Prima News. Cum devine moldovenesc grâul ucrainean. ”În război se fac cele mai mari profituri!”

Republica Moldova exporta în România, în trimestrul III 2021, o cantitate de 14.699 de tone de grâu, iar după începerea războiului, în trimestrul III din 2022, a urcat la 74.000 de tone de grâu, pentru ca în trimestrul III al anului 2023 cifra să urce exploziv, la 317.000 de tone.

Invitat în cadrul emisiunii Proiect de țară: România de la Prima News, Cezar Gheorghe, expert în piața de cereale, vorbește despre ipoteza potrivit căreia nu Moldova exportă, de fapt, ci acolo doar se duc mărfurile din Ucraina, unde sunt înregimentate și ștampilate, înainte de a veni și rămâne în România.

Vezi video AICI

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18

18 Comentarii

 1. 2021, o cantitate de 14.699 de tone de grâu—— anului 2023 cifra să urce exploziv, la 317.000 de tone. DE FAPT DE 20 DE ORI

 2. Pentru a nu stiu cata oara: Romania e un monumanetal exemplu pentru zicerea „si f#tuti, si cu banii luati”.

 3. Până și moldovenii își bat joc de noi. Nu se știa de această hoție?, ba se știa, dar Iohannis, Ciolacu și Ciucă au închis ochii, că e ordin de la stăpânire.

 4. Foarte bine ca au venit cereale și produse din Ucraina au scăzut preturile. Tertipuri d3 genu ca sunt pline de chimicale le știam și ale noastre sunt mai pline .

 5. Pai romanii acum pot sa joace tare ,produc mult si stropesc cu orice ,importante sa faca numar.Asa fac competitie celor di Ukraina,Carhil , Monsanto etc.etc.

 6. nea Lidl il comercializeaza ca faina si de atunci aluatul a devenit sfaramicios, nu mai poti face o pizza un dulci in casa trebuie sa cumperi din comert unde se introduc E-uri ca sa transforme faiana de prosta calitate in ceva comestibil…traiasca ingineria genetica/plante modificate si peisticide cat sa cuprinde, nu conteaza doar productia…

 7. Romania este pacalita si mintita de toti ,inclusiv de Republica Moldova .Asa se intimpla atunci cind sintem condusi de niste tradatori de tara si romani .

 8. Cum devine moldovenesc grâul ucrainean?
  -pune Maya cate 1 picatura de unsoare din găleata aia
  la fiecate/fiecare camion de 48 de tone,
  simplu!

 9. Păi bre ciumete,. Indiferent că e din moldova sau ukraina sau de pe Marte, tu ca romîn patriot ai obligația asumată prin jurămînt să aperi interesele proprii, adică a agricultorului romîn,. Simplu și de executat. De ce nu faci ?/ De ce ai alte ”slăbiciuni” și afaceri necurate, cînd africanii flămînzesc ??

 10. @Paulian Ionescu:
  Nu! Romania nu este mințită sau păcălită de strainezia, e mințită și înșelată in și cu orice de proprii politicieni in frunte cu Plavanul de lux care nu se mai satura de lăcomie și…ferească sfântul! Dacă politicienii romani in frunte cu plăvanul turist de lux extrem nu ar accepta prin lege toate aceste dedicații, nu s-ar întâmpla asemenea orori. Nu mai aruncați pe alții porcăriile executate cu bună știință prin legi cu dedicație de către politicienii romani!

 11. un cretin neaga analizele si scrie ca produsele ukrane nu sunt toxice! pute tara asta de slugi ale strainatatii…

 12. …. adica moldova e sora cu ucraina? nu mai e „sora” romaniei? nu mai avem „frati” peste prut? frati, frati, dar brinza e din ucraina? de aia patriotii romaniei se muta/cinta/actoricesc/dau interviuri in moldova? si-au gasit „adevarat casa”?

 13. intre ei fostii tovarasi..bolshevico/kgb isti (pun pariu si khazari la origini daca-i cautzi) s-au inteles…si uite asa intra astia in Evropa…sa te tzii atunci ce lume a regulilor vor respecta…ha Ha Ha 🙂 🙂 🙂

 14. Cea mai mare greseala, imensa, a diplomatiei noastre in ultimii 50 de ani? Recunoasterea asa zisului stat rep. Moldova! Grecii nu au recunoscut Macedonia decat in termenii lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.