o întoarcere la un scenariu post-1945, în care națiuni precum Ungaria își pot revendica pretenții teritoriale, cum ar fi revendicarea Transilvaniei și Carpatiei. În interviu, Hazin a declarat următoarele:

Să nu uităm că Viktor Orbán spune adesea că Ungaria a avut întotdeauna o ieșire pe mare. Pentru a avea din nou una, Croația va trebui demontată. Serbia și Ungaria o vor împărți, în momentul în care Uniunea Europeană va fi dizolvată. 

Hazin prezice, de asemenea, potențiale conflicte, cum ar fi invadarea Serbiei în Bosnia și Herțegovina, deși detaliile specifice despre aceste scenarii rămân evazive. Pe măsură ce Hazin se adâncește în scenarii speculative precum Germania luând Silezia și Gdansk din Polonia, analiza lui pare să se întoarcă mai degrabă la epoca de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial din 1939, mai degrabă decât să reprezinte tendințele reale din Europa, , comentează publicatia citată.

Această narațiune reflectă un aspect neobișnuit al presei putiniste, în care analiști precum Hazin se angajează în proiecții care ar putea să nu se alinieze cu realitățile geopolitice actuale. Un exemplu care ilustrează această dinamică media este incidentul care îl implică pe potențialul om de știință Alexander Sityin, a cărui pasiune de a decoda războiul rusesc a dezvăluit din greșeală adevăruri mai profunde despre ambițiile expansioniste ale Rusiei dincolo de Ucraina, determinând o întrerupere bruscă a programării. Astfel de cazuri subliniază complexitățile și agendele ascunse, adesea împletite în astfel de narațiuni media.

Anterior, Vladimir Putin a făcut aluzie la potențiale revendicări teritoriale ale Poloniei, Ungariei și României împotriva Ucrainei, urmat de un semn subtil din cap către premierul ungar Viktor Orbán în timpul unui interviu cu Tucker Carlson. În timpul interviului, Putin a negat că i-a sugerat vreodată lui Viktor Orbán că Ungaria ar putea recupera de la Ucraina teritorii care au fost anexate în perioada sovietică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

50 de Comentarii

 1. parca s-a mai rostogolit acest bolovan si nu a adus nimic bun…niciun pic de inocenta in intentia bestiilor…

 2. cum Rusia au favoritii lor, la fel Prusia si aliatii isi au favoriti lor

 3. Articol de doi lei ,tipic unor trusturi de presa si TV ,care ar scrie ori ce ,doar ca sa isi faca reting.

 4. Daca UE se dezmembreaza ,nu se va imparti niciodata asa cum delireaza rusalaul.Probabil tarile membre vor iesi din UE si se vor forma din nou sfere de influenta,bazate pe vechi traditii ,religie si grad de dezvoltare.Altfel sansa unui nou razboi in Europa va fi iminenta.Sigur ca Romania va cadea tot in pozitia de capra,caci la asa popor si conducatori ,la ce te poti astepta.

 5. Daca asa zisa stier publicata este dupa site-ul hungar „dailynewshungary.com”!…atunci NU are nico VALOARE,si poate fi folosita pe post de „hartie igienica”.

 6. Trebuie inceput cu retragerea NATO la Berlin asa cum a decis al Doilea Razboi mondial…Revizionismul rumunesc Criminal care a adus Armata Americana in Romania si Ucraina trebuie pedepsit….TOATE nenorocirile vin de la NATO , NATO trebuie izgonit inapoi la Berlin…Expansiunea NATO pana in Ucraina a FURAT pur si simplu victoria URSS asupra nazismului din 1945….Mai rumune, nu vei ramane fara Ratia de Parizer de la NATO!!!…Vei pune osu la munca si vei avea Parizerul tau. Muncit, nu primit pomana de la NATO fiindca il ajuti sa invinga Rusia….Mai rumune, azi Hipermarket exista in toata Lumea….si in Africa….Mai rumune, ai spalat cururi Occidentale 25 de ani pentru niste Parizer cu Soia…ajunge!

