Primul portret oficial al Regelui Charles, dezvăluit, dar surprinde

Primul portret oficial pictat al regelui Carol al III-lea de la încoronarea sa a fost dezvăluit la Palatul Buckingham.

Se spune că regina Camilla s-a uitat la tablou și i-a spus lui Yeo: „Da, l-ai prins”. În noul portret, Regele este înfățișat, cu sabia în mână, cu un fluture pe umăr, potrivit B1Tv.

Artistul Jonathan Yeo spune că fluturele de lângă umărul Regelui Charles simbolizează „frumusețea naturii și evidențiază cauzele de mediu” pe care le-a susținut cea mai mare parte a vieții sale. 

Lucrarea în care predomină culoarea roșie a fost realizată de Jonathan Yeo, care i-a pictat și pe Tony Blair, Sir David Attenborough și Malala Yousafzai, potrivit BBC.

Dezvăluirile tablourilor oficiale sunt întotdeauna puțin emoționante, atât pentru model, cât și pentru artist, dar mai ales atunci când unul dintre ei este un rege.

Regina a intervenit în timpul ședinței finale și a spus că artistul l-a capturat bine pe Rege. Yeo spune că cel mai bun arbitru al unui portret este cineva care cunoaște foarte bine persoana pe care o pictezi, deoarece recunoaște imediat dacă i se pare familiară.

Regele a văzut și el portretul, spune Yeo, pe când „era gata doar pe jumătate… Inițial a fost ușor surprins de culoarea puternică, dar în rest părea să zâmbească aprobator”.

Regele a fost numit colonel regimental în Gărzile Galeze în 1975. În imagine, roșul uniformei se estompează pe fundalul roșu, aducând și mai multă proeminență chipul regelui.

„În istoria artei, fluturele simbolizează metamorfoza și renașterea”, explică el, potrivit pentru un portret pictat al unui monarh care a urcat recent pe tron.

Fluturele este, de asemenea, o referire la interesul regelui pentru mediu, pentru că „a susținut cea mai mare parte a vieții sale mediul și, cu siguranță.

Yeo spune că a fost ideea lui Charles după ce au vorbit despre oportunitatea pe care o au amândoi de a spune o poveste cu portretul. Yeo a început portretul când Charles era încă prinț de Wales, cu prima ședință la Highgrove în iunie 2021.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. Mai ramanea sa picteze secera si ciocanul si ar fi putut sa-l foloseasca drepot steag al comunistilor engleJi.

 2. ce simbolizeaza rosul? Ca-i proletar chinez? Este in focul…de dincolo? Insemana Judecata lui?

 3. era unu,
  Arnold Klayman inventator:
  intr-o schitza cu creionu
  aproape ca „i-au prins ” (cum se exprima regina)
  niste trasaturi fizionomice aproape europene…..

 4. Inspirat tablou! Ilustreaza viitorul acestui globalist eugenist, cel care a dat semnalul de atac al WEF impotriva omenirii. Charles in flacari, cu un fluture care-si depune ouale pe umarul lui. Din oua de flutre vor iesi viermi care se vor hrani din trupul lui. Apoi se vor metmorfoza in alti fluturi, pentru alti globalisti. O simbolistica cu adevarat puternica. Poate fi pusa alaturi de moartea in negru care trecea pe culoar in timpul ceremoniei de incoronare.

 5. Privind tabloul si interpretandu-l ca pe o opera de arta, am descifrat cu usurinta mesajul: o viata patata din belsug de sange. Chiar inecata in sange. Eugenia al carei adept si lider fervent este, cere sange, mult sange, populatii intregi sacrificate.
  Cunoscatorii stiu bine aceste adevaruri. Tabloul ramane o adevarata opera de arta cu un mesaj puternic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.