Principala preocupare a lui Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri, 7 iulie, că la nivelul Ministerelor se discută diferite variante referitoare la gestionarea mai bună a bugetului ţării şi că principala preocupare este încadrarea în ţinta de deficit de 4,4% din PIB pentru acest an.

Aş vrea să clarificăm pentru că nu are rost să generăm o temere în rândul anumitor categorii sociale, chiar profesionale şi în momentul de faţă este clar că la nivelul ministerelor de linie se discută diferite variante, diferite ipoteze, se desfăşoară o serie de calcule faţă de modul în care putem să gestionăm mai bine bugetul ţării şi atunci, până ce nu avem clar aceste cifre pe masă, nu cred că trebuie să venim cu variantele care efectiv ne bulversează pe fiecare dintre noi”, a declarat Ciucă.

Întrebat dacă o variantă este ca angajaţii din domeniul construcţiilor şi din agricultură să plătească CASS, el a răspuns:

Există o parte mare de adevăr în ceea ce înseamnă modul în care îşi gestionează bugetul companiile şi din discuţiile pe care le-am avut cu mediul privat, cu cei care lucrează în sectorul construcţiilor, sectorul agricol a reieşit foarte clar că au nevoie de o perioadă de timp pentru a putea să-şi adapteze modul în care efectuează cheltuielile. Ca atare, orice măsură care intră brusc într-un sector sau în altul bulversează tot ceea ce înseamnă activitatea companiilor. Nu vreau să mă antepronunţ pe niciuna dintre măsuri pentru că ele nu au fost decise şi cred că oamenii, indiferent unde lucrează sau ce companie gestionează nu merită să fie puşi în anumite ipostaze. În momentul de faţă cred că este mai nimerit ca fiecare să-şi desfăşoare activitatea”.

Despre eventuale creşteri de TVA pentru anumite produse, el a spus: „Am mai discutat chestiunea aceasta. Atunci când vorbim de creşterea de TVA, trebuie să avem foarte mare grijă de efectele pe care le produce, pentru că de regulă TVA, pe de-o parte, creşte inflaţia, pe de altă parte, s-a demonstrat că nu de fiecare dată aduce creştere economică, motiv pentru care aşteptăm să vină specialiştii să luăm o decizie, să vedem care sunt efectele în economie şi să vedem care sunt efectele asupra cetăţenilor”.

Preocuparea noastră principală este să rămânem în ţinta de deficit, aşa cum a fost stabilită cu instituţiile europene, cu Comisia Europeană, de 4,4% la finele anului, pentru a putea să ne continuăm programele de finanţare din bani europeni. Este absolut obligatoriu”, a conchis Ciucă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

11 Comentarii

 1. Pensia astronomica a lui Ciyca si camarila lui a ingropat Romania in datorii. Uraaaaa…..Ascundeti va ba…tradatorilor. Du te la americani sa ti dea bani. O sa ti dea doar Uie…

 2. Cine i-o fi dictat declaratia asta? Ca pe Ciucă nu-l duce mintea sa zică decat „ăăăă”.

 3. Azilele au functionat bine merci sub obladuirea premierilor Cacatu si Ciucaca. Nu e admisibil ca in 3 ani de zile aceste aziluri sa nu fie controlate macar o data la 6 luni. Dar toate aceste grozavii nu au nici o importanta atata timp cat cele 120.000 capetele de organe din cele 7 servicii secrete romanesti devoreaza bugetul staului cu 4, 5 miliarde de euro anual. Restu-s povesti de adormit #rezistentii.

 4. Un proverb romanesc spune „gura bate curul”. Asa si bea slanina curgatoare, o declaratie prin carene arata ca al lor confort si bunastare ca fi protejat.

 5. preocupare a fost prelungirea jafului OMV, cu 15 ani. Bombonel si Grasunel, au ramas in istoria tarii.
  Somn usor natiune!!!

 6. Dute dreakului de aici, un incompetent, un imbuibat, pensii cu nemiluita. Ne mai era speranta in armata uneori, sa fac ordine in tara asta. Dar daca in armata sunt asemenea indivizi, nu mai am speranta. Tinerii trebuie sa emigreze, altfel nu au viior i romanista,

 7. Adică tu, Ciucă, trasezi sarcini bugetare guvernului Ciolacu, că să ajungă la 4,4% deficit bugetar. Asta după ce tu, (editat) de general îmbuibat la popota regimentului, l-ai făcut de peste 14%, cel mai mare din zona UE după Ungaria! Băi general liberal ordinar, tu chiar nu mai ai niciun fel de rușine?

 8. Nu-i „ciolanul cu fasole”de la cazan ? Nu ciolacul cu fasole ….Preocuparea lui maCiuca ? Intreb si eu .

 9. Cu alte cuvinte,bonomul plagiator si beneficiar al unei pensii speciale-
  se opune masurilor propuse de Ciolacu pt.impozitarea exceptatilor,facindu-se mesagerul PNl ca Bolos vrea „singe pe pereti”,citindu-l pa patrhotul Rares Bogdan.
  Exceptiile de la neimpoziatre si exceptii la exceptii potrivit codului fiscal sunt de 74 milarde de lei.-
  Ciuca vrea mentinerea in deficitul caldut,ii este teama ca se
  pertuba dulcea armonie de piana acum ,pe unde scoate el camasa de cazarma mototolita de psd-Ciolacu in fata Ursulei >dar mai ales in fata companiilor sagace.Pina si bNR critica scutirea de impozite, de un cod fiscal dat de tovarasa Dancila Veorica,in mare graba impinsa ca le ardeau calcaiele de scutiri!
  HAi la „constructii”in Romania,fara impozite,in agricultura -in timp ce taranii dau faliment iar latifundiarii straini incaseaza subventii.
  Slugoii astia ,trebuie pusi in „lanturi”,poate le dispare frica ?si dusi la chilia-n port sa taie trestie…
  sa cinte cu kovesi si lautarii,vinde mama covoru/mituie judecatorul/mituie procurorul/am nevasta si copii/sau sunt mama „eroina”/cea mai tare din „uzina”…

 10. Acest gunoi penal Ma ciuca care a distrus RO cu Bulibasa de Buzau c iolacu vinzatori de tara in favoarea Diavolului drogat ,criminal ,pedofil si homalai amerlocci

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.