 7. Si care dovedesc o crasa necunoastere atat istorica, precum si actuala:
  -SUA cu sau fara Trump nu au niciun interes sa se distanteze de Europa si UE. Nici economic si nici militar. Si-ar pierde practic toti aliatii din NATO si piata europeana. Cine poate crede ca SUA vor sa ramana singure in fatza Rusiei, Chinei si Iranului?
  -Ungaria nu are cum sa revendice Transilvania cu 6 mil romani si cu 0,9 mil maghiari (0,9 sunt de fapt toti maghiarii din Romania, deci in Transilvania or fi 0,8 mil)
  -La fel si cu Croatia. Cum sa revendici Croatia din moment ce maghiarii sunt acolo trecuti la ,,si altii”. In Croatia sunt mai multi italieni decat maghiari.
  -UE nu se va destrama. UE are niste avantaje economice importane. Nu degeaba vor si altii sa intre in UE (Turcia, Ucraina , Serbia). Nu este inca bine administrata, atat tot. Nu mor caii, cand vor cainii de la Kremlin.
  Javrele kremlineze viseaza cai verzi pe pereti si vor sa bage fitile nasoale……[Rumburak]

 8. Mda..Are o fantezie bogată.. Și cum anume vor fi luate ?? Cu forța ?? Chiar a turbat cineva să se apuce de războaie ?? Valorile tradiționale cum ar fi națiile, religia, culturile și mai tot ce caracterizează europeanul trebuie să fie respectate de toți.. Nu e cazul de revenire la sec 19. Ai multiple posibilități azi și ai să le pui in practică. O nație in actualele granițe fixate nu poate fi decît eventual atractivă sau respingătoare.. Mă intreb de e respingătoare, incultă, sărăcită, cine mai e interesat de ea ?? Poți să faci cîte baze militare vrei,.. nu faci decît s-o ingropi mai repede..

 9. Mai curand sa se fereasca Rusia de alta dezmembrare, din cauza ca toate natiunile acelea care fac parte din Fed Rusa si nu au nimic comun cu rusii, sunt tinute acolo cu garbaciul si cu amenintarea represaliilor armate.
  Dezmembrarea din Rasarit a Rusiei a fost precursoarea a ceea ce va veni nu peste mult timp, dupa perioada putinista. de ex Georgia astepata primul semn de slabiciune ca sa zboare din Fed Rusa……[Rumburak]

 10. Haidati dragilor macaci dî India, aduși buchet în urma cailor de către Batu can, acum e momentul la insultat!

 11. Că s-or modifica granițăle, ori nu, nu știe nime’! O altă impărțâre s-o produs de mult timp: in deștepț’ si proști. Noi românii, sigur nu facem parte din prima categorie….

 12. Și Rasputin ce i-a zis lui Putin? Șamanul ăla de a venir să-l voteze nimic, nimic? O vedenie, ceva?

 13. Cu fix acelasi tip de calcule geostrategice, „sultanul” Erdogan nu va sts pa ganduri prea mult.
  Maine emite pretentii de ajutor sa chiar baze militare, prin Bosnia-Hertzegovina pe unde ii sunt „aliatii”.

  Calculatorul „geostrategic” are nevoie de date nu din secolul trecut, are nevoie de date din mileniul trecut.

  Putin si Orban nu sunt singurii decidenti.

 14. Primul a început Bzejinski.. Hazin e un fan a lui..
  Radio Europa Liberă și Glasul Americii din Woașington mereu ne spunea că URSS-UL a furat teritoriu românesc.. Asa ca cam are dreptate acest Hazin.. Acum însă hegemonul închide gura repede celor care vreau discuții despre Bugeac și Bucovina.. Acum nu-i actual.. Mănuțile altora cotrobaiesc pe-acolo..Dl.Marga numai a vrut să spună vreo două cuvinte și îndată l-au fluierat..

 15. Visul unei nopti de fiara… Planul BarbaRoSSia – război mondial hibrid! Cat priveste Hungaria, care rage cât o tin bojocii, n-are decat sa incalece pe cai si sa se întoarcă la matcă, in Mongolia, la moaștele Hoardei Nepereche, acolo isi va găsi, in sfârșit, liniștea si acordul cu natura lor sălbatică asiatică.

 16. Ramane rumunu fara Ratia de Parizer cu Soia de la NATO dupa ce a spalat cururi vestice 25 de ani….Se intoarce rumunu la munca? De munca se teme cel mai mult rumunu….d – aia a adus rumunu Armata Americana in Romania, sa o ajute sa omoare rusi….contra Ratiei de Parizer cu Soia de la NATO….Milioane de rumuni spala milioane de cururi vestice….niciodata cururile vestice nu au fost ada de bine spalate…rumunii le – au spalat din convingere, cu profesionalism, realizand Visul de aur al rumunului..

