Primul cod roșu de caniculă

Mai avem mai bine de o săptămână până la luna lui cuptor, dar meteorologii au emis deja avertizare Cod Roșu. Acesta este valabil în weekend în județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 22 iunie, în judeţele Dolj, Olt, Teleorman şi în sudul judeţelor Vâlcea şi Argeş, valul de căldură va fi intens şi persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a patra zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38 – 39 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 20 de grade (nopţi tropicale). Va fi caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Totodată, duminică, 23 iunie, avertizarea Cod roşu de căldură persistentă şi intensă, caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat va fi valabilă în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul judeţelor Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa, precum şi în municipiul Bucureşti.

În aceste zone, valul de căldură va fi intens şi persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38 – 39 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 20 de grade. De asemenea, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Meteorologii precizează că, la începutul săptămânii viitoare, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice.

Prognoză specială pentru București

INTERVALUL 21.06.2024 ORA 10:00 – 22.06.2024 ORA 10:00

Valul de căldură va persista, dar va diminua ușor în intensitate, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea
atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura
maximă, mai scăzută decât în intervalul anterior, se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de
18…20 de grade.

INTERVALUL 22.06.2024 ORA 10:00 – 23.06.2024 ORA 10:00
Valul de căldură se va intensifica. Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură
umezeală (ITU) de peste 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări trecătoare seara și la începutul nopții.
Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

INTERVALUL 23.06.2024 ORA 10:00 – 24.06.2024 ORA 10:00
Valul de căldură va fi intens și persistent. Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură
umezeală (ITU) de peste 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și
moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi
intensitatea fenomenelor meteorologic

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. In sfarsit este recunoscut si la noi codul rosu. Caci pana acum valorile meteo mari erau la portocaliu si galben. Dar a trebuit sa ne punem in acord cu tarile vecine pe coduri meteo.

  2. Pe Cod Roshu se Mănâncă Nectarine si Inghetzata Vafe cu Vanilie sau Cacao ca sa raceasca Capul !

  3. Și, ursarul cu guvernul sau plus plăvanul nesimțit, care sunt specialiști in ordonanțe, de ce nu dau ordonanța de reducere sau interzicerea încălzirii aerului in Romania? Sau, un dosar penal caniculei că ucide cetățenii 😉?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.