Primadonelor războiului informațional

Forma fără fond a Poliţiei Gândirii (am numit Consiliului Naţional al Audiovizualului) este atât de evident dăunătoare în zilele acestea, când puzderia de discipoli ai lui Tomás de Torquemada din media ne poluează spaţiul comunicării publice cu o specie de investigaţii jurnalistice de-a dreptul letală pentru discernământul receptorilor, care cred în aiurelile şi dezinformările vehiculate de o falsă presă, precum în cuvântul Bibliei.

Antena 3, România TV, Realitatea Plus- ca să menţionăm doar campioanele intoxicării informaţionale în speţa incendiului de la Ferma Dacilor, dar şi în alte multe cazuri din care pot extrage capital de scandal – se întrec, care mai de care, în a se substiutui Ministerului Public, poliţiei, pompierilor, inspectoratelor de stat şi întregului spectru instituţional abilitat legal să cerceteze astfel de evenimente în mod sistematic, pe bazele ştiinţifice ale metodologiei criminalistice , mai cu seamă când acestea au între consecinţe pierderea vieţii mai multor oameni.

Cum referă jurnaliştii din audiovizualul românesc asupra dramaticului eveniment şi a altora similare ? Fiecare după cum îl duce capul şi minimul autosuficienţei intelectuale din dotare.

Cum referă asupra unor astfel de evenimente jurnaliştii profesionişti ai prestigioaselor agenţii de presă ale lumii sau ai gazetelor din topul presei internaţionale ? Referă numai şi numai strict specializat, în sensul că pentru chestiunile de interes public care fac obiectul unei investigaţii din partea organelor de aplicare a legii nu culeg informaţii, nu redactează sau transmit ştiri, exprimă opinii, nu publică reportaje, comentarii ori editoriale decât acei ziarişti care promovează un examen de specializare pe domeniul respectiv, pe baza unui Manual al jurnalistului comunicator de informaţii privind fapte din competenţa organelor de aplicare a legii.

În presa responsabilă ziariştii sunt specializaţi pe domeniile asupra cărora referă, aşa cum sunt şi medicii, juriştii, inginerii, militarii şi toate celelalte profesii. Medicul neuorolog nu referă asupra cazurilor de competenţa urologului, după cum nici acesta nu intruzionează competenţele psihiatrului. În materie juridică, de asemenea, penalistul nu se pronunţă în speţele de drept comercial sau de drept maritim ori al spaţiului circumterestru. Aviatorul nu pilotează un tanc, după cum nici artileristul nu va sta la timona unui vapor.

Faptele de interes public din atenţia presei ţin de varii domenii de activitate şi se definesc prin termeni specifici acestora. Pe cale de consecinţă, abordarea lor necesită şi cunoştinţe adecvate. În secolul trecut un liceu bun conferea un nivel de cultură generală cu mult deasupra lustrului imposturii pri care se legitimează grosului presei de azi.

Primadonele televiziunilor din România – Anca Alexandrescu, Andreea Crețulescu, Sabina Iosub, Alexandra Păcuraru, Cătălina Porumbel, Lili Ruse, Cristina Șincai- ca să le menţionăm, în ordine alfabetică, doar pe cele omnisciente, din cale afară de vocale şi tot atât de acomodate cu promovarea propriului ridicol, dumnealor se pricep la toate, absolut la toate. Cu invizibila lor competenţă, suplinită de perseverenţa celui fără de idei, platourile numitelor televiziuni devin tribunale inchiziţionale neostaliniste, care lansează ipoteze, vinovăţii şi acuze, rostogolite din oră în oră , după registrul metodologic al defăimării autorităţii, autoritate care dacă se complace, de ocină şi de ohabă să-i fie ruşinea.

Dar cu terfelirea demnităţii oamenilor aflaţi sub protecţia prezumţiei de nevinovăţie cum rămâne? Se scoală Vodă Cuza din mormânt să le sărute obrazul scuipat cu balele unor condotieri de presă ?!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 23
Aurel I. Rogojan 248 Articole
Author

33 de Comentarii

 1. Da’ pe radu tudor de ce l-a omis tovarasul autor al acestui articol si s-a rezumat la nume de dudui de care nu prea a auzit lumea? Nu i s-a permis sa-l mentioneze?!?