 17. Putin nu latră precum mulț’ p-ici. Urmăriț-âl și vă ve-ț’ convinje! Nu-s la fel de sigură c-o să vă și convină….

 18. s-ar putea imparti in cateva mii de micro-euro-regiuni…..”la bine dar mai ales la …greu”,
  cum spunea matusalem iliescu.

 19. Apropoo.. Totuși ce crede romînu, patriotu, de ce au emigrat peste 8 milioane ?? Nu -ți dai seama că foarte mulți și din cei rămași se cam pleacă după ei ?? Nu realizezi cum ești in continuare mințit și cum se iau deja șepte piei de pe tine, dar ce va fi la anu,.. ?? Ce vei face in astfel de situație ? Vei vota patriotic o grupare politică care se vor la putere veșnic ? Care se vor in continuare 22 de milioane și se falsifică totul conform acestor cifre ?? Ai alternative bre ?? Pe cine ?? Pe ”alianța unității” ?? Chiar nu vezi ce proste ești ?? N-ai scăpare bre..

 20. Retragerea NATO la linia legala Berlin este singura solutie de evitare a Razboiului Mondial…..Cu NATO la Berlin NU ar fi existat razboi in Ucraina…..Media romana e CENZURATA de NATO….Romania va fi bagata in Razboi de NATO….Romania este deja o imebsa Baza Militara Americana… intreb, e cineva atat de imbecil incat sa creada ca acesta e solutia Viitorului pentru Romania???

 21. Conducatorii nostri umili si plini de initiative iobagesti nu ar fi in stare sa pretinda teritoriile romanesti aflate sub stapanire straina daca US nu le spune sa faca acest lucru.Noi nu mai avem de a face cu un stat care apartine NATO ci cu un stat condus de NATO.Asa ca Putin se inseala daca isi inchipuie ca poate discuta cu un stat numit Romania.El va discuta cu statul Natomania.

 22. (I) : Aberatii, @I.R., complot de tipul alora urzite de Polonia, privind Rusia. Doua tari care nu se pot suferi, din cauze revashard-religioase : polono-lituanienii ocupasera Moscova, la 1600, când Rusia înca se batea su tatarii, Hoarda de Aur, si vor sa-si repete isprava sub Obama-Biden, pe care i-au si subventionat copios: lobbying-ul/comunitatea polonez(a) din SUA i-a adus, pe ambii, la Casa Alba. Doi corupti pâna-n maduva oaselor. Si pe „Hazin” asta, cine l-a scos din mâneca? de când pâna când „confident de-al lui Putin”, când ultimul are un cabinet OFICIAL SI PLATIT DE CONTRIBUABILUL RUS, colaboratorii lui de la Kremlin (Peskov), si Duma, nu „eminente cenusii ” tip „Hazin”, pe care, si dimpotriva, l-a pus sa vorbeasca prometeistul de Obama (fiindca-i la Casa Alba, de frica sa nu câstige Trump alegerile si sa li se duca dracului shandramaua lui si-a lui Biden, ultimii colonizatori in data, si cu BANI GREI, ai mentalului „elitelor” Europei pâna la granita cu Rusia. Datorita cui e româneasca Transilvania? datorita lui Stalin. Asa ca respectivul Hazin face dovada ca-i UNEALTA SUA, si nicidecum a lui Putin, care de nenumarate ori a spus cum ar trebui configurat Estul Europei dupa disparitia Ucrainei, „TARA ARTIFICIALA”(PUTIN), cu Polonia care sa se-ntregeasca cu NV fost polonez si ulterior, banderist (WW2) al Ucrainei, Romania, cu Basarabia, si Rusia insasi, cu, in afara celor deja cucerite, Odesa.

 23. Vor Transilvania? Cu tot cu Grupul de a Cluj? Cu tot cu Boc, cu Coldea, Kovesi, Helwig, Iohannis, etc? Ducă-se! S-o ia dar nouă să ne dea Moldova şi tot ce ne-a luat Ucraina. Pfiuuuuuu, ce gol ar mai fi Bucureştiul dacă ar lua cu ei toate liftele de prin Transilvania care s-au aciuat p-aci! Să-l ia şi pe Guşă! …. hahaha, vise taică, vise ….. atât timp cât americanii sunt la Deveselu’ şi la Kogălniceanu nu ia nimeni nimic: MUJE ORBAN!

