Primul angajament al prințului William, după anunțul făcut de Kate

Prinţul William, moştenitorul coroanei britanice, şi-a reluat joi activităţile publice cu o vizită la o asociaţie de ajutor alimentar, primul său angajament oficial după ce soţia sa, Kate, a dezvăluit că a început un tratament împotriva cancerului.

Prinţul, în vârstă de 41 de ani, a vizitat la prânz Surplus to Supper, o asociaţie caritabilă de redistribuire a surplusului de alimente din Surrey, la vest de Londra.

În timpul vizitei, o voluntară a asociaţiei caritabile i-a înmânat prinţului două felicitări de însănătoşire grabnică, una pentru Kate şi cealaltă pentru regele Charles al III-lea, care suferă la rândul său de cancer.

Voluntara în vârstă de 71 de ani, Rachel Candappa, a subliniat că, pe lângă faptul că este membru al familiei regale, William este „un soţ şi un tată pentru copii” şi i-a spus acestuia să aibă grijă de Kate.

William a vizitat apoi un centru pentru tineri din capitala Marii Britanii care primeşte cu regularitate livrări din partea asociaţiei caritabile.

Înfiinţată în 2017, asociaţia caritabilă redistribuie zilnic peste trei tone de alimente şi îşi propune să salveze echivalentul a trei milioane de mese de la risipă, potrivit Palatului Kensington, care subliniază aspectul ecologic al proiectului, una dintre priorităţile prinţului William.

De la anunţul de la sfârşitul lunii martie că prinţesa de Wales suferă de cancer, William a fost văzut vinerea trecută în tribune la meciul Aston Villa-Lille la Birmingham, în compania fiului său cel mare, George, în vârstă de 10 ani.

Relaxat şi zâmbitor, prinţul, un suporter fervent al clubului din Birmingham, purta o eşarfă în culorile echipei, care s-a impus cu 2-1 în prima manşă a sferturilor de finală din Conference League.

Prinţesa Kate a dezvăluit într-o înregistrare video la sfârşitul lunii martie că suferă de cancer, fără a preciza natura acestuia, şi că a început un tratament prin chimioterapie.

Cuplul princiar şi copiii lor nu au luat parte la slujba de Paşte de la capela St. George de pe domeniul regal Windsor, care a avut loc la o săptămână după acest anunţ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Dacă Kate ar avea cancer sau orice altă boală era secret de stat. Printre altele vor să facă legătura între injecția covid și cancer. Nu cred e nici una, injecțiile mai degrabă au fost cu apă de ploaie dar bagă frinca-n cei ce-au pus botul, iar frica nu numai îți face viața mizerabilă dar și îmbolnăvește.
    Că tot au pornit ceva proiect au dat și-n credincioși. „Cuplul princiar şi copiii lor nu au luat parte la slujba de Paşte…”

  2. Toata ziua m-am invartit prin casa ca nu stiam ce angajament are printzu’. Acu’ c-am aflat, ma duc sa stau pe tron!

  3. Practic printesa Kate n-a mai fost vazuta de vreo doua luni, pentru ca nu se numara ridicola facatura A.I. in care se facea anuntul cu boala.
    Acolo nu e lucru curat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.