Primăria Timișoarei, dată în judecată de angajați

Primăria Timișoarei, dată în judecată de angajați. Liderul Sindicatului Liber al Angajaţilor (SLA) din Primăria Municipiului Timişoara, Tiberiu Negrei, a anunţat, luni, că 33 de angajaţi au acţionat în instanţă instituţia, care a adoptat luna trecută o nouă organigramă prin care vor fi desfiinţate 80 de posturi, din care 10 sunt de conducere.

Tribunalul Timiş a acceptat acţiunea de contencios administrativ şi fiscal a sindicatului, pentru „suspendare executare act administrativ”, şi a fixat termenul pe data de 9 august.

Noua organigramă a intrat în vigoare de luni şi, potrivit acesteia, apar funcţii noi, precum cele de grădinar-şef sau manager de cartier. De asemenea, conducerea instituţiei a anunţat, în luna iunie, că se vor face şi peste 100 de noi angajări, cu predilecţie pentru „profesionişti, la început de drum”, după cum afirma primarul Dominic Fritz.

Sindicatul a cerut dezbatere publică înaintea adoptării noii organigrame, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Consilieri locali, alţii decât cei de la USR PLUS, au comentat în şedinţa în care s-a votat noua organigramă că „primăria nu are nevoie de debutanţi, ci de profesionişti”, dar proiectul primarului a fost votat.

„Ofer personalului din cadrul primăriei o şansă unică în ultimii 30 de ani, de a demonstra că ştiu, că pot, că vor să servească timişorenii şi oraşul. Sper să valorifice această şansă (…). Să lucrezi în Primăria Timişoara trebuie să redevină un statut de prestigiu în comunitate”, spunea primarul Fritz.

Potrivit acestuia, pentru eficientizarea activităţii, în Primăria Timişoara se va reduce numărul structurilor de la 27 la 17. Totodată, au fost identificate 80 de posturi, „multe dintre ele vacante”, care vor fi desfiinţate în vederea eficientizării. 10 dintre ele sunt posturi de conducere.

Pe de altă parte, Biroul de presă al Primăriei Timişoara a explicat, atunci, că „dezbaterile publice se organizează în cazul în care există propuneri de acte normative (cu caracter general). Mai exact, propuneri care au impact asupra întregului oraş. Hotărârea referitoare la organigramă nu este un act normativ, ci este o acceptare a propunerii de organizare a aparatului funcţional al primarului şi are aplicabilitate doar asupra personalului din primărie”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Azi in Timișoara, maine-n toată țara! Felicitări rromani! Așa va trebuie!

  2. Eu doar intreb in baza a ce vad ca se intampla aici, nu in Romania, in legatura cu acest Fritz si consiliul de administratie al primariei Timisoara, ar trebui, inainte de a scoate someri pe banda rulanta si mai ales ca Fritz stie limba germana, sa ia exemplu din strainezia cu un proiect genial:
    Un program pilot si dupa, daca e de succes, sa continuie, adica: saptamana sa aiba doar 32-34 ore de munca cu maximum 5 zile lucrate pentru eficientizarea muncii cu acelasi salariu lunar si totodata, muncitorii sa fie mai odihniti! S’or fi saturat si cetatenii de atata stres bazat pe teroarea guvernului si a lipitorilor, au obosit si daca seful mare vrea performanta, succes! In legatura cu sefii care vor fi eliminati din functii, e perfect dar sa nu bage altii pe dublu prin spate, sa ingroase birocratia! Oricum, in orice primarie sunt o hroaza de plimbatori de acte si vorbe plus codosi si barfitoare= lene si puturosenie pe bani multi.

  3. De care angajati? Dar daca acei angajati ar da concurs pentru posturile pe care le detin si se dovedeste in urma concursului ca nu intrunesc fisa postului si ca au luat bani degeaba ,vor returna lefurile si asa babane?

  4. „Profesionisti la inceput de drum” inseamna la noi la usr habarnisti totali care au experienta in nimic uril , n-au lucrat undeva serios ci prin ong-uri si stiu doar lozinci usrist progresiste gen : transparentizarea, penalii, anticoruptia, lupta cu mafia si digitalizarea! Adica niste vorbe goale pe care le repetam obsesiv pentru fraieri.

  5. Puiuț, fritzutzut : oare ce ai făcut tu în 2 august 1991? Oare era bine pentru tine? Sau pentru familia ta, din orașul tău? Acel oraș nu te vrea primar? Nici Timișoara. Doar Dulapul. Nici măcar tu nu vrei, de aceea ai delegat toată răspunderea. Tu doar cu vorbe din/de la Dulap. Știi să execuți. Nu suntem în ‘, 41. Nici în’ 43. Ai obosit. Te rugăm : mergi la ai tăi! Poate îi ajuți cu ceva. Au nevoie nare : sunt bătrâni. Cine ii îngrijește? O doamnă din Timișoara?

  6. E un drept al fiecarei persoane sa se adreseze justitiei daca considera ca a fost nedreptatita. Foarte bine au facut.

  7. Felicitari Primarului ! Fara despaducherea primariei de multii paraziti cu salarii de lux , care freaca menta , reducerea sefilor care se calca pe picioare , nu va putea progresa !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.