 24. Imi place cum suna viitorul.😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

 25. (II) : URSS se dezmembraza PASNIC, prin decizia Sovietului Suprem, pentru ca fostii sovietici sa se pomeneasca a le fi pavat SUA o cale revizionist-nazista-n Europa (una din obisnuitele lipse de fair play ale SUA fata de parteneri). URSS fiind, si ea, aliatul SUA-n WW2.. Pâna la barbariile ani de zile „ideologic” montate, si cu bani grei – peste 5 miliarde de $, cf.Nuland -, de SUA, ale ucrainienilor fata de rusii si rusofonii din propria tara, Rusia a tacut si rabdat, extinderea NATO, inclusiv, si-n ciuda promisiunilor facute de chiar americani, care, si de fapt, fara agresiuni, devastari, genocide, ocupari teritoriale, razboaie, nu traiesc: si-acuma vor sa-si „regleze” printr-un razboi deficitele financiar-bugetare colosale pe care le-au, supravietuirea $, (instrument de teroare mondiala, de la Bretton Woods încoace, si motiv al asasinarii ori tentativelor de asasinat asupra lui Ceausescu, Saddam, Maduro, Bashar …) Apropo, @Cotidianul, de ce-i faceti campanie electorala trio-ului Soros-Obama-Biden? @Mai incearca, 23 MART. 2024 LA 14:16 : Prusacii si rusii sunt rude de sânge (Prusia = BO-RUSSIA), România însasi avându-si prusacii ei istorici, in Transilvania si nu numai…

 26. @axon: nu mai e vorba de „retragerea” NATO, ci de DISPARITIA EI: URSS din proprie initiativa si-a-ngropat Pactul de la Varsovia. Si Trump constatase, si el, NATO-n moarte cerebrala. Biden si complicii (între care, Macron), lasând organizatia – din opozitie politica la Trump -, dupa ce deja fusese deposedata de creier (moartea cerebrala), si fara arme si bani.

 27. O grămadă de boșorogi comenteaZă pe-aici ȘTIIND ei ce-o să facă și o să dreagă Putin…
  Când ei nu știu dacă se mai ridică mâine dimineața din pat, măR🤣g…

 28. DEMENTZA URSS-Rasputin o depaseste pe a IDOL LATRAilor mioritici de tip PROFI care s-au si infiintat cu „proiecte de pace eterna si universala”, dar si pe a IENICERILOR SOVIETICI de pe forum…Daca nici acum IENICERII SOVIETICI care se dedau drept „suveranisti” nu se trezesc, nu mai beneficiaza de circumstanta atenuanta ca au fost manipulati sau santajati!!!

  IENICERI SOVIETICI, cati dintre voi au reactionat la MONSTRUOZITATILE ANTIROMANESTI referitore la Transilvania care NE-AR FI FOST FACUTA CADOU de URSS-Stalin ale dez axon natului rollasonat ticacalos ics? Doar ceausistii Anonim si Adrian, pentru ca mi-e mi-a fost STEARSA(ceea ce e mai mult decat nepublicarea!) o postare la articolul „Guvernul rus va demisiona” in care ii demontam la obiect MISTIFICARILE!!! In 1856 NU SE STIPULASE „asocierea administrativa”, pentru ca PRINCIPATELE ROMANESTI si NU „principatele dunarene”, FUNCTIONAU FIECARE POLITIC prin SCAUNE, DIVANURI, DREGATORII POLITICO-ADMINISTRATIVE, exact astfel avand loc UNIREA!!!
  Rusia Tzarista FUSESE INVINSA si NU PUTEA PUNE CONDITII, mai ales ca deja din 1812 NE RAPTUISE TERITORIILE ISTORICE si DOREA sa-si implineasca VISUL SECULAR de CUCERIRI pana la Dardanele, la fel ca in 1918 cand RUSIA SOVIETICA CAPITULASE si Bela Kun membrul BIROULUI POLITIC al Comintern/PARTIDUL MONDIAL care era de fapt BIROUL POLITIC al Partidului BOLSEVIC SOVIETIC, care BOLSEVIZASE
  REGATUL Ungariei si A ATACAT MISELESTE Transilvania pentru A O REANEXA!!! In 1946-1947 putea fi vorba doar de „cadorisirea” de catre Stalin a NORDULUI ARDEALULUI pe care-l daduse lui Horthy prin Paktul Stalin-Hitler din 1939 si NU DE TRANSILVANIA INTREAGA!!! Plus ca Armata REGALA ROMANA a eliberat atat Transilvania, cat si Ungaria de NAZISTI si HORTHYSTI, asa ca Ungaria NU PUTEA PRIMI CADOU Transilvania, ca TZARA INVINSA!!!

