Primul tricolor care ratează EURO 2024

Din păcate, diagonosticul de care s-a temut tot stafful echipei noastre naționale în privința accidentării lui Olimpiu Moruțan s-a adeverit.

Internaționalul român are ruptura tendonului lui Achile la piciorul drept, o accidentare stupidă a jucătorului de la Ankaragucu, petrecută în minutul 81 al meciului de Cupă cu Beșiktaș. Nimeni nu l-a agresat în nici un fel pe Moruțan, care pur și simplu a căzut prost după ce se înălțase pentru a respinge un balon aruncat de la margine.

 

Urletele de durere care s-au auzit imediat dinspre jucătorul român i-a îngrozit pe cei prezenți, care și-au dat seama că este ceva grav. Prima estimare a staffului medical de la Ankaragucu a fost și cea corectă și după ce va fi de urgență operat Olimpiu Moruțan va avea nevoie de o perioadă cuprinsă între șase și opt luni pentru refacere. O refacere care pentru acest tip de accidentare este cu multe riscuri, după cum sublinia pentru FANATIK SUPERLIGA fostul medic al echipei naționale din perioada Generației de aur, Pompiliu Popescu:

“Puțini au mai revenit în fotbal la un nivel bun după o astfel de accidentare. A reușit să își revină Mihai Roman, care a avut tendonul ahilean rupt când juca la Toulouse. E foarte gravă accidentarea și e foarte complicată.

Tendonul suportă o sarcină foarte mare la sprint, la frânare. După ce a fost rupt o dată există riscul să fie rupt din nou. Sau mai poți juca fotbal profesionist, dar la păcăleală, la alibi”.

Evident, jucătorul este acum cu moralul la pământ, pentru că el era cel mai bun pasator din preliminarii al echipei naționale și fără acest incident nefericit s-ar fi aflat sigur în lotul pentru turneul final al EURO 2024. Și selecționerul Edi Iordănescu este afectat de această pierdere, a unuia dintre cei mai tehnici jucători din lot, capabil prin fantezia sa să ofere pase decisive sau să realizeze acțiuni individuale deosebit de incisive.

 

Iordănescu Junior și oficialii FRF au ținut să îl încurajeze imediat pe Moruțan:

„Toți alături de tine, Oli! Totul va fi mai greu și mai trist fără tine, dar vom lupta și pentru tine! Suntem convinși, fiecare, că vei reveni mai puternic! Familia Echipei Naționale te așteaptă înapoi!“ – a scris selecționerul iar din partea FRF de asemeni au sosit încurajări: „Suntem alături de tine, Olimpiu Moruțan! Vei reveni mai puternic după această accidentare! Multă sănătate!“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.