Vameșul, tot vameș Prietenul lui Dragnea și Videanu vrea primar în comuna cu mulți bani

Un fost vameș, dar și bun prieten a lui Dragnea și Videanu, vrea să fie primar liberal în cea mai bogată comună din România. El a recunoscut că a luat șpagă, pe când lucra la vamă, fără insă să-i denuțe pe mituitori, iar acum pozează într-un om de afaceri ”integru” și interesat de bunăstarea locuitorilor din comuna timișană Dumbrăvița. Până să candideze la primărie, el a fost patron de cazinou, președintele unui club de fotbal, dar și dezvoltator imobiliar, cu țepe trase partenerilor de afaceri. O mare necunoscută o reprezintă, totuși, cum a reușit aspirantul la fotoliul de primar să fie City managerul Timișoarei.

Teleormăneanul Sorin Iacob Drăgoi, 55 de ani, a fost parașutat la Timișoara la începutul anilor 2000. El spune că s-a stabilit în Capitala Banatului ca să fie mai aproape de Viena, acolo unde fiul său se afla la studii. De fapt, descinderea lui Drăgoi la Timișoara era cu totul alta. Omul a fost trimis să preia conducerea regionalei vamale, numai că alte structuri ale statului n-au vrut să ”binecuvânteze” eventuala lui numire. Teleormăneanul a fost angajat la Vama Arad rămânând în așteptarea unei alte oportunități. Care, însă n-au mai venit. Peste timp, Drăgoi și-a exersat ceva abilități în afaceri, după ce a lăsat la Arad uniforma de vameș. Cu totul neașteptat, teleormăneanul devine în anul 2013 varianta de Cyti Manager al Timișoarei, variantă agreată și susținută de către primarul în exercițiu, Robu Nicolae. Momentul coincide și cu primele declarații publice pe care le face teleormăneanul într-un interviu publicat de site-ul deBanat(ediția din 17 martie 2013), în care, actualul candidat la fotoliul de primar în comuna Dumbrăvița, spunea lucruri pe care acum le regretă. El povestește că atunci când era vameș a primit șpagă, dar nu i-a denunțat pe mituitori, nici la DNA și nici la DGA și nu specifică ce”serviciu” le-a făcut acelora. Drăgoi se lăuda cu relația lui de bună prietenie cu PSD-istul Dragnea, aflat acum în pușcărie și cu un alt personaj controversat din politică. Este vorba de Adriean Videanu. Ca să nu mai vorbim de ”frăția” cu Gheorghe Dinu, zis Dinu Vamă, cel care l-a trimis la Timișoara să fie ”tatăl” vameșilor pe granița de vest. Redăm, mai jos, pasaje din interviul care-l caracterizează cel mai bine pe Sorin Iacob Drăgoi.

Reporter: Cum a fost viața de vameș?

S.I. Drăgoi : Am dat examen, am obținut un post de inspector vamal la Arad. Făceam naveta în fiecare zi Timișoara – Arad…Nu pe graniță, nu la frontieră. Săteam într-un birou și mă ocupam de agenții economici…

Reporter: Deci nu ați intrat pentru bani în afacere (vamă)?

S.I.Drăgoi: Acum nu știu dacă pot să recunosc…Am luat o sticlă de whisky șpagă, șpagă adică cadou(!) și o pereche de pantofi. Atât am făcut eu lucrând la vamă nouă luni”.

Teleormanizarea Dumbrăviței?

Interesant este că Drăgoi a luat șpaga, s-a lăudat cu ea într-un interviu, dar nu a găsit de cuvință să-l reclame pe mituitor. Asta ar fi și soluția la primăria Dumbrăvița? Așa ar combate corupția posibilul candidat la fotoliul de primar al localității aflate în vecinătatea de est a Timișoarei?

Reporter: Se zvonește că aveți prieteni foarte influenți din mediul politic.

S.I.Drăgoi: Sunt FOARTE BUN PRIETEN cu Dragnea și cu Videanu, am fost colegi la cămin. În 1990 când am terminat Facultatea de Transporturi de la București, unde Petre Roman îmi era profesor. Dragnea și Videanu au plecat cu Roman, eu nu m-am dus, spunea teleormăneanul, care invoca numele unor politicieni din București, că să dea greutate numirii sale în orice funcție”.

La câțiva ani distanță, atunci când contrar ”principiilor sale de a nu intra în politică”, Drăgoi își reneagă buna prietenie cu Dragnea, pentru că acesta nu l-a ”confirmat” la conducerea Ligii Profesioniste de fotbal-LPF. Teleormăneanul candidase din postura de președinte al clubului ACS Poli Timișoara- echipă inventată și lansată public de către fosta alianță politică PNL/PSD sub denumirea de USL. Drăgoi pierde lamentabil disputa cu 13-1, sigurul vot pentru aparținându-i chiar lui. Ca să fie clară dezicerea publică de Dragnea, teleormăneanul vopsit deja în galbe, culoarea PNL-ului, scrie pe pagina sa de Facebook:

L-am cunoscut pe Liviu Dragnea în perioada studiilor universitare , când am locuit în același cămin studențesc. Este foarte clar că drumurile noastre s-au despărțit chiar în acest moment. În noaptea de dinaintea alegerilor pentru conducerea LPF, la orele 00,20, Liviu Dragnea a declarat, în presă, că îl susține pe Gino Iorgulescu.” Scria, zilele trecute, pe pagina sa de Facebook, candidatul liberal Sorin Iacob Drăgoi. Pentru cine vrea să fie obiectiv, e foarte clar. Teleormăneanul îl invoca drept prieren bun pe Liviu Dragdea doar atunci când, credea el, că situația l-ar putea favotiza. El se dezice de fostul lider PDS, arunci când acesta îi spune că se simte ”deranjat de prezența lui” pe lista de candidați la șefia LPF. N-ar fi singura înfrângere usturătoare pe care a suterit-o Drăgoi. La începutul lunii septembrie el a imaginat a alianță a dreptei în lupta împotriva psd-distului Malac aflat la conducerea primărie din Dumbrăvița. Astfel, în ziua convenită pentru semnarea protocolului de colaborare, teleormăneanul a rămas singur la masa ”suspinelor”. Nici unul din reprezentanții dreptei nu i-a onorat invitația, lăsându-l penibil de singur.