 2. se pare ca dumneavoastra sunteti un reprezentant de s(z)eama al politiei gandirii si ministerului adevarului. omul este creat de Dumnezeu sa desluseasca adevarul. cine asculta, aude si vede. in ceea ce priveste : *Ministerului Public, poliţiei, pompierilor, inspectoratelor de stat şi întregului spectru instituţional abilitat* ar trebui sa realizati ca institutiile statului de „drepti”, indivizi nealesi de noi, poporul roman, sunt corupte pana la radacini, iar „justitia” a chiorat cu totului tot, absolut tot ce se intampla fiind doar un mijloc politic de control al maselor. vorbiti de jurnalism? adica cel care impingea romanii la otravirea prin „vaccin”? de profesionalism? adica institutii infiltrate de servicii de spionaj (ca romanesti nu mai sunt demult)…ma intreb ce parere aveti despre Julian Assange…? dar de Ion Ratiu…? intr-o societate (LIBERA) jurnalismul profesionist accepta orice opinie poate conduce catre ADEVAR. si trebuie sa ascultam orice voce, de la orice nivel, pana cand adevarul ne va palmui peste ochii care vor inchisi. poate atunci unii dintre „jurnalisti” ii vor deschide…

 3. Fapte
  Împrejurări reale, acțiuni sau fenomene care pot fi observate sau verificate obiectiv.
  Pot fi demonstrate obiectiv, în baza unor probe.
  Obiective.
  Universale, apar la fel indiferent de cine le privește.
  Exprimate în termeni neutri.
  Cuvinte care ajută la identificarea lor: confirmă, dovedește, demonstrează etc.
  Opinii
  Impresii, aprecieri sau interpretări asupra unui subiect.
  Subiective, personale, putem fi sau nu de acord
  Nu pot fi verificate și demonstrate.
  Exprimate în termeni emoționali
  Pot diferi de la persoană la persoană, de la grup la grup.
  Cuvinte care ajută la identificarea : Părerea mea, din punctul meu de vedere, as suspecta că,etc …
  Media e o cloaca pestilentiala,presa/media e zero barat in Romania, cei mai intelepti se uita la filme, nu la pocitaniile enumerate in articol
  Razboiul ruso -ucrainian e exacerbat mizeria jurnalistica cu si fara epoleti,minciuna sta cu media la masa

 4. ‘ Selectivitate ‘, ‘cantautorul’ nu include în lista sa B1 Tv și Digi 24 !!!

 5. Toate ființele vii de pe această planetă funcționează prin legea atracției. Noi, ca oameni, avem capacitatea de a alege ce gânduri ne vor crea viața. Fiecare dintre noi are puterea de a gândi în mod intenționat și de a crea realitate cu mintea. Mintea noastră modelează de fapt lumea din jurul nostru asa ca legea atracției este întotdeauna la lucru și gândirea negativă este egală cu atracția fatală. Ideea este să nu vă lăsați atrași în strategiile de tensiune antagonică fabricate, în controlul mental masiv etalat în fiecare secundă pe platformele media.

 6. Inchizitia Media este activa cu asupra de masura in vacarmul posturilor Tv. amintite ! Ca orice Inchizitie , combina in mod nefericit Prostia, Absurdul , Incompetenta , Prostitutia agresiva mediatica iar rezultatul este letal ! Practic, tot Spatiul este ocupat si acaparat de ” vorbeți ” si „părerologi ” cu competente inexistente .
  Generalul A.Rogojan s-a exprimat decent si cu rezerva in conditiile in care mizeria cu pretentii de jurnalism se revarsa in spatiul televizionistic precum o avalansa !
  Multumim Generale !

 7. Hmm.. Doar femei? Dar de Radu Tudor ce zici, ca sa luam doar un exemplu de alt gen? Asta daca tot ai deschis subiectul razboi informational?

 8. CNA-ul ? Politruci scarbosi. Cred ca toti sunt „antiPSD” acesta fiind singurul lor criteriu de competenta. Foooarte subtire si usor de aplicat. Iau salariu doar daca sunt „antiPSD”, probabil recrutati de CIA via SRI …..

 9. Eu cred că aceste TV ar trebui să fie interzise sau să dispară, sunt cele mai nocive și periculoase din spațiul media

 10. Perfect adevarat,nu au cunostiinte adecvate,fac tribunale ad-hoc” lansează ipoteze, vinovăţii şi acuze, rostogolite din oră în oră , după registrul metodologic al defăimării autorităţii, autoritate care dacă se complace, de ocină şi de ohabă să-i fie ruşinea.”
  Uneori si autoritatile intervin,dau relatii si chiar ele din capul locului dau relatii despre ancheta ,incalcarea prezumtiei de nevinovatie este practica veche .
  As face o mentiune,dna.Anca Alexandrescu vorbeste tot timpul documentat.
  Restul,habarniste fara diploma.
  Mai avem si „armata”de reporteri trecuti pe state pt.ca au reclame si publicitate cu duiumul,sa pape si ei o painica,-locuri de munca productive nuexista ,au disparut0
  ale caror relatari provoaca plinsul0riasul,pusi in fata unor cladiri,ziduri ,firme etc.ca tot este totul comert inclusiv stirile.
  Fara aceste umpluturi bizare ar soma,Corpos,Mariana Gheorghe,CNN ,Pacuraru etc.
  Singura „aparare”este sa nudeschid televizorul.
  Cateodata caut TV Romania,mai avem asa ceva in afara de un „tv informativ”?
  Despre TV Romana ,ce parere aveti dle.Rogojan ?Isi face ea datoria,de cine este acaparata,stralucind prin lipsa,lasind locul „comertului” cu stiri ?

