Prima condamnare în procesul lui Trump

Unul dintre cei 18 co-inculpaţi din procesul în care fostul preşedinte american Donald Trump este judecat pentru presupuse tentative ilegale de a inversa rezultatul alegerilor din statul Georgia în 2020 a pledat vinovat, în cadrul unui acord cu acuzarea, notează AFP.

Cei 19 inculpaţi citaţi în rechizitoriul dezvăluit pe 14 august la Atlanta, capitala statului, în temeiul unei legi privind crima organizată, au pledat nevinovat toţi până în prezent.

Vizat iniţial de şapte capete de acuzare, Scott Hall, 59 de ani, a pledat vinovat pentru cinci infracţiuni de conspiraţie pentru a interfera în îndeplinirea atribuţiilor electorale, în cursul unei audieri în faţa unui judecător din comitatul Fulton, Scott McAfee.

El a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendare, o amendă de 5.000 de dolari şi 200 de ore de muncă în folosul comunităţii.

De asemenea, Hall s-a angajat să scrie o scrisoare în care să-şi ceară scuze alegătorilor din Georgia şi să depună mărturie la viitoarele procese ale celorlalţi inculpaţi.

Nu toţi vor fi judecaţi în acelaşi timp, avocaţii Sidney Powell şi Kenneth Chesebro cerând pentru ei un proces rapid, care va începe pe 23 octombrie.

Pentru restul de 16, printre care Donald Trump şi fostul său avocat personal, Rudy Giuliani, nu a fost stabilită nicio dată.

Donald Trump, favorit la primarele republicane, denunţă problemele sale judiciare drept „ingerinţă electorală” la instigarea administraţiei preşedintelui democrat Joe Biden pentru a-l îndepărta din cursa pentru Casa Albă din 2024.

Spre deosebire de procedura stufoasă din Georgia, dosarul instruit la nivel federal de procurorul special Jack Smith, pentru presupuse tentative ilicite de a obţine inversarea rezultatelor votului câştigat de Joe Biden, vizează doar un singur inculpat: Donald Trump.

Procesul în faţa unui tribunal federal din Washington este programat să înceapă pe 4 martie şi ar urma să dureze aproximativ patru săptămâni, potrivit procurorului Jack Smith.

În Georgia, acuzarea se aşteaptă ca un proces să dureze patru luni, reaminteşte AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

12 Comentarii

 1. Biden incearca cu toate fortele sa il condamne si pe Trump. Este o prostie cu cat va lupta pentru asta cu atat lumea va tine cu Trump. Din pacate in USA nu este o limita de varsta pentru a fi presedinte. Ajung toti ramolitii sa conduca.

 2. Strumph nu scapa de condamnare si puscarie,ce nu va e clar?Poate un desen ajuta sa intelegeti sistemul si clownii politici

 3. @Piotr Axonovici Nimeniîndrum: Și asta te excită, nu-i așa?! Te face să te simți ca în anii dragi ție, când adulații tăi bolșevici trucau alegerile și-și arestau și împușcau oponenții.

 4. Incepe tavalugul o data cu zicerile lui J.R.Biden ce indentifica , ca noi toti dealtfel , atacul la democratie declansat de Trump (posibil din posutra de intermediar stiute fiindu-i prieteniile si afinitatile ).Trump nu poate , cine l-o fi pus sa ceara unor cetateni mersul trumfal spre Capitoliu,sa mai candideze la functia suprema in stat .Intrunirile de Partid se fac fara TYrump si nu intelegem de ce el ar trebui sa fie candidatul ? Poate din partea altui partid .Republicanii nu il pot accepta in totalitate si Trump , candidatura lui , va sparge Partidul Republican .Asadar drumul catre candidatura ii va fi inchis .Toate natiunile democratice ale lumii si aliatii lor vor depune eforturi considerabile spre a opri candidatura asa cum s-a facut si in cazul alegerii lui J.R.Biden atunci cind acesta a fost ajutat de natiunile europene importante .Chiar daca ar candida si ar fi presupus cistigator tot nu ar cistiga .

  • Multumesc! Multumesc f. mult sustinatorilor mei in viata din Romania care nu m-au uitat si in 3024 ma voteaza.
   God bells si sa va fie tarana usoara! Multumesc!
   🙇

 5. „ȘI NE MAI SUPĂRĂM CĂ NICI ÎN -JUSTIȚIE-NU SUNTEM ORIGINALI-DECUL ÎN CORUPȚIA FUNCȚIONARILOR STATULUI SAU CE-O FI CEL DIN IMAGINE!!!””-NU NE PUTEȚI SPUNE CUM „S-A INTERFERAT”?!!

 6. Daca Trump accepta senin rezultatul alegerilor din 2020, era acum sigur castigator al alegerilor de anul viitor cu un procent considerabil. Din pacate el nu poate fi senin 🙂

 7. Trump e ultima șansă a SUA iar dacă cade, țara cade odată cu el, și oată cu SUA cade și Europa.Și atunci o să vă bucurați de „binefacerile” stângii: sărăcie generalizată în care banii nu mai contează pentru că oricum, nu prea mai ai ce cumpăra cu ei, violență, furt, bande de migranți ce vă pun pe fugă și vă violează mamele, surorile, fetele și nevestele, vă căsăpesc pe voi și copii voștri iar poliția păzește exclusiv cartierul bogaților.Justiția se face cu pistolul. Cam ca, n favelas, în Malmö și prin suburbiile Parisului, dar mai rău. Mult mai rău.

 8. Se zvonește că Rățoiul are Parkinson. Deci la conducerea SUA candidează pe primele locuri un bîțîit și un senil, ambii puși să facă America praf!
  De altfel, datoria internă uriașă a Statelor li se datorează exclusiv lui Bush von Vodka și lui Trump van Limbrik! Ambii au căcat banii americanilor, Bush în cel mai idiot război din ultima vreme, iar Trump prin facilități acordate milionarilor!
  Ce șpagă a primit el la comanda tronsoanele de zid de graniță, nu spune nimeni? De acolo îi vine lui pieirea!

 9. „Se zvonește…Deci…”se cheamă fractură logică.Până una-alta unul era de acord, ba chiar cerea examen psihiatric public pe vremea în care celălalt tăcea de nu se mai oprea.Deci?

 10. „El a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendare, o amendă de 5.000 de dolari şi 200 de ore de muncă în folosul comunităţii”

  Efectul pledarii ca „vinovat”: nejudecarea cazului si negocierea cu procuratura a „pedepsei”. Pentru gazetarii nestiutori (un pleonasm) asta inseamna o recunostere a vinovatiei !

 11. Conform Washington Examiner,
  „Co-inculpatul se confruntă cu șapte acuzații legate de efortul depus, inclusiv o acuzație de inselaciune a statului.
  El a pledat vinovat la cinci capete de acuzare.”
  – bucuroasa sa va traduc! 😉

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.