Primii social-democraţi care cer excluderea lui Bădălău

PSD Brașov cere excluderea lui Nicolae Bădălău din partid, din cauza declarațiilor legate de românii care muncesc și trăiesc în diaspora.

„România este una singură, suntem un singur popor, indiferent că suntem acasă sau peste hotare. Considerăm ca incalificabile declarațiile făcute de Nicolae Bădălău și nu susținem un astfel de limbaj la adresa cetățenilor români din străinătate. Ne disociem de aceste declarații și suntem convinși că opinia domnului Bădălău este singulară la nivelul PSD. În opinia noastră, toți cetățenii români din Diaspora sunt oameni onești, oameni care muncesc din greu pentru familiile lor. Ei trebuie să fie ajutați și motivați să se întoarcă în țară, însă prin măsuri concrete, nu prin declarații defăimătoare”, se arată într-un comunicat transmis de PSD Brașov.

Exprimarea „fetițele alea” ar trebui mai degrabă „să ne îngrijoreze prin prisma fenomenului traficului de persoane, fenomen agravant”, care trebui combătut cu fermitate de autoritățile statului, conform sursei citate.

„Îi transmitem domnului Bădălău că în străinătate trăiesc și muncesc tineri, antreprenori, cercetători, medici și profesori, oameni care își construiesc vieți noi în țările adoptive. PSD nu se va putea reforma cu adevărat atâta timp cât astfel de derapaje sunt acceptate. Poziția noastră este naturală, mai ales că mâine sărbătorim Ziua Națională, prilej de reflecție și de celebrare a unității poporului român”, se mai arată în comunicat.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

Președintele intermediar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat la afirmațiile făcute de Bădălău, atrăgând atenția membrilor PSD că partidul e în reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

 1. Huuo! Tocmai voi liberali din Ardeal vopsiti in psd-isti aveti tupeu sa vorbiti? Tocmai voi care v-ati saturat de Romania? Degeaba au trecut batalionele romane Carpatii fiindca tot tradatori ai neamului romanesc ati ramas! Se pare ca tot in genunchi ati ramas in fata occidentului in ultimii 101 ani si asta va face bine!

 2. Domne, ce va mai fandositi atita, ca domnisoarele de pension ?! Eu propun o megasedinta, intr-o megasala, cineva sa stinga lumina si dupa 10 minute s-o aprinda, sa vedem cine mai ramine in picioare ! Ambulantele asteapta afara ! …

 3. Pt „animale politice” de teapa lui Badalau, de genul boierilor psdisti din Cluj, a basailor, ar fi potrivita porunca si pedeapsa voievodului Tepes: voi ati adus Tara in halul acesta, voi sa platiti ! Pt astfel de specimene, ca si pt toti proxenetii,traficantii de oameni si de Tara, ar fi democratica acea pedeapsa medievala, ridicarea cat mai sus in Tzeapa…

 4. Balalau ar trebui sa spuna cate fetite minore a abuzat…si daca i s-a deschis dosar de pedofil…

 5. tot vad in gura psd -istilor, resetare, reformare. dece, doar era partidul perfect,cu poporul, bla-bla. sa fie clar, este prm, revopsit.

 6. O +intrebare:Cei ce vin in DRAGUL NOSTRU EUROP din LIBIA IRAK. Siria ,Somalia –cum voteaza in tara de bastina? +n cite zile, cite moduri !!

 7. intalnit o famile care spera sa faca ceva legumicultura. Clanul butoane si badalau, i-au dat cu cisterna cu motorina peste culturi.
  Au reclamat peste tot si au ramas cu reclamatiile.
  Daca tinerii au spus adevarul, inseamna ca mafia italiana trebuie sa vina in sudul salbatic, sa ia notite!

 8. Diasporenii nu sunt romani, sunt tradatori si vor raul patriotilor din tara. Vorbesc limbi straine si vor sa ne fure tara.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.