Primul exerciţiu de securitate cibernetică în România

Ministerul Energiei organizează, luni, la Palatul Parlamentului, în colaborare cu mai multe entităţi, un eveniment dedicat primului exerciţiu de securitate cibernetică organizat România.

Potrivit instituţiei, exerciţiul are scopul de a stabili nivelul de pregătire al companiilor din energie pentru a face faţă unor eventuale atacuri cibernetice.

„Pe baza exerciţiului se va face o evaluare a riscurilor, iar în funcţie de rezultate se vor stabili nevoile de constituire de SOC / SIRT, respectiv planurilor de achiziţii pentru bunuri şi servicii în securitate cibernetică”, notează sursa citată.

Evenimentul va fi deschis de Sebastian Burduja – ministrul Energiei, Bogdan Ivan – ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, şi Dan Cîmpean – directorul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

 1. Metroul din San Francisco încă merge pe flopy-disk. Dacă merge încă bine de ce să-l înbunătățești?
  Tot așa cu sistemul energetic, dacă nu a fost nici un atac cibernetic de ce să faci repetiție pt un răspuns la ceva ce nu s-antîmplat niciodată?
  Întotdeuna cînd au fost „crime în masă”, nu cu mult înainte, uneori cu o zi, au fost repetiții de răspuns pt ceea ce se va-ntîmpla.

 2. Sistemul energetic cel puțin pînă-n 1989 nu era digitalizat, nu puteai face atac cibernetic din maus, doar să-l sabotezi la fața locului: tăiat fire, dinamitat baraj, turn de răcire s.a.. Cine cu mintea-ntreagă și suflet curat ar pune în pericol sistemul energetic național, la mâna bandiților?

 3. Ma Calin, e chiar atat de greu de inteles conceptul de exercitiu? Cat despre digitalizare, daca nu intelegi beneficiile te rog sa iti arunci calculatorul din casa.

 4. SA FACA O SIMULARE
  CU NISTE „HACKERI ETICI”

  (probabil trage heblu de proba,
  „pregatirea populatiei in caz de razboi”
  sau manipuleaza pretzul la energie, cumva)

 5. S-a vazut cat de bine a functionat securitatea cinernetica atunci cand au pus aia mana pe datele alesilor. Dar hai sa ne batem cu caramida-n piept de tari ce suntem.

 6. @CV ,”daca nu intelegi beneficiile”?
  -hai (editat)

  CV e de fapt robotu obraznic chinezesc,
  applicatia cu 1’000 de nume,
  „neagu mircea”, „mioritza” etc.

 7. @Calin, „Sistemul energetic cel puțin pînă-n 1989 nu era digitalizat, ”

  -acum frecventa curentului e data de GPS….vor urma contoarele secsuale!

 8. I-mi instalez un Browser Japonez pe Calculator . Sa vedem cum Functioneaza !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.