 11. Ce sa spunem? Digi, B1, TVR, Prima sunt maicile televiziunilor de știri. Gadea e stareț, Prelipceanu, Radu Tudor, Dumitrescu, Copros sunt călugării bunei cuvinte, iar generalii de carton presat acocatii moralei comuniste. Ca tabloul sa fie intreg nu cred ca trebuie sa-i omitem pe deontologii din partide. Ei sunt sarea și piperul ciorbele cu oase și vinul sfințeniei absolute. De, în lipsa subiectelor, sunt bune și predicatele.

 12. Bilderberg, Forumul lui Charlie de la Davos, etc. sunt forme iluzorii de speriat pasaretul. Boshorogii de acolo n-au facut ceva, nu fac ceva si n-o sa faca ceva, inafara de f.multi bani, decat copii la betie. Caraghioasa de Urssula si senilul de Bideu cu Robinet se iluzeaza ca fac ceva, nu-i asculta nici copiii. Iar Obama crede ca-conduce el, poate la dans cu nevasta-sa. Marinica bajatule, asa cum nu exista Inexistentul, tot asa nu exista alta forta pe Pamant, inafara de rusi, chinezi si indieni. Deci, fa rost de bani sa-ti platesti parcarea masinii pentru care n-ai combustibil sa circuli !

 13. – intotdeauna împotriva instituțiilor statului
  – in slujba retelelor criminale

 14. tomlin Ai un talent indescriptibil la lins in fund tradatorii locali si internationali. Ai urmat cursuri, specializari sau esti autodidact ?

 15. hiba e ca la nivelul de tampenie fudula al populatiei actuale, a permite deversarea de laturi in media echivaleaza cu a stimula spalarea creierelor (cat o fi ramas din ele)! nu poti miza pe discernamantul unor indivizi care considera, de pilda, ca basexu si joanis sunt buni, iar Dragnea a fost Diavolul

 16. Interesele și bunastarea poporului român sânt unicul criteriu prin care nu te poți abate de la punctul cardine prin care manipularea,indiferent din care parte vine,nu poate avea efect.Dar cum la putere e plin de trădători santajabili cât și impostori incompetenti de veche cat și nouă factura ,nici nu are rost sa le dam considerație.

 17. @tomlin 14:07

  ” fa rost de bani sa-ti platesti parcarea…” !!!!!!!!!!!!!!! Mi.a placut ! Maxim !

 18. I loved you better than you would ever be able to express here. The picture is beautiful, and your wording is elegant; nonetheless, you read it in a short amount of time. I believe that you ought to give it another shot in the near future. If you make sure that this trek is safe, I will most likely try to do that again and again.

 19. …dar voi cum sunteti, comentatorilor?…postati si la pseudofilosoful marga, si la stirile privind bugetul-desi habar nu aveti cu ce se mananca-si la cele privind politica geostrategica!…sunteti pareristi la orice!…intr-un anumit fel aveti dreptate, doar ca…cei citati sunt doar reflexiile voastre neimplinite…ei sunt pe sticla, voi pe un site vizitat de mai putin de 1000 de indivizi…dintre care peste 30%sunt troli care posteaza pe nick-uri diferite…hai pa!…jalnicilor!…

 20. ~Cum referă asupra unor astfel de evenimente jurnaliştii profesionişti ai prestigioaselor agenţii de presă ale lumii sau ai gazetelor din topul presei internaţionale ?~domnule autor ! dacă ați dat exemple de „răi” ,de ce nu nominalizați și „buni” dacă ați pomenit „prestigioasele agenții de presă” și „jurnaliști profesioniști” EU CUNOSC O LEGE A AGENȚIILOR ȘI JURNALIȘTILOR: MINCIUNA MEA E ADEVĂRUL TĂU-DEPINDE DE UNDE IAU „BĂNIȘORII””!

 21. Cu Cartea de Identitate cu CIP nu potzi sa-ti platesti Impozitul pe Casa de la Bancomatul de Facturi Selfpay pentru ca nu stii CNP -ul ! Pentru ca CNP – ul este in CIP !

 22. Despre FATUCILE enumerate partial din lipsa de spatiu sau usoara empatie de Generalul de Securitate Rogojan vorbesc aici de ani de zile si mai ales de isterizarea lor ideologica in postura de factotum…Ceea ce generalul ignora in viteza analitica sunt FLACAII, care mistifica partizan si la ordin pe post de Fetzi Frumosi, deasemenea si TRADITIA post-LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern de a se anunta CATASTROFELE si a se desface firul criminalistic in patru!!!

