Primarii, nemulțumiți. Cine îi crede? Au salariul „cât o învățătoare, sincer”

Preşedinţii de CJ şi primarii vor primi majorarea de 5% a salariilor, iar asta a stârnit nemulțumire. Purtătorul de cuvânt al PNL nu vede o problemă în asta, iar ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea apără decizia.

Întrebat într-o conferinţă de presă de ce s-a păstrat majorarea cu 5% a salariilor demnitarilor din administraţia publică locală, Ionuţ Stroe a spus că e vorba doar de primari.

„S-au eliminat toţi cei care deţin înalte funcţii publice, din zona vizibilă care, probabil, a generat şi indignare sau îngrijorare. Tot ce înseamnă parlamentari, miniştri, secretari de stat sunt eliminaţi din această creştere (a salariilor de 5% – n.r.)”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, crede că măsura  e legitimă și este în asentimentul primarilor, care se vaită  că au  salariul „cât o învăţătoare”.

„Cred că aţi putea să întrebaţi şi să faceţi comparaţii şi la nivelul primarilor, fără a fi eu părtinitor, am auzit voci din partea primarilor care susţin că au salariul cât o învăţătoare, sincer”, a spus ministrul Veștea.

Întrebat despre această comparaţie, Veştea a spus: „Mai mic decât o învăţătoare am spus.

Sunt administraţii publice care derulează în decursul unui an bugetar foarte multe proiecte pe fonduri europene.

V-am spus generic, am auzit”. La rândul lui, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a explicat că s-au eliminat toţi cei care deţin înalte demnităţi publice, zona vizibilă, care probabil a generat şi indignare sau îngrijorare, şi anume tot ce înseamnă parlamentari, miniştri, secretari de stat, informează news.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. dea demisia!
  In agricultura un tractorist are 10 000lei.
  De ce baga sute de mii de euro in campanii electorale, pentru un salariu de invatatoare?
  Ia intrebati pe Chereches, poate va spune el cum costa 1 km dezapezire, 11 500E!!!!

 2. Stați liniștiți, se descurca cu brio pe model judet Vaslui: de vreo 3 ani au băgat Taxa Edilitară obligatoriu pentru oricine e proprietar și e obligat să plătească odată cu impozitul la proprietate, e in jur de 30 lei. Daca sunt peste 50.000 proprietăți x 30 lei= cel puțin 1.500.000 lei, și-au asigurat buna parte de procent personalizat ca bugetar de lux.

 3. Braneanul tot branean. Numai la avutie , pe orice cai si mijloace. Nu ne spune si noua cam ce salariu are un primar ? Ca o invatatoare stim. Dar cu organigramele alea stufoase din primarii unde-s angajate rudele si amantele primarilor nimic ,nimic ?Stiam ca viermii de zapada ies in lunile de vara . Asta-i atipic ? Iese iarna ?As vrea sa vad o invatatoare cu un salariu de 12-18 mii lei net , precum un primar . atunci nu am mai avea ” conducatorei analfabeti functional. Vestea, branene -la brinza ….Sau vrei sa ne spui despre ” afacerile” de la primaria Cristian? Stii tu care brinzare!

 4. N-a venit nimeni la uşa cuiva să-l roage să fie primar.Ei au dorit asta Ştie cineva de ce?

 5. Nu vă e rusine nenorociților, nu vă e rușine cât ați furat?…mi-ar rușine să cer pomană…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.