 29. marele urs mic plange si suspina in hohote dupa imperii si aspiratii ce se lasa asteptate ….

 30. Bravo, Charlie! Sa fie clar!
  Noi nu am primit niciodata nimic, totul a fost castigat cu lupte grele!
  De ce ne-ar fi facut noua, cineva, cadouri?

 31. Singura constanta este schimbarea. Ungurii au mizat pe cartea ruseasca si isi vor mari teritoriul. Partea bizara este ca nu numai ungurii din Carpatia si Ardeal vor unirea cu Ungaria ci si un procent significativ de ucrainieni si romani. Croatia daca va fi decupata, va fi doar cu razboi, dar ardelenii vor accept tacit ruperea de Bucuresti.

 32. …parcă se povestea(că de n-ar fi,nu s-ar povesti,admit asta până și basmele)că Gorby ar fi fost convins cu niște argumente substanțiale și…verzi să facă niște „reforme” (nu le-a făcut doar așa,că era reformist din tată-n fiu)datorită cărora există actuala configurație europeană;iar cu Transilvania-cadou de la Stalin…poate că „tătucul” s-a supărat că foștii tovarăși din divizia secuiască au schimbat direcția și au înzestrat inamicul cu strașnica lor armă secretă,”torpila maghiară”,care l-a doborât pe ditamai Ciano…pe lângă faptul că Bohm și Werth(și cine știe câți vor mai fi fost) uitaseră de Bela Kun,Lenin etc,schimbând total direcția…

 33. Mai scuzati-ma si pe mine pentru prostiile pe care le scriu pe forum. Nu-s de vina eu Editat

 34. Vise umede ale unor troli rusi. Dezintegrarea NATO si UE pentru a facilita cucerirea Europei de hoardele mujice.
  Daca Trump castiga alegerile prezidentiale si presupunand prin absurd – desi legea ii interzice – ca retrage SUA din NATO primul lucru care se va intampla va fi crearea armatei europene. Acesta este un proiect mai vechi, drag atat Frantei cat si Germaniei si care s-a lovit de opozitia Angliei.
  In rest aceleasi texte rasuflate marca axon pe care nici nu mai trebuie sa le bagam in seama. Doar sa tragem apa dupa el. Ca puteeee
  Pe asta nu o auzisem: prusacii si rusii sa fie rude de sange. Nazistii s-ar rasuci in mormant auzind o astfel de „blasfemie”.
  Ne obisnuisesi cu niste texte mai elevate. Ai inceput sa scrii cu fraze kilometrice – mai respira – si total departe de adevar.

 35. Carui fapt datorez „onoarea” unui „Bravo”, Asta e core/Core? Doar ceea ce spun nu doar despre Transilvania si Basarabia + Bucovina, ci si despre toate evolutiile istorice ale ROMANIEI GWENERICE, precum si despre GENOCIDUL MARXIST/BOLSEVIC/NAZIST SECULAR nu face decat sa RESTABILEASCA ADEVARUL ISTORIC pe care „marii istorici” ai ALATRINEZILOR il FALSIFICA tot de doua secole!!!

  V-ati gandit voi, postacilor, ca exista o IDENTITATE LOGICA PERFECTA intre zicala NU CONTEAZA CE SE VOTEAZA, CONTEAZA CINE NUMARA VOTURILE si zicala pe care o propun, NU CONTEAZA ADEVARUL ISTORIC, CONTEAZA CINE O SCRIE?

  E absurd ce sustine Anonim la articolul pe care l-am invocat, cum ca TERITORIILE ISTORICE de la NORD-EST ne-ar fi fost RAPTUITE de Stalin „in urma unei ‘gafe'”, cu trimitere la „diplomatie”, cand ACESTE TERITORII FUSESERA RAPTUITE din 1940 exact de Stalin si nu putea nimeni astepta de la CRIMINALUL MARXIST/BOLSEVIC CONTRA UMANITATII sa-si RENEGE PROPRIUL RAPT, plus ca Romania a fost considerata TZARA INVINSA cu toate sacrificiile umane si materiale de dupa 23 August 1944!!!