Drăgoi, executat silit pentru țepe financiare

Rezident în Dumbrăvița, Sorin Drăgoi a început să dezvolte, în plan comunal, mai multe proiecte imobiliare prin firmele unde este asociat. Același lucru s-a întămplat și la Timișoara, acolo unde profitând de mai vechile ”pile și relații” din primărie a obținut, succesiv, diverse autorizații prin care a reușit să transforme o casă cu subsol și parter în hotel cu mai multe nivele. Și pentru ca imaginea omului de ”afaceri” Drăgoi să se apropie de realitate, precizăm că cel puțin una din firmele sale este executată silit pentru o țeapă de peste 30.000 de euro și cheltuieli aferente, pe care a tras-o unui colaborator pe bază de contract. Firma lui Drăgoi se află în executare silită la un cunoscut executor din Timișoara. Dacă alăturăm cele de mai sus la sloganul electoral al teleormăneanului, adică ” Acum putem crea Dumbrivița altfel”, ne putem da seama cam ce se poate ascunde în spatele sloganurilor politice. Una dintre cele mai bogate comune din România, acolo unde s-au înghesuit toate marile firme de retail-eri, poate să devină ”poligon de proiecte imobiliare susținute politic” și fără verificarea instituțiilor statului , marca Drăgoi!

Foto: Sorin Iacob Drăgoi

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Sergiu Miat 307 Articole
Author

8 Comentarii

 1. Noi credem, ca vamesul era si preot si ca lui i se spovedea Dragnea. Era si pacat ca in preajma alegerilor ca sa nu se pomenească numele lui Dragnea. Nu aveau niciun farmec fara el. Poate o scurta declaratie a lui Jhonny cum ca din penitenciar Dragnea va influenta rezultatul votului, n-ar strica. Ar da bine la publicul # rezist si liberal, i-ar mobiliza și i-ar excita la maximum.
  Ps. Un scurt rimember cu toți amicii lui Dragnea care candideaza, poate aduce, si el, beneficii liberalilor si laturii LGBTQ-istă a securității, USR.
  ps. Tovarasii, unii n-au facut trafic de influenta in Bucuresti, ci au facut traficul mai fluent pe arterele , venele si capilarele sistemului ciuculator, salvandu-l de ateroamele care-i obstructionau coronaroienele, ateroame care puteau conduce la un infarct iminent. De aceea propun sa i se spună omul Statină Sortis Antiaterom cu STENT.

 2. Individul asta ca multi altii ce sunt in politica are un tupeu maxim ! La cate are pe constiinta sa mai ai tupeu sa candidezi ; un ipocrit !

 3. Ahhhh!, ce panou superb dar urias putea sa fie plasat in centrul timisoarei, fix ca in halvetica, dar cu dovezi clare(poze sau acte pentru un posibil proces)! Garantez, aceste panarame mincinoase, nu mai candideaza nici la maturat strazile cu asemenea publicitate! Apropo, Dragnia a venit in psd din pdl!

 4. Nu doar „a3 si Madam Pandele” sunt febletzele publicatiei, ci si Dragnea care, iata, e bagat intr-o insailare de afinitati si complicitati inchipuite pentru a-i pune in carca infractiunile unui „coleg de camin” cu care nu s-a mai „intersectat”!?
  O fibra importanta a insailarii e calitatea de „teleomanean” a individului luat meritat in tabarca, dar folosit ca nada pentru „agatarea” pestelui cel mare, Dragnea!!! Basistul seku Videanu e introdus tot pe motive de camin studentesc, iar
  cei mai suspiciosi sunt ademeniti cu numele unui liberal din tata-n fiu, Pedro Ronovici-Neulander-Ibarruri, mare profesore
  la transport de ideologie marxist/bolsevic/”liberala”!? Daca era si el „teleormanean” Videanu s-ar fi bucurat de o mai mare atentie, dar…ghinion, e in tabara care trebuie, in tabara care nu treuie deranjata!!! Nu contest ca „spaga” despre
  care se face vorbire nu trebuie bagatelizata, dar sa-l pui pe caminist alaturi, indirect, de Blejnar cu sutele de milioane
  si o „extragere” a unui complice pe care unii o considera asasinat…Multi colegi de facultate si de camine nu mi-au fost
  prieteni, la Cluj, iar pe restul cu care am avut relatii apropiate specifice vietii studentiesti i-am pierdut pe parcurs. Nici nu mai stiu daca sunt in viata…Dragnea nu e „un personaj controversat” precum in formularea inestetica de asociere
  la fel de inestetica cu Videanu care e un marsav sustinator al Statului Securist basoido-yoha-nist aflat in libertate…

 5. Binefaceri și beneficii lângă Dragnea toți, Videanu și pretenii. Dă pe dinafară pușcăria de corupți.

 6. Individul este cumva contracandicatul Alinei Sasu Sperlea Brindescu ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.