Prima condiție, dar nu singura. Ciucă îl ”invită” pe Nicuşor Dan în PNL

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi, că primarul Capitalei, Nicuşor Dan, are ”o singură soluţie”, dacă vrea să mai primească susţinerea liberalilor pentru un nou mandat, anume să se înscrie în PNL.

„Discuţia cu Nicuşor Dan este mai veche. Dumnealui a candidat la primărie şi cu susţinerea Partidului Naţional Liberal. (…) Astăzi, PNL are capacitatea administrativă, dacă ne uităm la ceea ce au realizat administraţiile liberale. Este necesar doar să vorbesc de ce a făcut Emil Boc la Cluj, ce a făcut Ilie Bolojan la Bihor, ce a făcut Ion Dumitrel în Alba, ce a făcut Gheorghe Flutur la Suceava.

Deci, Partidul Naţional Liberal a demonstrat că are capacitate să administreze şi să dezvolte şi local şi regional, ca atare nu putem să nu avem un candidat în Bucureşti. Dacă Nicuşor Dan vrea să mai primească susţinerea PNL are o singură soluţie: să se înscrie în Partidul Naţional Liberal”, a spus Nicolae Ciucă, la RFI.

Prima condiţie pe care trebuie să o îndeplinească  

„Este prima (condiţie – n.r.). După ce se îndeplineşte aceasta, mai vedem şi celelalte condiţii”, a adăugat Nicolae Ciucă.

În 21 noiembrie, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că, în vederea alegerilor locale de anul viitor, intenţionează să îşi păstreze independenţa şi să solicite sprijinul partidelor de dreapta, astfel încât să nu câştige PSD.

Întrebat dacă ar accepta să se înscrie în PNL pentru a obţine susţinere, Nicuşor Dan a răspuns că este important ca partidele de dreapta să aibă un candidat unic.

„În opinia mea, esenţial este ca dreapta să aibă un candidat unic şi cred că pentru marea majoritate a votanţilor de dreapta, care ne-au spus acelaşi lucru în 2020, este ca dreapta să aibă un candidat unic. (…) Eu am fost votat de oameni care susţin PNL, am fost votat de oameni care susţin USR, am fost votat de oameni care susţin dreapta, fără să fie simpatizanţi ai acestor partide. Am o relaţie foarte bună cu PMP în Consiliul General şi cu celelalte partide de dreapta care nu sunt reprezentate în Consiliul General. E foarte greu să ne gândim că un candidat al unuia dintre aceste partide poate să câştige şi, atunci, strategia mea este de a-mi păstra independenţa şi de a solicita sprijinul partidelor de dreapta, pentru a nu lăsa PSD în Bucureşti„, a explicat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. CIUCA macar din gura sa ceara pamantu stramosesc inapoi furat de ucraina. Toti au tradat Romania in favoarea evvreilor globalisti . Ciuca ka puscarie pentru tradare.CIUCA macar din gura sa ceara pamantu stramosesc inapoi furat de ucraina. Toti au tradat Romania in favoarea evvreilor globalisti . Ciuca ka puscarie pentru tradare.

  2. CIUCA macar din gura sa ceara pamantu stramosesc inapoi furat de ucraina. Toti au tradat Romania in favoarea evvreilor globalisti . Ciuca la puscarie pentru tradare.CIUCA macar din gura sa ceara pamantu stramosesc inapoi furat de ucraina. Toti au tradat Romania in favoarea evvreilor globalisti . Ciuca la puscarie pentru tradare.

  3. La banetul care intra de la buget la primaria capitalei si cu toate firmele clientelare care stau flaminde la coada, cred ca nu Nicusor ci mai degraba Plicusor a fost invitat in PNL …

  4. Nu cred că bucureștenii au avut primar mai bun decât Nicușor..Dar, culmea,..nu le place decât mirosul de peste..

  5. Daca tine la PNL, Ciuca (provenit si el de la „indpendenti”), are doar optiunea de a-l invita pe usa afara de la primarie, pe impostorul care, vreme de trei ani si mai bine si-a batut joc de Bucuresti si bucuresteni.

  6. Daca Nicusor Dan se inscrie in PNL pierde sigur alegerile. Dar nu cred sa o faca asa ca singurul primar onest va ramane in functie si dupa 2024…

  7. asa cum stiti nu numai primarul dar si alti cetatenii unii non politici pina acum dar de valoare se vor inscrie in pnl ciuca .

  8. Nu are nevoie Nicușor de PNL-ul cel de 5%…va câștiga independent, în ciuda hienelor PSDNL-iste !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.