  Rolul acestor prestatii, pe care il stie generalul mai bine ca mine, nu este de SUBSTITUIRE a competentelor ORGANELOR OFICIALE,
  ci de tatonare a receptivitatii spectatorilor la DIVERSIUNI si in final la DIRIJAREA PE PISTE FALSE!!! Piste care ulterior vor fi
  urmate cu precizie de ORGANE, ca sa folosesc o exprimare de specialitate…E ca la ALEGERI cand sondajele lu Pielicica Psoriazis
  si ale altor cativa ILEGALI, toate falsificate, se vor regasi in REZULTATELE ELECTORALE…
  Nu ma asteptam ca generalul Rogojan care a demonstrat cunostinte istorice solide sa ne trimita taman la Torquemada cand se putea opri la Lenin, Stalin, ILEGALUL lor Hitler si ceilalti experti in PROPAGANDA FALSA…In ce priveste „primadonele” sper sa nu fie acuzat de postaci ca nu iubeste sexul frumos, asa cum am patit eu aici…Despre vreo acuzatie de ATEISM dupa asocierea cu BIBLIA
  deocamdata nu ma pronunt ca prea l-am pus la lucru pe generalul Rog…

 23. In competitia stiristilor toxici imbecili – totusi, Radu Tudor ocupa locul 1, la capitolul dezinformare premeditata, in forma continua, ca si crima, individul cu idei putine, dar toate fixe bine platite de stapanii furnizori de armament, o tine langa-balanga cu inarmarea Romaniei urgent, azi sau maine, pe bani grei. Asta trebuie expediat in linia intai, pe front in Ukraina sau in Gaza Palestina, sa-i mai taca drak’ gura.

 24. Cum să spui despre Radu Tudor ceva de rău? Ăsta e băiat bun. Numai pe Putin de câte ori nu l-a îmbolnăvit sau omorât nici el nu mai știe. Sau cum armata ucraineană moară zilnic sute de militari ruși, ucrainenii fiind protejați de gloanțe sau alte mijloace de nimicire.

 25. Umbra lui Assange a început să dea frisoane pe la București.Asta cu specializarea în linsul clantelor, devenit visul umed al lui simonis și al altora asemeni bețivani de putere nu stă-n picioare.Politicii românești îi cresc coarne după exemplul lumii”libere”.Noapte bună Europa, noapte bună civilizație.

 26. @intox:
  Abtine-te!
  Lasa-l pe tomlin sa spuna ce vrea! Aici nu e cercul cunoscut de nulitati.

 27. Mie nu-mi place deloc ca șeful de cabinet al lui Iulian Vlad să-mi dea lecții. Eu hotărăsc care ziarist îmi place, n-am nevoie să mă ghideze fostele organe. E drept că Radu Tudor e cam antipatic, dar la meserie îi bate pe mulți. Dacă Rogojanu se leagă de Oana Stancu de la A3, dă cu el de rogojină!

 28. Bună tuturor!
  Rogojan e general de secu?
  Rogojane tu stii foarte bine că țara asta numita România a ajuns o COLONIE DEVALIZATA si ca totul este putred și strâmb construit!
  Peste 90% din relele si neimplinirile României au drept cauza CORUPȚIA!
  CUM A AJUNS ROMANIA O COLONIE DEVALIZATA? Scrie dle Rogojan un articol de sinteză pentru ca știi foarte bine tot procesul de degradare si jaf al României! Incepe cu ce s-a petrecut dupa anul 2000! Ia-o cu Nastase,Băsescu-Boc,Tăriceanu,Iohannis,Orban,Câțu,CIUCĂ ,CIOLACU și faptele lor care au adus ROMÂNIA in colaps financiar, economic ,social si drmografic!
  Lasă presa să vorbească!
  Mai bine ia-te de CNA un organism putred care face poliție politică asupra presei !
  E doar o părere a mea.

 29. Andrei Ionescu, generalul Rogojan ne e dator noua romanilor ADEVARUL despre LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern si DECENIUL DE JAF
  si LEGIFERARE A JAFULUI pentru CAPITALIZAREA NOMENCLATURII, urmat de DECENIILE DE JAF cu CONSTITUTIA in mana…Sa ne mai spuna cum a fost in „Iran” intre 18 si 20 decembrie 1989…Un roman adevarat asta ar face cu orice risc personal…

 30. & Nu mai laudă doamnele și domnișoarele din aceste vremuri rogojinile care și în vremurile liberalilor și ale bolșevicilor erau prezente ,la modul general, în viața lor, în prezent au covoare, carpete, mochete, etc. ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.