 36. Chiar daca Trump ajunge presedinte nu va face ce ,,vrea” muschii lui, precum Suliman Magnificul.
  Este o prostie sa-ti imaginezi ca presedintele SUA este de capul lui, ca este atotputernic si ca face ziua ce viseaza noaptea.
  Toate corporatiile si toti magnatii americani n-au niciun interes sa se trezeasca fara piata europeana si fara sprijinul militar al tarilor din NATO. Doar armamentul american vandut Europei inseamna sume colosale pe care SUA le-ar pierde dintr-un foc. Nu va desfiinta niciun NATO. Ce interes ar avea?
  Latra si el ca orice escroc aflat in campania elctorala, iar prostii il iau in serios……[Rumburak]

 37. Vrajeala, articol stupid. In primul rand nu se ia in calcul existenta NATO, care garanteaza integritatea teritoriala a membrilor ei. Ungaria, de ex., nu are nici capacitatea militara, nici economica de a prelua prin forta foste teritorii de la vecinii ei. Se apropie alegerile in RO, iar unele publicatii au inceput deja sa mestece (din nou) dejectiile nationaliste stramosesti. (Aviz pt. pr@stii care pun botul la tampeniile „presei”.)

 38. manipulare…sa ne facem ordine in batatura…curat si ordine la noi acasa…

 39. „From Vladivostok to Lisbon” – Putin. Daca initial a spus-o in contextul unei colaborari economico-culturale, dpmdv trebuie sa ia celalalt aspect

 40. Ungaria chiar risca sa devina tara maritima, in puterea slovei, adica pe o platforma petroliera, sau ceva ma rog asemanator unui por precum cel al lui Apollodor din Damasc (din barci, ala din chiatra s-a facut dupe… asa de ghini incât ia-l de unde nu-i).
  Succesuri multe Budapestei, la fel ca-n filmografia unui anumit sector de divertisment pentru adulti. 😉

 41. Rusul nici nu tre’ sa bea ca sa delireze, e in natura lui profunda. Deja o ia la vale haznaua, iar ei inca s euita prin ocheane dupa Napoleon.
  Am zis ca Putin va fi calarit de catre Fram ursu’ polar, insa la fel de bine s-ar putea ca Fram sa fie si-un Gila monster.

 42. Din 1917, rossia nu respira decât gratie banilor us. Chinezii dau foc rublei la petreceri, si rusilor le dau pocnitori cu gloante reale ca sa joace ruleta la nunti. O lume rusa viseaza doar Ivan, acum mumificat pe undeva pe sub Moskva (nu crucisatorul, saracu’ !). Am vazut io când am jucat Metro 2034, numai ca nu ma dumiream de ce seamana c-un maimutoi. E – acuma stiu. Genetica, tovarasi ! 🙂

 43. oare cum ar arata un posibil viitor in care, tarile inconjuratoare austriei si ungariei, s-ar hotari la unison sa faca curat in mijlocul europei, eliminind factorii de instabilitate si dezechilibre? ma refer la Romania, Serbia, Bosnia, Croatia, Slovenia, Cehia, Slovacia si Ucraina? care sa fie soarta celor care au in cap inca iluzile imperiale??? cred ca in 24-48 de oare problema e rezolvata… ar fi o varianta?

 44. recomand serialul Netflix – Dirty Money (2020) episodul The Con-fidence man (con=escroc) din sesonul 1 si din sezonul 2 episodul Slumlord Millionaire… primul despre escrocul trump si al doile adespre gineri-sau jare kushner, o mare jigodie pe care statul maghiar a gasit de cuvinta sa-l decoreze. cine se aseamana se aduna… stati linsititi ca toti lupta pentru a avea cit mai mult si nicidecum pentru normalizare si viata inclusiv escrocul trump.

 45. Daca iese Trump pentru 5 minute presedinte, va amanenteaza pe toti, iar pe Gyuri il baga la inpuscarie. Duamne ajuta, daca n-ai atipit intre timp !

 46. Dacă sw va termina războiul trebuie să vina o pandemie ISIS o altă „apocalipsa” să mai se citeze din NOSTRADAMUS niște mișcări radicale ceva … altfel nu se poate fără teroare mediatică nu exista …

 47. Mințiti ,mintiti că până la urmă tot găsiti niste prosti care să va creadă.Si cum in lume numărul cretinilor e in crestere aveti si succes.Adevărul după cum spuneam nu o să- l aflati niciodată din presă si mai ales din aia plătită de Bruxelles din banii nostri

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.